Home / HEADER-NEWS / Προτάσεις για ορισμό εισηγητών – μελών Κεντρικής Επιτροπής Πανελλαδικών Εξετάσεων υποψηφίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-Β – ΕΠΑ.Λ.(ΟΜΑΔΑ Α΄)

Προτάσεις για ορισμό εισηγητών – μελών Κεντρικής Επιτροπής Πανελλαδικών Εξετάσεων υποψηφίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-Β – ΕΠΑ.Λ.(ΟΜΑΔΑ Α΄)

Δημοσιεύτηκε: 5:59 μμ Μάρτιος 9th, 2015  


paneladikes

Προτάσεις για ορισμό εισηγητών – μελών Κεντρικής Επιτροπής Πανελλαδικών Εξετάσεων υποψηφίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-Β έτους 2015

Εγκύκλιος 37994/Δ2/6-3-2015 του Υπουργείου Παιδείας

Παρακαλούνται οι Προϊστάμενοι Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης σε συνεργασία με τους Σχολικούς Συμβούλους και τους Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, να προτείνουν εγγράφως μέσω των Διευθύνσεων, χωριστά για καθένα από τα αντίστοιχα εξεταζόμενα μαθήματα εκπαιδευτικούς των ειδικοτήτων: ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ09, ΠΕ12, ΠΕ17, ΠΕ19, ΠΕ20, προκειμένου να συγκροτηθεί η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων (Κ.Ε.Ε) για τις Απολυτήριες Εξετάσεις της Γ΄ τάξης των Ημερησίων Γενικών Λυκείων, τις πανελλαδικές εξετάσεις των Ημερησίων Επαγγελματικών Λυκείων (Ομάδα Β΄), για τις Απολυτήριες Εξετάσεις της Δ΄ τάξης Εσπερινών Γενικών Λυκείων και τις πανελλαδικές εξετάσεις των Εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (Ομάδα Β΄).

Κατά την επιλογή πρέπει να ληφθούν υπόψη τα παρακάτω: α) Οι εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που θα μετέχουν στην Κ.Ε.Ε. ως μέλη, να έχουν βαθμό τουλάχιστον Δ΄ και να διδάσκουν το μάθημα της ειδικότητάς τους κατά το τρέχον σχολικό έτος 2014-15. β) Δεν επιτρέπεται να μετέχει στην Κ.Ε.Ε σύζυγος μαθητή και γενικά όποιος έχει συγγένεια “ΕΞ ΑΙΜΑΤΟΣ” ή “ΕΞ ΑΓΧΙΣΤΕΙΑΣ” μέχρι και του τρίτου βαθμού με εξεταζόμενο μαθητή. γ) Δεν επιτρέπεται να μετέχει στην επιτροπή όποιος προετοιμάζει εκτός σχολικού προγράμματος υποψηφίους για τις πανελλαδικές εξετάσεις, ή συνδέεται με οποιαδήποτε σχέση με ιδιωτικό εκπαιδευτικό φορέα στον οποίο προετοιμάζονται υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων καθώς επίσης και όποιος είναι συγγραφέας εξωσχολικού βοηθήματος, το οποίο είναι συναφές με το εξεταζόμενο μάθημα στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Επισημαίνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι, πρέπει να έχουν βαθμό τουλάχιστον Δ΄

…………………………………………………………………………………………………………………………..

ΘΕΜΑ: Προτάσεις για ορισµό εισηγητών – µελών Κεντρικής Επιτροπής Πανελλαδικών Εξετάσεων υποψηφίων ΕΠΑ.Λ. (ΟΜΑ∆Α Α΄) έτους 2015

Εγκύκλιος 37932/Δ4/6-3-2015 του Υπουργείου Παιδείας

Παρακαλούνται οι Προϊστάμενοι Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης, σε συνεργασία με τους Σχολικούς Συμβούλους και τους Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, να προτείνουν εγγράφως μέσω των Διευθύνσεων, εκπαιδευτικούς για τα παρακάτω Μαθήματα Ειδικοτήτων, προκειμένου να συγκροτηθεί η Κεντρική Επιτροπή πανελλαδικών εξετάσεων έτους 2015, των υποψηφίων Επαγγελματικών Λυκείων (Ομάδα Α΄) που επιθυμούν να εισαχθούν στα Τ.Ε.Ι. και τις λοιπές σχολές:

Κατά τη διατύπωση των προτάσεων σας παρακαλούμε να ληφθούν υπόψη τα παρακάτω:

  • Οι προτεινόμενοι εκπαιδευτικοί για μέλη της Κεντρικής Επιτροπής πρέπει να έχουν τουλάχιστον βαθμό Δ΄ και να έχουν διδάξει τουλάχιστον ένα (1) από τα εξεταζόμενα μαθήματα της τελευταίας τάξης των ΕΠΑ.Λ. τουλάχιστον για ένα (1) σχολικό έτος κατά την τελευταία τριετία.
  • Οι προτεινόμενοι εκπαιδευτικοί για εισηγητές της Κεντρικής Επιτροπής να είναι μόνιμοι ή ελλείψει μονίμων αναπληρωτές ΔΕ των ανωτέρω κλάδων και να έχουν διδάξει το εξεταζόμενο μάθημα τουλάχιστον για ένα σχολικό έτος κατά την τελευταία διετία. Εφόσον δεν υπάρχουν μόνιμοι ή αναπληρωτές εκπαιδευτικοί Δ.Ε. για κάποιο μάθημα μπορεί να ορίζονται και ωρομίσθιοι που έχουν διδάξει το εν λόγω μάθημα.
  • Δεν μπορεί να μετέχει στην Κεντρική Επιτροπή σύζυγος υποψηφίου και γενικά όποιος έχει συγγένεια εξ αίματος ή εξ αγχιστείας μέχρι και τρίτου βαθμού με εξεταζόμενο υποψήφιο.
  • Δεν μπορεί να συμμετέχει στην Κεντρική Επιτροπή όποιος προετοιμάζει εκτός σχολικού προγράμματος υποψήφιους για τις πανελλαδικές εξετάσεις ή συνδέεται με οποιαδήποτε σχέση με ιδιωτικό εκπαιδευτικό φορέα στον οποίο προετοιμάζονται υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων καθώς επίσης και όποιος είναι συγγραφέας εξωσχολικού βοηθήματος το οποίο είναι συναφές με το εξεταζόμενο μάθημα.

Για τους λόγους αυτούς και προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα, όσοι εκπαιδευτικοί προταθούν πρέπει να συμπληρώσουν και να υπογράψουν τη συνημμένη υπεύθυνη δήλωση.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...