Home / Featured / Πιλοτικά για ένα χρόνο η επιλογή των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων από τους συλλόγους διδασκόντων

Πιλοτικά για ένα χρόνο η επιλογή των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων από τους συλλόγους διδασκόντων

Δημοσιεύτηκε: 11:39 μμ Μάρτιος 17th, 2015  


manager2

Πιλοτικά για ένα χρόνο( σχολική χρονιά 2015-16 ) η επιλογή των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων από τους συλλόγους διδασκόντων, σύμφωνα με δηλώσεις του Διευθυντή του Γραφείου Αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας Χρήστου Πιλάλη και του συμβούλου του Δημήτρη Σκλάβου.

Σήμερα Τρίτη 17-3-2015 πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας συλλόγων Π.Ε και Δ.Ε για θέματα της εκπαίδευσης. Ανάμεσα στα άλλα οι παραπάνω συνεργάτες του Αναπληρωτή Υπουργού τόνισαν ότι δεν πρόκειται να υπάρξει παράταση θητείας των στελεχών εκπαίδευσης( Διευθυντών Εκπαίδευσης, Σχολικών Συμβούλων, Διευθυντών Σχολικών Μονάδων ). Για τους τελευταίους προβλέπεται η επιλογή τους πιλοτικά για έναν χρόνο από τους συλλόγους διδασκόντων.

Οι υπάρχοντες Διευθυντές θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στη θέση που υπηρετούν τώρα ως Διευθυντές ή στην οργανική τους θέση ως υποψήφιοι. Θα υπάρξει πρόβλεψη για τις σχολικές μονάδες που δε θα υπάρξει υποψήφιος για τη θέση του Διευθυντή. Αυτά θα περιλαμβάνονται σε πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί μέσα στις επόμενες 15 μέρες μαζί με άλλα εκπαιδευτικά θέματα. Στη συνέχεια τον Σεπτέμβριο θα κατατεθεί νέο νομοσχέδιο που θα προβλέπει τις αρμοδιότητες των στελεχών εκπαίδευσης και τον τρόπο επιλογής τους για τις επόμενες σχολικές χρονιές. Θα κυκλοφορήσει δελτίο τύπου για όλα τα θέματα που συζητήθηκαν από τους παρόντες συλλόγους στη συνάντηση.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΟΝΗΣ

Αιρετός ΠΥΣΠΕ Γ Αθήνας Γιώργος Χρόνης

πηγή Facebook

Ομάδα ΔΟΕ

…………………………………………………………….

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

e-mesara.gr

Επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά το εκπαιδευτικό ρεπορτάζ του “e-mesara.gr”.

Συνάντηση που είχαν σήμερα στην Αθήνα οι αιρετοί της Ενωτικής Κίνησης Εκπαιδευτικών Π. Ε. Κρήτης (ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης Δερμιτζάκης Δημήτρης, ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου Λαμπρογιαννάκης Θεόφιλος, ΠΥΣΠΕ Ρεθύμνου Τρούλης Γιώργος και ΠΥΣΠΕ Λασιθίου Αλεξάκης Αλέξανδρος)  με τον αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας κ. Τάσο Κουράκη και τον διευθυντή του γραφείου του Χρήστο Πιλάλη.

Στη συνάντηση τέθηκε το θέμα της επιλογής στελεχών εκπαίδευσης, μετά και τη λήξη της θητείας τους το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ειδικά στο θέμα των Διευθυντών σχολικών μονάδων υπάρχει πρόθεση να μην παραταθεί η θητεία τους. Στις στέψεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας είναι το Σεπτέμβρη να γίνει επιλογή των νέων Διευθυντών σχολικών μονάδων από το Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου. Η εφαρμογή του μέτρου θα είναι προσωρινή μέχρι να δοθεί σε διαβούλευση και διαμόρφωση νέο νομοθετικό πλαίσιο επιλογής Διευθυντών σχολικών μονάδων που θα έχει ως βάζει την ενεργό συμμετοχή του Συλλόγου Διδασκόντων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του “e-mesara.gr” τον προσεχή Σεπτέμβρη οι υποψήφιοι Διευθυντές θα μπορούν να είναι υποψήφιοι έως δυο σχολικές μονάδες. Στο σχολείο που υπηρετούν και στο σχολείο της οργανικής τους.

Ζ. Κ.

………………………………………………………………………………………………………..

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ 

news.gr

Αλλάζουν και οι διευθυντές των σχολείων για το νέο σχολικό έτος 2015-16 ενώ η επιλογή τους θα γίνει πιλοτικά από τους Συλλόγους Διδασκόντων.

Η παραπάνω είδηση βγήκε από τη συνάντηση που είχαν Σύλλογοι Π.Ε και Δ.Ε μετά από παράσταση διαμαρτυρίας, που πραγματοποιήθηκε στις 17 Μαρτίου, με τον Διευθυντή του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας κ. Πιλάλη και τον Σύμβουλο κ. Σκλάβο.

Η ρύθμιση θα περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί σε 15 μέρες περίπου στη Βουλή ενώ το Σεπτέμβριο θα κατατεθεί νομοσχέδιο που θα που θα προβλέπει τις αρμοδιότητες των στελεχών εκπαίδευσης και τον τρόπο επιλογής τους για τις επόμενες σχολικές χρονιές (2016 – 17 και έπειτα).

Όπως αναφέρει σε ανάρτηση του ο αιρετός στο ΠΥΣΠΕ Γ Αθήνας Γιώργος Χρόνης οι υπάρχοντες Διευθυντές θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στη θέση που υπηρετούν τώρα ως Διευθυντές ή στην οργανική τους θέση ως υποψήφιοι. Θα υπάρξει πρόβλεψη για τις σχολικές μονάδες που δε θα υπάρξει υποψήφιος για τη θέση του Διευθυντή.

Επίσης οι συνεργάτες του Αναπληρωτή Υπουργού τόνισαν ότι δεν πρόκειται να υπάρξει παράταση θητείας των στελεχών εκπαίδευσης (Διευθυντών Εκπαίδευσης, Σχολικών Συμβούλων, Διευθυντών Σχολικών Μονάδων).
Για τα αποτελέσματα της συνάντησης θα υπάρξει εντός της ημέρας δελτίο τύπου.

Θυμίζουμε ότι το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ στα άμεσα μέτρα για την Α/θμια και Β/θμια ανέφερε για τους Διευθυντές των σχολείων ότι θα έπρεπε να υπάρξουν αλλαγές στο ισχύον πλαίσιο με την άμεση τροποποίηση δια νόμου των αρμοδιοτήτων τους,  ο ρόλος τους είναι συντονιστικός.

Παραμένουν μέχρι τη λήξη της θητείας τους, δηλαδή τον Ιούνιο του 2015. Θεσμοθέτηση κριτηρίων στα οποία να συμπεριλαμβάνεται με βαρύνουσα σημασία η άποψη του Συλλόγου διδασκόντων. Προς διερεύνηση η θεσμοθέτηση ορίου δύο συνεχιζόμενων θητειών.

Καλόγηρος Βασίλειος

news.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...