Home / HEADER-NEWS / Μια πρώτη απάντηση στην επερώτηση του κου Νικολόπουλου για κατάργηση της διδασκαλίας της Γερμανικής

Μια πρώτη απάντηση στην επερώτηση του κου Νικολόπουλου για κατάργηση της διδασκαλίας της Γερμανικής

Δημοσιεύτηκε: 11:54 μμ Μάρτιος 28th, 2015  


german

Kύριε Νικολόπουλε,

ως πρώτη αντίδραση στην επερώτηση που κάνατε στη Βουλή σχετικά με τη διδασκαλία ξένων γλωσσών στο δημόσιο σχολείο, σας προωθώ ανάρτησή μου στο facebook στην ομάδα «Ξενόγλωσσοι Καθηγητές στην Ελλάδα». Σας παραπέμπω παράλληλα στα σχετικά σχόλια των συναδέλφων εκπαιδευτικών σχετικά με την πρότασή σας να καταργηθούν τα Γερμανικά.

Σας θυμίζω δε ότι στην Ελλάδα υπηρετούν φέτος πάνω από 1800 μόνιμοι εκπαιδευτικοί ΠΕ07 Γερμανικής και πολύ μεγαλύτερος αριθμός εκπαιδευτικών των άλλων ξενόγλωσσων ειδικοτήτων, οι οποίοι προφανώς με τις σκέψεις σας θα πρέπει να αρχίσουν να ανησυχούν.

Και σας ρωτώ, κύριε Νικολόπουλε, έχετε υπόψη σας τις διακρατικές συμφωνίες και τη Συμφωνία της Λωζάνης για πολλαπλογλωσσία στην Ελληνική Δημόσια Εκπαίδευση, καθώς και το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι κατ’εξοχήν τουριστικός προορισμός και χρειάζονται οι ξένες γλώσσες για την επιβίωση του Έθνους. ΑΥΤΟ δεν θα πρέπει να είναι ο στόχος και σκοπός μας;

Οποιαδήποτε πρόταση κατάργησης ή μείωσης της διδασκαλίας ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ γλώσσας από τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση της χώρας μας είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ και θα προκαλέσει κατά την εκτίμησή τόσο τη δική μου όσο και πολλών συναδέλφων, σειρά έντονων αντιδράσεων.

Με εκτίμηση

Δημήτρης Ζέππος

ΠΕ07 Γερμανικής

Διδάκτωρ ΕΚΠA

Η αρχική μου ανάρτηση:

«Η κατάργηση οποιασδήποτε ξένης γλώσσας από τη δημόσια και δωρεάν Παιδεία της χώρας μας είναι πράξη δημιουργίας προϋποθέσεων μείωσης της ποιότητας της εκπαίδευσης και αντιτίθεται με σαφήνεια στις επιταγές του Συντάγματος για ποιοτική και δωρεάν παιδεία, αλλά και των διακρατικών συμφωνιών περί πολυγλωσσίας και πολλαπλογλωσσικής εκπαίδευσης.

Τέτοιες πράξεις δεν πρέπει να επιχειρούνται, πολλώ δε μάλλον σε μία χώρα, όπου οι ξένες γλώσσες αποτελούν εργαλείο και όπλο για τις επερχόμενες γενιές, αφού ο Τουρισμός και οι διακρατικές εμπορικές σχέσεις πάσης φύσεως είναι και θα παραμείνουν η βαριά βιομηχανία της χώρας μας.

Αν πράγματι η επερώτηση του κου Νικολόπουλου εμπεριέχει το ερώτημα της κατάργησης της Γερμανικής γλώσσας από το Δημοτικό Σχολείο (χωρίς να έχω διαβάσει το κείμενο της επερώτησης που αναφέρεται εδώ), τότε προφανώς ο κος Νικολόπουλος έχει παραβλέψει τις παραπάνω θεμελειακές παραδοχές.

Τον καλώ λοιπόν, εφόσον πράγματι ισχύουν τα όσα αναφέρονται στο άρθρο, να ανακαλέσει ΑΜΕΣΑ την επερώτηση και να τη στρέψει προς τη σωστή κατεύθυνση της εισαγωγής της εξ ίσου διδασκαλίας όλων των ξένων γλωσσών που διδάσκονται στην Ελλάδα, σύμφωνα μάλιστα με το πρόσφατο Νέο Ενιαίο Πρόγραμμα Σπουδών για τις Ξένες Γλώσσες και να ζητήσει την άμεση επαναφορά των τριών (τουλάχιστον) ωρών διδασκαλίας ανά εβδομάδα.

Έτσι θα αναβαθμιστεί ο ρόλος της δημόσιας παιδείας σε φορέα παροχής χρήσιμων και βιοποριστικά σημαντικών εργαλείων για τις επόμενες γενικές.

Δ. Ζέππος»

https://www.facebook.com/dimitris.zeppos

www.xenesglosses.eu

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ

 

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...