Home / HEADER-NEWS / «Μετάβαση από την παιδικότητα στην Εφηβεία; Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση». Ενα θέμα που προβληματίζει εκπαιδευτικούς και γονείς

«Μετάβαση από την παιδικότητα στην Εφηβεία; Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση». Ενα θέμα που προβληματίζει εκπαιδευτικούς και γονείς

Δημοσιεύτηκε: 5:48 μμ Μάρτιος 3rd, 2015  


TWO-SEXES

Πιθανόν ο τίτλος να σας προκάλεσε να το διαβάσετε.

Αν ναι τότε και εσείς στην πλειοψηφία σας ανήκετε σε αυτούς που δεν ξέρετε πως να χειριστείτε το θέμα ,τι να πείτε,πως  να μιλήσετε στα παιδιά.

Μεγαλωμένοι οι περισσότεροι από εμάς σε μια εποχή συντηρητική με γονείς που είχαν άλλη κουλτούρα μάθαμε πολλά στην πορεία της ζωής μας ή μέσα από βιβλία που διαβάζαμε ή από τους φίλους και τις φίλες μας. Μαθαίναμε το σώμα μας τη λειτουργία του,τον τρόπο που αντιδρούμε διαφορετικά , από άλλες πηγές και σπάνια από τους γονείς μας.

Δεν είμαι ειδήμων αλλά στην εκπαιδευτική μου πορεία συνάντησα παιδιά που ήθελαν να μάθουν για το σώμα τους,παιδιά που ακόμα και η αναφορά σε αυτό τα εκανε να κρυφογελούν και δυστυχώς συνάντησα παιδιά που θεωρούσαν λειτουργίες του σώματός τους ¨βρωμικες» ή θεωρούσαν ¨»χυδαία ,ταμπου ή ανήθικη » την διαδικασία της αναπαραγωγής.

Προβληματίστηκα πολλές φορές  και σε πολλές τάξεις καθώς παρακολουθούσα τους μαθητές μου να ξεφυλλίζουν το βιβλίο της Φυσικής στην ΣΤ τάξη που περιλαμβάνει κεφάλαιο με θέμα το αναπαραγωγικό σύστημα να δείχνουν τις εικόνες, να συζητούν χαμηλόφωνα ,να σχολιάζουν δείχνοντας και  κρυφογελώντας.

Μεγαλώναμε τα παιδιά μας και πολλοί εξακολουθούμε να το κάνουμε ,θεωρώντας το θέμα του σώματος ταμπού..Και όμως η πραγματικότητα δεν θα πρεπε να ναι αυτή,ειδικά σε μία κοινωνία που το παιδί έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο,σε πολλές εικόνες κλπ.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...