Home / Featured / Κουράκης – Εργαζόμαστε σε τρία επίπεδα για να λύσουμε το θέμα των ελλείψεων εκπαιδευτικών

Κουράκης – Εργαζόμαστε σε τρία επίπεδα για να λύσουμε το θέμα των ελλείψεων εκπαιδευτικών

Δημοσιεύτηκε: 3:08 μμ Μάρτιος 26th, 2015  


kourakis-tasos

«Εργαζόμαστε σε τρία επίπεδα, γνωρίζοντας βέβαια ότι είναι αδύνατον να λύσουμε το τεράστιο πρόβλημα των ελλείψεων εκπαιδευτικών στα σχολεία, μέσα σε λίγους μήνες. Όμως, ελπίζουμε ότι βάζουμε τις βάσεις, ώστε να λυθεί τα επόμενα χρόνια», είπε ο Αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης, απαντώντας  σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Γ. Λαμπρούλη, σχετικά με τις χαμένες διδακτικές ώρες σε εκατοντάδες σχολεία της χώρας εξαιτίας των κενών θέσεων σε εκπαιδευτικούς, κι εξήγησε:

-Το πρώτο επίπεδο είναι αυτός της συνεργασίας με το συναρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, για να καθορίσουμε τον αριθμό των προσλήψεων. Πρέπει να σας πω με κάθε ειλικρίνεια ότι αυτός ο αριθμός των δεκαπέντε χιλιάδων δυστυχώς δεν αφορά προσλήψεις μόνο στην εκπαίδευση. Η πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να καλυφθούν κενά στην εκπαίδευση, στην υγεία και στους μηχανισμούς ελέγχου. Επομένως, ένας αριθμός από αυτούς θα έρθει και στο Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

-Το δεύτερο επίπεδο είναι αυτό της επιστροφής των διαθέσιμων εκπαιδευτικών στο δημόσιο σχολείο. Όπως ξέρετε, σ’ αυτό το θέμα έχουν υπάρξει θετικές εξελίξεις. Ήδη στο νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί περιλαμβάνεται η κατηγορία αυτών των συναδέλφων εκπαιδευτικών, οι οποίοι θα επανέλθουν όλοι στην εργασία τους, στην εκπαίδευση.

-Το τρίτο επίπεδο είναι αυτό της εξασφάλισης επαρκών πιστώσεων για την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Δεν μπορούμε να μη χρησιμοποιήσουμε κονδύλια από το ΕΣΠΑ για να καλύψουμε τα κενά που έχουμε. Πρέπει να σας πω ότι σε καμία περίπτωση δεν προκρίνουμε τις ελαστικές σχέσεις εργασίας για τη δημόσια εκπαίδευση. Όμως, στην παρούσα δημοσιονομική συγκυρία, κάθε πίστωση, έστω και με τον τρόπο που σας ανέφερα, είναι απολύτως απαραίτητη.

Ο κ. Κουράκης τόνισε επίσης ότι:…

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ

https://www.esos.gr/arthra/37605/t-koyrakis-ergazomaste-se-tria-epipeda-gia-tin-proslipsi-ekpaideytikon


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...