Home / HEADER-NEWS / Κατάθεση ερωτήσεων για τις προσλήψεις στην παιδεία και την εξέταση μέσω ΑΣΕΠ

Κατάθεση ερωτήσεων για τις προσλήψεις στην παιδεία και την εξέταση μέσω ΑΣΕΠ

Δημοσιεύτηκε: 12:44 μμ Μάρτιος 5th, 2015  


vouli

Το θέμα του διορισμού των εκπαιδευτικών, που τις τελευταίες μέρες κυριαρχεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, έφθασε και στη Βουλή με  ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ κ. Δήμας. Συγκεκριμένα ο κ. Δήμας ρωτά την κυβέρνηση για την επίσημη και οριστική θέση του Υπουργείου αναφορικά με τις εξετάσεις του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη των εκπαιδευτικών καθώς και αν αναμένεται να πραγματοποιηθεί άμεσα διαγωνισμός καθώς και τις θέσεις εκπαιδευτικών που αναμένεται να περιλαμβάνει.

Στο κείμενό του ο κ. Δήμας αναφέρει ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται μια διαφορετική προσέγγιση της ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων αναφορικά με το ζήτημα των εξετάσεων του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη εκπαιδευτικών.

Συγκεκριμένα αρχικά ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας κ. Τάσος Κουράκης – κατά τη διάρκεια συνάντησής του με το ΔΣ της ΟΛΜΕ – δήλωσε πως θα θεσμοθετηθεί νέο σύστημα μοριοδότησης (εκτός ΑΣΕΠ) για τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών. Ωστόσο, στη συνέχεια με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, ο υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Αριστείδης Μπαλτάς, δήλωσε ότι ουδέποτε έκανε οποιαδήποτε δήλωση για κατάργηση του ΑΣΕΠ και για την όλη διαδικασία επιλογής για την πρόσληψη εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο κ. Δήμας απευθύνει τις δυο 

 λαμβάνοντας υπόψη ότι ο ΑΣΕΠ αποτελεί αποτελεσματική ανεξάρτητη αρχή αντίστοιχη με αυτές που λειτουργούν στο σύνολο των κρατών μελών της ΕΕ και δεδομένου ότι διασφαλίζει την διαφάνεια και την αξιοκρατία στις διαδικασίες επιλογής προσωπικού για τον δημόσιο τομέα.

Καλόγηρος Βασίλειος

news.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...