Home / HEADER-NEWS / Αναπληρωτής γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας ο κ. Πιλάλης

Αναπληρωτής γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας ο κ. Πιλάλης

Δημοσιεύτηκε: 2:22 μμ Μάρτιος 6th, 2015  


Pilalis

Συστήνεται για πρώτη φορά θέση

Θέση αναπληρωτή γενικού γραμματέα δημιουργείται για πρώτη φορά στα Υπουργεία, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στο σχέδιο νόμου για την ανθρωπιστική κρίση. Συγκεκριμένα στο άρθρο 22 αναφέρεται ότι σε κάθε υπουργείο συνιστάται από μια θέση μετακλητού αναπληρωτή γενικού γραμματέα με βαθμό β’ της κατηγορίας ειδικών θέσεων.Στα υπουργεία που προέκυψαν από συγχώνευση με το πδ 24/2015 συνιστώνται θέσεις μετακλητών αναπληρωτών γενικών γραμματέων, ιδίου βαθμού και κατηγορίας, αντίστοιχες του αριθμού των συγχωνευομένων υπουργείων.Οι αναπληρωτές γενικοί γραμματείς διορίζονται και παύονται με κοινή απόφαση του αρμοδίου Υπουργού και Αναπληρωτή Υπουργού. Με την ίδια απόφαση, καθορίζονται και οι αρμοδιότητες των αναπληρωτών γενικών γραμματέων, εκ των αρμοδιοτήτων των γενικών γραμματέων του υπουργείου.

Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους η δαπάνη για τη σύσταση θέσεων αναπληρωτών γενικών γραμματέων θα ανέλθει στο 1.500.000 ευρώ το έτος. «Θέσης αναπληρωτή γενικού γραμματέα σε κάθε υπουργείο και την ως εκ τούτου καταβολή αμοιβής σε αυτούς και στο προσωπικό που τους συνεπικουρεί, καθώς και την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων των γραφείων τους (άρθρο 22). Με τα σημερινά δεδομένα, η δαπάνη εκτιμάται ότι θα ανέλθει στο ποσό των 1.500.000 ευρώ περίπου ετησίως».

Να σημειώσουμε ότι για την εξυπηρέτηση των αναπληρωτών γενικών γραμματέων υπουργείων στην άσκηση των καθηκόντων τους συνιστάται για κάθε τέτοια θέση μια θέση διοικητικού υπαλλήλου και μια θέση ειδικού συμβούλου ή ειδικού συνεργάτη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

Στο Υπουργείο Παιδείας σύμφωνα με πληροφορίες του news.gr στην υπό σύσταση θέση του αναπληρωτή γενικού γραμματέα αναμένεται να τοποθετηθεί ο μέχρι τώρα Διευθυντής του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας κ. Πιλάλης.

Ο κ. Πιλάλης είναι εκπαιδευτικός έχει μακροχρόνια συνδικαλιστική δράση και είναι άριστος γνώστης των θεμάτων της εκπαίδευσης όπως αποδεικνύεται και από το σύντομο διάστημα στο Υπουργείο Παιδείας.

Καλόγηρος Βασίλειος
news.gr

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...