Home / Featured / Απάντηση Υπουργού Παιδείας στη Βουλή «Δε θα προσμετράται η προϋπηρεσία των αναπληρωτών για τα έτη 2010-2011 και 2011-2012»

Απάντηση Υπουργού Παιδείας στη Βουλή «Δε θα προσμετράται η προϋπηρεσία των αναπληρωτών για τα έτη 2010-2011 και 2011-2012»

Δημοσιεύτηκε: 1:53 μμ Μάρτιος 13th, 2015  


vouli

Δεν θα προσμετράται η προϋπηρεσία αναπληρωτή ή ωρομισθίου εκπαιδευτικού που προσφέρθηκε κατά τα σχολικά έτη 2010-2011 και 2011-2012, είναι η απάντηση του Υπουργού  Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ.Αριστείδη Μπαλτά σε κοινοβουλευτική παρέμβαση του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη, για την διανυθείσα προϋπηρεσία για αναπληρωτές και ωρομισθίους που εργάστηκαν μετά την 1η Ιουλίου 2010 και κατατάσσονται στους πίνακες αναπληρωτών, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η προϋπηρεσία κατά τα σχολικά έτη 2010-2011 και 2011-2012.

Όπως αναφέρεται στην παρέμβαση του κ. Λ. Αυγενάκη: «Με την διάταξη της παρ.2 του άρθρου 9 του Ν.3848/2010 «Οι ενιαίοι πίνακες προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών που ισχύουν κατά τη δημοσίευση του νόμου αυτού στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως παύουν να τροφοδοτούνται με νέα στοιχεία προϋπηρεσίας από την 1η Ιουλίου 2010 και ισχύουν μέχρι την κατάρτιση των πινάκων που προβλέπονται στο άρθρο 3», σταμάτησε να προσμετράται η προϋπηρεσία των αναπληρωτών στις 30-6-2010. Τα΄ επόμενα χρόνια, όμως, κανένας διαγωνισμός του ΑΣΕΠ δεν έγινε και οι προσλήψεις αναπληρωτών αλλά και των μόνιμων εκπαιδευτικών γίνονται με βάση την προϋπηρεσία ως τις 30-6-2010.»

Ο κ. Λ. Αυγενάκης υπογράμμιζε στο έγγραφό του ότι «είναι σημαντικό να αναγνωριστεί η προϋπηρεσία των αναπληρωτών, καθώς δημιουργούνται αδικίες, αφού αναπληρωτές και ωρομίσθιοι που εργάστηκαν μετά την 1η Ιουλίου 2010, κατατάσσονται στους πίνακες αναπληρωτών, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η προϋπηρεσία από 1/7/2010. Ουσιαστικά, δηλαδή, η προϋπηρεσία χάνεται και υπολογίζεται (ελάχιστα) μόνο μετά τον πρώτο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Παρατηρείται έτσι το φαινόμενο οι εκπαιδευτικοί που αποδέχτηκαν το διορισμό τους και πήγαν σε όλες τις περιοχές της χώρας, να έχουν (πολλές φορές) χαμηλότερη σειρά στον πίνακα από άλλους που δεν αποδέχτηκαν το διορισμό τους ή δεν έχουν προϋπηρεσία.»

Στην απάντησή του Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αριστείδη Μπαλτά, που διαβιβάστηκε στη Βουλή αναφέρεται ότι «πέραν της προσμέτρησης για την κατάταξη στους πίνακες επιτυχόντων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, η προϋπηρεσία αναπληρωτή ή ωρομισθίου εκπαιδευτικού που προσφέρθηκε από το σχολ. έτος 2012-2013 και εφεξής (όπως και αυτή που προσφέρθηκε μέχρι και το σχολ. έτος 2009-2010), θα προσμετράται για ένταξη και κατάταξη στους ενιαίους πίνακες αναπληρωτών, από το επόμενο σχολικό έτος 2015 – 2016», ενώ επισημαίνεται ότι «το Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. θα λάβει υπόψη τις σχετικές προτάσεις σχετικά με την προσμέτρηση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών».

https://www.youpress.gr/

……………………………………………………………………………………………………………………

  • Σημείωση www.xenesglosses.eu

Οι Υπουργοί και όσοι απαντάνε γραπτώς (δεν τις αναπτύσσουν με ομιλία στη Βουλή) ερωτήσεις στη Βουλή είναι υποχρεωμένοι να απαντάνε σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους και διατάξεις.

………………………………………………………………………………………………………………..

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ypdvmth main foto 2015Σχετικά με Δημοσιεύματα για την προϋπηρεσία των αναπληρωτών

Αναφορικά με δημοσιεύματα περί του αν θα προσμετρηθεί ή όχι η προϋπηρεσία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών για τα έτη 2010 – 2011 και 2011 – 2012, ο Υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αριστείδης Μπαλτάς έχει δηλώσει κατηγορηματικά ότι: το Υ.ΠΟ.ΠΑΙΘ. θα λάβει υπόψη τις σχετικές προτάσεις με την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

 

 

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε


 

5 Σχόλια

  1. Κωλοτουμπες.Οταν το ελεγε ο Λοβι ηταν ανηθικο για τον Συριζα,τωρα εγινε ηθικο.Α ρε τον βαρκαρη μας αλλαξαν ,ποριε και βαρκα παρεμειναν ΙΔΙΑ

  2. Θα ήθελα να βάλω έναν προβληματισμό…..
    Εγώ που για τον εν λόγω διάστημα που οι πίνακες είναι κλειστοί αρνήθηκα να πάω μακριά από το σπίτι μου για οικογενειακούς, οικονομικούς λόγους, γιατί μου δόθηκε η ευκαιρία να πάω στην ειδική αγωγή στο σπίτι μου και γιατί αποφάσισα να κάνω ένα μεταπτυχιακό – διδακτορικό….. θα πρέπει να «τιμωρηθώ»; Ο καθένας έκανε τις επιλογές του με βάση τα δεδομένα της στιγμής…. σκόμα και αυτοί που δέχτηκαν το ήξεραν ότι δεν θα μπορέσουν να την χρησιμοποιήσουν την προϋπηρεσία τους….. Εγώ είμαι υπέρ του να ανοίξουν οι πίνακες σαφώς, αλλά η προϋπηρεσία να μετρά από εκεί και μετά. Μην διορθώσουμε την αδικία με …. αδικία.

    • Απο που το ηξεραν οι αναπληρωτες οτι δεν θα ανοιξουν οι πίνακες?? επρεπε να μαντεψουν οτι δε θα ξαναγίνει ασεπ? εσυ επελεξες να κανεις αυτο που ηθελες και να κατσεις σπιτι σου,αλλοι επελεξαν να να πανε να μαζεψουν προυπηρεσια…..γιατι να την χασουν? το θεωρεις δικαιο αυτο.?? προφανως ειναι για σενα δίκαιο…οχι για το συνολο….

    • Προφανως για ναμη δουλευεις και ταυτοχρονα να κανεις και μεταπτυχιακο εισαι αρκετα ευκαταστατος…..εμεις που εχουμε γυρισει ολη την ελλαδα και δε μας εχει μεινει ευρω στην τσεπη δεν πρεπει να παρουμε τη νομιμη και δικαιη αμοιβη που λεγεται «ΜΟΡΙΑ»;;;;;;;Ελεος δλδ που ψαχνετε και δικαιολογια για να μην πεσετε στον πινακα.Ποια αδικια λετε;;;;;Θα μας τρελανεις;;;

  3. Οι πίνακες δεν μας είπαν οτι θα κλείσουν για πάντα αλλά μέχρι τον επόμενο ΑΣΕΠ. Δεύτερον όσοι κάναμε τα χαρτιά μας-γιατί κάποιες αρκετές ειδικότητες δεν μπορούν να δουλέψουν αλλού με το πτυχίο τους- δεν μπορούσαμε ν΄αρνηθούμε να πάμε γιατί θα «τρώγαμε» διετή αποκλεισμό και ενώ είμασταν επιτυχόντες τουΑΣΕΠ κ είχαμε μαζέψει προϋπηρεσία θα πήγαιναν χαμένα αν γινόταν νεος διαγωνισμός κ άνοιγαν οι πίνακες. Μη χρησιμοποιήτε λοιπόν κάποιοι την ατάκα «το ξέρατε ας μην πηγαίνατε»γιατί όσοι έχουμε τελειώσει απο το 1996 κ μετά πολλά ξέραμε που άλλαξαν κ πολλοί βρεθήκαμε απο χρόνο σε χρόνο να μην ξέρουμε τι μας ξημερώνει. Πάντως εεύκολη λύση να πηγαίνεις σε κάθε βραχονησίδα κ να γυρνάς σαν ρομά δε τη λες.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...