Home / HEADER-NEWS / Υπό αίρεση τα νέα προγράμματα σπουδών Λυκείου

Υπό αίρεση τα νέα προγράμματα σπουδών Λυκείου

Δημοσιεύτηκε: 3:52 μμ Φεβρουάριος 2nd, 2015  


LYKIO

Με το παλιό σύστημα εξετάσεων και οι μαθητές της Β’ Λυκείου;

Υπό αίρεση τα νέα προγράμματα σπουδών

Tο σενάριο να εφαρμοστεί το παλιό σύστημα εξετάσεων των 6 μαθημάτων και για τους μαθητές που φοιτούν στη Β λυκείου, εξετάζεται από το Υπουργείο Παιδείας σύμφωνα με πληροφορίες του news.gr, χωρίς όμως να έχει κλειδώσει κάτι.

Μια τέτοια απόφαση παρουσιάζει δυσκολίες καθώς στη Β Λυκείου οι μαθητές δεν έχουν διδαχθεί μαθήματα όπως αυτό των Λατινικών ή της Χημείας Κατεύθυνσης που στο προηγούμενο σύστημα τα διδάσκονταν στη Β Λυκείου στις κατευθύνσεις.

Στην πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας αναφέρονταν μεταξύ των άλλων ότι ολόκληρο το σύστημα εισαγωγής θα μελετηθεί με νηφαλιότητα και εις βάθος. «Το αιτούμενο σύστημα εισαγωγής θα προκύψει μετά από ευρύ και οργανωμένο διάλογο και τη συνδρομή όλων των εμπλεκομένων στην εκπαιδευτική διαδικασία και των φορέων τους».

Όσον αφορά τα προγράμματα σπουδών που ανακοινώθηκαν λίγες μέρες πριν τις εκλογές και είχαν εφαρμογή από το σχολικό έτος 2015-2016 θα παγώσουν και πιθανόν να μην εφαρμοστούν από το νέο σχολικό έτος, σύμφωνα με όσα δήλωσαν παράγοντες του Υπουργείου.

Καλόγηρος Βασίλειος


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...