Home / HEADER-NEWS / Το πριν και το μετά της Δυσλεξίας (μέρος δεύτερο)

Το πριν και το μετά της Δυσλεξίας (μέρος δεύτερο)

Δημοσιεύτηκε: 11:02 πμ Φεβρουάριος 21st, 2015  


dyslexia

ΤΟ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑ ΤΗΣ ΔΥΣΛΕΞΙΑΣ (ΣΥΝΕΧΕΙΑ)

Στη προηγούμενη σκέψη μου  αναφέρθηκα  στη δυσλεξία των παιδικών μου χρόνων τώρα θα επικεντρωθώ στην δυσλεξία ως ενήλικας πλέον.

Την  στιγμή που αναγνώρισα την μαθησιακή δυσκολία ως δυσλειτουργία του εγκεφάλου ένιωσα μια απελευθέρωση.

Ενσωματώθηκα στον κοινωνικό περιβάλλον και έδωσα στον εαυτό μου το περιθώριο να δοκιμαστεί πέρα των ορίων που του έθετα πιο μπροστά. Η απομόνωση μου έδωσε την ευκαιρία να σκέπτομαι, να  αναλύω και να επεξεργάζομαι πληροφορίες.

Ταξινομώ  τις σκέψεις μου και την καθημερινότητα μου σε χαρτί, μπερδεύω ακόμα ονόματα, αριθμούς ακόμα και τον χρόνο αλλά πλέον είμαι συγκεντρωμένη σε αυτό που κάνω και τα πάω πολύ καλά με την ανάγνωση και την γραφή. Είμαι φοιτήτρια και οι μαθησιακές διαδικασίες είναι πλέον προσιτές για μένα εφόσον έχω βρει τον δικό μου τρόπο να τις διεκπεραιώσω.

Το αντικείμενο των σπουδών μου απαιτεί μελέτη κειμένων  στο οποίο χρειάζεται μνήμη για αποστήθιση χρονολογιών προσώπων κτλ . κάτι που με δυσκολεύει αλλά δεν παύει να με προκαλεί να ξεπεράσω τα όρια μου !

Ωστόσο κομμάτια ανασφάλειας έχουν απομείνει τα οποία δίνουν μια προδιάθεση επιθετικότητας σε γνώριμα άτομα ώστε  να διεκδικήσω την άποψη μου απόλυτα τεκμηριωμένα αλλά και μια αδράνεια έκφρασης σε άτομα ξένα λογω φόβων και χαμηλής αυτοπεποίθησης.

Η δυσλεξία με έμαθε μηχανισμούς μέσα στους οποίους βρήκα  έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης και προσέγγισης. Η πολυδιάστατη σκέψη και αντίληψη  με βοηθά στην αντιμετώπιση προβλημάτων .

Καθημερινά αντιμετωπίζω τις θετικές πλευρές της δυσλεξίας αλλά και τις αρνητικές, η διαφορά είναι ότι αντιμετωπίζω πλέον τις αρνητικές αλλά καλλιεργώ τις θετικές οι οποίες μου δίνουν την δυνατότητα να δώσω μια ιδιαιτερότητα στη ζωή μου , μια ιδιαιτερότητα  που δεν μπορούν να  δουν οι υπόλοιποι….

Όταν ήμουν μικρότερη σκεπτόμουν με εικόνες τώρα βιώνω κάθε σκέψη μου σαν πραγματικότητα κ είμαι διαισθητική και διορατική κάτι που με βοηθά πλέον στις επιλογές μου. Ο αποπροσανατολισμός  ή ονειροπόληση για τους δυσλεξικούς είναι εργαλείο να συνειδητοποιούν την ασυνείδητη διαδικασία της σκέψης τους.

Ο αποπροσανατολισμός είναι αυτός που δημιουργεί την ακουστική και οπτική δυσλειτουργία αλλά παράλληλα δημιουργεί νοητικές εικόνες ως πραγματικές κάτι το οποίο χρησιμοποιεί το άτομο για να ξεκαθαρίσει μια κατάσταση. Οι δυσλεκτικοί πολλές φορές προκαλούν τον αποπροσανατολισμό δίχως να το καταλαβαίνουν.

Η μέθοδο  Davis είναι αποτελεσματική για την αντιμετώπιση του αποπροσανατολισμού. Όταν αποδέχεσαι την δυσλεξία ως τρόπο ζωής όλα αλλάζουν, κάθε τι που παλιότερα θεωρούσες μειονέκτημα πλέον το μετατρέπεις σε πλεονέκτημα. Κυκλοφορούν πλέον πολλά τεστ διάγνωσης δυσλεξίας στο διαδίκτυο τα οποία ίσως βοηθήσουν να αλλάξετε την ζωή σας προς το καλύτερο εμένα με άλλαξε ένα απλό σεμινάριο που έτυχε να παρευρεθώ.

Σε ένα καλά δομημένο εκπαιδευτικό σύστημα η δυσλεξία δεν θα θεωρείτε δυσλειτουργία εγκεφάλου αλλά ένα προϊόν σκέψης και λειτουργίας.

Μ.Κ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΕΔΩ

www.xenesglosses.eu


 

2 Σχόλια

  1. Καταπληκτικο αρθρο και αυτο και το πρωτο μερος. Καταλαβαινω ακριβως πως ειναι μιας και εγω το ανακαλυψα κατα την ενηλικιωση μου, εχοντας ομως περασει ολα τα μαθητικα μου χρονια πιστευοντας οτι ειμαι χαζη, ανικανη και ανεπιδεκτη μαθησεως. Ευτυχως πλεον καταλαβα πιο ηταν το προβλημα και προσπαθω να πετυχω αυτα που απετυχα να πετυχω παλιοτερα λογο αγνοιας δικης μου και των γονιων μου. Καλη επιτυχια σε ολους εμας που προσπαθουμε ακομα και αν μας πηρε καιρο.

    • Ναι όταν μου το έστειλαν το διάβασα άμεσα… το ρούφηξα μπορώ να πω… ήταν πολύ καλογραμμένα και τα 2 άρθρα της (και το ΠΡΙΝ και το ΜΕΤΑ…) Καλή επιτυχία…

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...