Home / Featured / Όταν οι γονείς ερευνούν το profil των εκπαιδευτικών στο facebook.

Όταν οι γονείς ερευνούν το profil των εκπαιδευτικών στο facebook.

Δημοσιεύτηκε: 2:10 μμ Φεβρουάριος 23rd, 2015  


untitled12

 

Mετάφραση: Παντέρας Νίκος 

www.fresheducation.gr

        Για εκείνους που επιλέγουν να εξασκήσουν το επάγγελμα του εκπαιδευτικού, μέσα στο σημερινό διαδικτυακό κόσμο, ο έλεγχος δεν τελειώνει με την συνέντευξη(διορισμό) για την πρόσληψή τους.  Οι εκπαιδευτικοί, στην ψηφιακή εποχή που διανύουμε, πρέπει να διαχειρίζονται και να ελέγχουν συνεχώς τα προσωπικά ψηφιακά τους δεδομένα. Κανείς δεν θέλει να χάσει μια καλή δουλειά από μια απερίσκεπτη ενέργεια στο tweet, ή μια «πονηρή» Instagram φωτογραφία.

Δυνητικά οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους ότι οι γονείς των μαθητών τους μπορεί να αναζητήσουν δημοσιευμένο ψηφιακό περιεχόμενο στο οποίο αποτυπώνεται η προσωπική τους ζωή. Αν κάτι πάει στραβά, οι σκέψεις του γονέα μπορεί να είναι του τύπου: « Θεέ μου, αυτός είναι που φροντίζει το παιδί μου και παίρνει αποφάσεις για αυτό;», λέει ο Will Gardner, διευθύνων σύμβουλος της Childnet International.

Υπάρχουν επίσης οι ίδιοι οι μαθητές που μπορεί να  αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί.  «Αν έχετε περιεχόμενο για τον εαυτό σας στο διαδίκτυο, τα παιδιά το βρίσκουν πάντα.  Ακόμα κι  αν δεν είναι κάτι ιδιαίτερα κατακριτέο-συναρπαστικό,  αυτό που θα βρουν για εσάς, μπορεί να το χρησιμοποιήσουν και μπορεί να αισθανθείτε άβολα, λέει η Laura Pearce, ειδικός στην πληροφορική στο St Lukes Κολλέγιο του Έξετερ. Η  Pearce αποφεύγει τη χρήση του Facebook και διατηρεί ξεχωριστό λογαριασμό στο Twitter για επαγγελματική και προσωπική χρήση.

Ο αριθμός των πειθαρχικών περιστατικών, τα οποία αφορούν παραπτώματα στα social media στην εκπαίδευση, έχουν σημειώσει άνοδο το τελευταίο διάστημα. «Τον τελευταίο χρόνο είχαμε 11 ή 12 περιπτώσεις που αφορούν την online διδαδικτυακή συμπεριφορά», λέει ο Lindsay Thompson, επικεφαλής ενός ανεξάρτητου ρυθμιστικού οργάνου της Σκωτίας το οποίο ασχολείται με σοβαρά επαγγελματικά παραπτώματα.

Τα περισσότερα παραπτώματα αφορούν αναρτημένες φωτογραφίες, κατηγορίες για αναρτήσεις στο facebook και ανάρμοστη επικοινωνία με τους μαθητές. Τις περισσότερες φορές όμως οι εκπαιδευτικοί μπαίνουν σε μπελάδες για πολύ μικρότερα λάθη.

Μια δασκάλα NQT(Newly qualified teacher- πρόσφατα πιστοποιημένη δασκάλα), που πρόσφατα στηρίξαμε, είχε αναρτήσει στο profil της στο facebook αρκετές φωτογραφίες της με μπικίνι ….

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ

πρώτη πηγή

The Guardian:  Teachers tripped up by Facebook rants and bikini pics


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...