Home / HEADER-NEWS / Μόνο μία φορά οι εξετάσεις ή η κλήρωση για τα Πρότυπα και Πειραματικά

Μόνο μία φορά οι εξετάσεις ή η κλήρωση για τα Πρότυπα και Πειραματικά

Δημοσιεύτηκε: 11:19 πμ Φεβρουάριος 26th, 2015  


kourakis-tasos

Τον διαχωρισμό από φέτος των πρότυπων σχολείων από τα πειραματικά ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς κατά τη συνάντηση γνωριμίας που είχε η ηγεσία του υπουργείου με τους εκπαιδευτικούς συντάκτες. Η εισαγωγή των νέων μαθητών στα πειραματικά θα γίνεται με κλήρωση, ενώ υπό εξέταση είναι το θέμα της εισαγωγής των μαθητών στα πρότυπα σχολεία.

Πρότυπα θα παραμείνουν πέντε σχολεία με βάση την ιστορικότητά τους (η Ιωνίδειος Σχολή Πειραιά, η Βαρβάκειος Σχολής, η Ζωσιμαία Σχολή των Ιωαννίνων, η Ευαγγελική Σχολή Νέας Σμύρνης και το Γυμνάσιο Αριστούχων Αναβρύτων).

Για τα σχολεία αυτά η Διοικούσα Επιτροπή Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων θα καθορίσει άμεσα σε συνεργασία με τον σύλλογο διδασκόντων, τον σύλλογο αποφοίτων, τον σύλλογο γονέων & κηδεμόνων τη διαδικασία και τα κριτήρια επιλογής των μαθητών και μαθητριών τους για την προσεχή σχολική χρονιά. Την κατά σχολείο εφαρμογή των διαδικασιών επιλογής θα έχει το Επιστημονικό Εποπτικό Συμβούλιο σε συνεργασία με τα όργανα διοίκησης του σχολείου και υπό όρους απόλυτης διαφάνειας.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης και αρμόδιος για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, διευκρίνισε, ότι οι εξετάσεις ή η κλήρωση θα πραγματοποιούνται μόνο στην εισαγωγική τάξη του σχολείου και όχι στα ενδιάμεσα στάδια, δηλαδή κατά την μετάβαση των μαθητών από το δημοτικό στο γυμνάσιο και από το γυμνάσιο στο Λύκειο.

«Τυχόν κενά που θα δημιουργούνται θα πληρώνονται είτε με εξετάσεις είτε με κλήρωση, δηλαδή με την ισχύουσα διαδικασία» συμπλήρωσε. Σημείωσε επίσης, ότι στο επίπεδο των προγραμμάτων των σχολείων αυτών δεν θα υπάρξει καμία απολύτως αλλαγή.

«Η ενοποίηση των προτύπων και πειραματικών σχολείων και η επιβολή εξετάσεων για την εισαγωγή των μαθητών και μαθητριών στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο καταργεί την έννοια του πειραματικού σχολείου ή ορθότερα, μεταβάλλει τον πειραματικό χαρακτήρα του σχολείου σε πειραματισμό επί της αριστείας, γεγονός που αντιβαίνει πλήρως στον παιδαγωγικό ρόλο του σχολείου», τόνισε ο υπουργός Παιδείας.

ΑΥΓΗ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...