Home / HEADER-NEWS / 1,5 χρόνο περιμένουν οι εκπαιδευτικοί β’ ξένης γλώσσας την απόφαση του ΣτΕ για τις ώρες διδασκαλίας στο γυμνάσιο

1,5 χρόνο περιμένουν οι εκπαιδευτικοί β’ ξένης γλώσσας την απόφαση του ΣτΕ για τις ώρες διδασκαλίας στο γυμνάσιο

Δημοσιεύτηκε: 11:15 πμ Φεβρουάριος 25th, 2015  


ste

Ακόμα να  εκδοθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη νομιμότητα ή μη της μείωσης των ωρών διδασκαλίας της δεύτερης ξένης γλώσσας την οποία αναμένουν οι σύλλογοι καθηγητών γερμανικής και γαλλικής.

Κατά το παρελθόν τα γερμανικά και τα γαλλικά διδάσκονταν 3 ώρες στην Α , στη Β καθώς και στη Γ τάξη των γυμνασίων, ωστόσο η υπ’ αριθμόν 54530/Γ2/2.6.2005 Υπουργική Απόφαση τροποποιήθηκε με αποτέλεσμα οι ώρες της β ξένης γλώσσας να μειωθούν σε 2 σε όλες τις τάξεις των γυμνασίων ενώ αυξήθηκαν οι ώρες της αρχαίας ελληνικής γλώσσας.

Οι σύλλογοι των καθηγητών ξένων γλωσσών γαλλικής και γερμανικής γλώσσας κατέφυγαν από κοινού στο Συμβούλιο της Επικρατείας διεκδικώντας πίσω τις ώρες που έχασαν.

Το Γ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (πενταμελές) με την υπ΄ αριθμόν 1359/2013 απόφασή του έκανε δεκτή -καταρχήν- την μη νομιμότητα της μείωσης των ωρών διδασκαλίας των δύο βασικών ευρωπαϊκών γλωσσών Γαλλικής και Γερμανικής.

Όπως αναφέρουν οι Επιστημονικές Ενώσεις Γαλλικής και Γερμανικής Γλώσσας σε παλιότερο ενημερωτικό τους κατά την δικάσιμο πλέον της 6/6/2013 η υπόθεση συζητήθηκε στο Τμήμα αυτό σε αυξημένη πλειοψηφία (7 μελούς σχηματισμού) λόγω νομολογιακής σπουδαιότητας του θέματος.

Ο χρόνος της αναμονής για την έκδοση της απόφασης έχει σπάσει κάθε «ρεκόρ» καθώς ήδη έχει μεσολαβήσει 1,5 χρόνος και ακόμα δεν υπάρχουν εξελίξεις.

Καλόγηρος Βασίλειος

NEWS.GR

……………………………………..

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ (ΠΑΣΥΚΑΓΑ)
apelf@hotmail.com   www.pasykaga.gr 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΣΚΓ ΠΕ)

info@apf.gr   www.apf.gr

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ & ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ (ΣΚΓΓΦ ΠΠ)

aplf@otenet.gr   www.aplf.gr

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΠΕΚΑΓΕΠΕ)

info@deutsch.gr www.deutsch.gr

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΣΤΟ ΣΤΕ

ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 3ΩΡΟ

Το Γ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ΄ αριθμόν 1359/2013 απόφασή του έκανε δεκτή -καταρχήν- την μη νομιμότητα της μείωσης των ωρών διδασκαλίας των δύο βασικών ευρωπαϊκών γλωσσών Γαλλικής και Γερμανικής. Ήδη κατά την δικάσιμο πλέον της 6/6/2013 η υπόθεση συζητήθηκε στο Τμήμα αυτό σε αυξημένη πλειοψηφία (7 μελούς σχηματισμού) λόγω νομολογιακής σπουδαιότητας του θέματος. Αναμένεται η τελική τοποθέτηση εντός τριών – τεσσάρων μηνών του Ανωτάτου Δικαστηρίου με συγκρατημένη από πλευράς μας αισιοδοξία.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...