Home / Featured / Άμεσα το πολυνομοσχέδιο για τα τρέχοντα προβλήματα στην Παιδεία

Άμεσα το πολυνομοσχέδιο για τα τρέχοντα προβλήματα στην Παιδεία

Δημοσιεύτηκε: 2:31 μμ Φεβρουάριος 26th, 2015  


mpaltas

Πολυνομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει ρυθμίσεις για όλο το φάσμα της εκπαίδευσης προκειμένου να αντιμετωπιστούν ζητήματα της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, εξήγγειλε χτες η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Για το ζήτημα της χρηματοδότησης της εκπαίδευσης τονίστηκε πως είναι θέμα ευρύτερης κυβερνητικής πολιτικής, ότι στους επόμενους τέσσερις μήνες σε σχέση με χρηματοδοτήσεις και νέους πόρους τα περιθώρια είναι «στενά» και δεν είναι δυνατό να προστεθούν πολλοί πόροι στην εκπαίδευση και την έρευνα, παρόλο που θεωρούνται από την την κυβέρνηση «επενδύσεις παραγωγικές». «Υπάρχει ένας τρέχων προϋπολογισμός και στα πλαίσιά του κινούμαστε», είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Παιδείας, που σημείωσε ότι θα γίνει πρόσληψη των διαθέσιμων εκπαιδευτικών, διοικητικών υπαλλήλων και σχολικών φυλάκων, όχι με προσθήκη νέων θέσεων, αλλά με την ένταξή τους σε θέσεις που προβλέπονταν ως νέες.

Η ηγεσία του υπουργείου εξήγγειλε χτες διαχωρισμό των Πειραματικών από τα Πρότυπα Σχολεία και αλλαγή στον τρόπο εισαγωγής μαθητών σε αυτά. Στα μεν πειραματικά σχολεία καταργούνται οι εισαγωγικές εξετάσεις και οι μαθητές τους θα επιλέγονται με κλήρωση. Για πέντε «ιστορικά πρότυπα σχολεία» (Ιωννίδειος Πειραιά, Βαρβάκειος, Ζωσιμαία Σχολή Ιωαννίνων, Ευαγγελική Σχολή Νέας Σμύρνης, Γυμνάσιο Αριστούχων Αναβρύτων), ο τρόπος επιλογής των μαθητών θα καθοριστεί σε συνεργασία με τους συλλόγους διδασκόντων, αποφοίτων, γονέων τους.

Για τον τομέα της Ερευνας και ειδικότερα της πανεπιστημιακής, τονίστηκε η σημασία της ύπαρξης κρατικής χρηματοδότησης, με προσανατολισμό ωστόσο ένα κατάλληλο μείγμα δημόσιας και ιδιωτικής χρηματοδότησης.

rizospastis.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...