Home / HEADER-NEWS / Στα δικαστήρια προσφεύγει το Europalso για να «θωρακίσει» το μεικτό ωρομίσθιο των 3,52 ευρώ στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών

Στα δικαστήρια προσφεύγει το Europalso για να «θωρακίσει» το μεικτό ωρομίσθιο των 3,52 ευρώ στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών

Δημοσιεύτηκε: 10:21 πμ Ιανουάριος 5th, 2015  


law

Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ                               

ΟΛΕΣ/ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9/1 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Συναδέλφισσες/ Συνάδελφοι,

Την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου, στις 9 π.μ., στο κτίριο 9 των δικαστηρίων της πρώην σχολής Ευελπίδων πρόκειται να εκδικαστούν, μετά από αναβολές, οι προσφυγές που κατέθεσαν οι εργοδότες του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών-Europalso και του στημένου από αυτούς ψευδο-«σωματείου στα κέντρα ξένων γλωσσών ν. Αττικής» κατά του σωματείου μας, του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής «ο Βύρων».

Οι δύο πανομοιότυπες προσφυγές κατατέθηκαν μετά τις εκλογές-παρωδία που διοργάνωσαν οι εργοδότες και τα τσιράκια τους στις 25/10/2014 στο ξενοδοχείο Intercontinental εν κρυπτώ, με εκβιασμούς εργοδοτών προς εργαζόμενους να ψηφίσουν για να μη χάσουν τη δουλειά τους, και με παρουσία φουσκωτών για να εκφοβίσουν τους πραγματικούς συνδικαλιστές που αγωνίζονται για τα δικαιώματα των εργαζομένων στα κέντρα (φροντιστήρια) ξένων γλωσσών. Στις εν λόγω εκλογές το στημένο σωματείο παρουσίασε μικρότερο αριθμό ψηφισάντων σε σχέση με τις τελευταίες εκλογές του «Βύρωνα», παρόλα αυτά προσπαθεί μαζί με το EUROPALSO να υφαρπάξουν με νομικά τεχνάσματα από το σωματείο μας την αντιπροσωπευτικότητα του κλάδου, και απαιτούν, με ονομαστική αναφορά σε συναδέλφους μας, να έχουν λόγω και να παρεμβαίνουν στις εσωτερικές λειτουργίες μας.

Ο απώτερος σκοπός τους είναι να τρομοκρατήσουν το σωματείο μας και να σταματήσουν τις διαπραγματεύσεις για υπογραφή συλλογικής σύμβασης που ξεκίνησε το σωματείο μας από τις 17/10/2014, διεκδικώντας μηνιαίο μισθό 1.015,36 ευρώ, ωρομίσθιο 13,36 ευρώ και επαναφορά όλων των εργασιακών δικαιωμάτων. Και όλα αυτά τη στιγμή που το ψευδοσωματείο-φάντασμα έχει πολλάκις καταγγελθεί από εργατικά σωματεία, ομοσπονδίες, επιστημονικούς συλλόγους,  πολιτικά κόμματα, ακόμα και μέσα στη βουλή, καθώς και από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο για τις τραμπούκικες, και ξεκάθαρα εργοδοτικές του πρακτικές, οι οποίες έχουν οδηγήσει τους εργαζόμενους στα κξγ να εργάζονται αποκλειστικά με μεικτό ωρομίσθιο 3,52 ευρώ και με μηνιαίες αποδοχές έως 60% κάτω από τον υποτιμημένο για την εργασία βασικό μισθό της ΕΓΣΣΕ των 586 ευρώ και μείωση έως 90% έναντι της Διαιτητικής Απόφασης 5/2011 για τους καθηγητές όλης της χώρας.

Συναδέλφισσες/ Συνάδελφοι,

Είναι καθήκον όλων μας να σταθούμε στο πλευρό του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής «ο Βύρων», να τσακίσουμε τις μεθοδεύσεις των αφεντικών και των λακέδων τους, να βάλουμε τέλος στην υπονόμευση της εργασίας μας και την εξαθλίωση! Καλούμε όλους τους συναδέλφους της ιδιωτικής εκπαίδευσης , όλα τα εργατικά σωματεία, τους επιστημονικούς συλλόγους και τα κόμματα της Αριστεράς να στηρίξουν τον αγώνα του σωματείου μας με ανακοινώσεις αλληλεγγύης και τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσει το σωματείο μας στα δικαστήρια.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9/1 ΣΤΙΣ 9 Π.Μ. ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ, ΚΤΙΡΙΟ 9

ΚΑΤΩ Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

deutsch.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...