Home / HEADER-NEWS / Ποιες μεγάλες αλλαγές ενδέχεται να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην παιδεία (του Καπετσώνη Κώστα)

Ποιες μεγάλες αλλαγές ενδέχεται να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην παιδεία (του Καπετσώνη Κώστα)

Δημοσιεύτηκε: 9:58 μμ Ιανουάριος 27th, 2015  


tsipras

Του Καπετσώνη Κώστα,

Tα πράγματα είναι απλά στην παιδεία δεν είναι πολύπλοκα. Με τίποτα δεν πρέπει να γίνουν δύσκολα ή να επαναληφθούν τα ίδια.

Σίγουρα οι πρώτες δηλώσεις του κ. Κουράκη για συγκεκριμένες , άμεσες αλλαγές στην εκπαίδευση είναι ενθαρρυντικές  για εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές και  δίνουν ένα πρώτο στίγμα ανατροπής στον  χώρο της εκπαίδευσης. Οι συγκεκριμένες αλλαγές  που διατυπώθηκαν  αποσκοπούν  γρήγορα να  επιλύσουν προβλήματα, που δημιουργήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια και να ανακουφίσουν μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικούς.

Το βέβαιο όμως είναι ότι τέτοιες αλλαγές δεν προσφέρουν και πολλά στην  ποιότητα και στην αλλαγή του χαρακτήρα  της εκπαίδευσης. Έχουν περισσότερο ένα διορθωτικό  χαρακτήρα και αφορούν   την εξωτερική δομή [1]του εκπαιδευτικού συστήματος και όχι τον  προσανατολισμό της παιδαγωγικής πρακτικής, την ποιότητα της διδασκαλίας και την μείωση του αναπαραγωγικού ρόλου του σχολείου. Τι σημαίνει όμως προσανατολισμός της παιδαγωγικής πρακτικής και ποια είναι η διαφορετική ποιότητα διδασκαλίας που μπορεί να επιδιώξουν οι Νέοι Υπουργοί και γιατί πρέπει να κάνουν κάτι τέτοιο;

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΕΔΩ

https://fresheducation.gr/?p=2141


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...