Home / HEADER-NEWS / Λύση θα δοθεί στο θέμα των απουσιών μαθητών ΕΠΑΛ με απαλλαγή από τα μαθήματα Γενικής Παιδείας

Λύση θα δοθεί στο θέμα των απουσιών μαθητών ΕΠΑΛ με απαλλαγή από τα μαθήματα Γενικής Παιδείας

Δημοσιεύτηκε: 12:24 μμ Ιανουάριος 16th, 2015  


5epal

Λύση αναμένεται να δοθεί στο πρόβλημα των απουσιών των μαθητών των  ΕΠΑΛ  που είναι κάτοχοι απολυτηρίου Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου ή ισότιμου τίτλου και έχουν πάρει απαλλαγή από τα μαθήματα Γενικής Παιδείας  με βάση το δεύτερο εδάφιο της παρ.3 του άρθρου 59 του Ν.4310/2014, σύμφωνα με πληροφορίες του news.gr.

 Όπως έχουμε γράψει  σε  επικοινωνία που είχαμε με το Υπουργείο Παιδείας  μας ειπώθηκε ότι γνωρίζουν το πρόβλημα και θα προχωρήσουν στην επίλυσή του.

Αναφορά στο εν λόγω θέμα έκανε ο υφυπουργός Παιδείας σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «STATUS 94.2». ο κ. Δερμεντζόπουλος απαντώντας σε ερώτηση ακροατή δήλωσε ότι «κάποιοι άνθρωποι, μέχρι να ληφθεί η απόφαση για την απαλλαγή από τα μαθήματα γενικής παιδείας είχαν πραγματοποιήσει κάποιες απουσίες. Αυτές οι απουσίες δεν θα ληφθούν υπόψη καθώς επρόκειτο για μαθήματα που δεν έπρεπε να παρακολουθήσουν».

Επίσης πρόσθεσε ότι «αν εκκρεμεί κάποια απόφαση, για να μην αρκούνται στο λόγο μου, όσο είμαι υφυπουργός θα φροντίσω να τη βγάλω».

Η λύση πρέπει να δοθεί άμεσα καθώς όπως αναφέρει η Ομοσπονδία Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στις 20 Ιανουαρίου λήγει το Α τετράμηνο και οι  Σύλλογοι Διδασκόντων θα συνεδριάσουν για τον έλεγχο και την καταγραφή της φοίτησης των μαθητών, οι οποίες πρέπει να καταγραφούν στο Πρακτικό Συνεδριάσεων.

Πρόβλημα λοιπόν θα ανακύψει από την καταγραφή και δικαιολόγηση των απουσιών των μαθητών της Β΄ τάξης που απαλλάχθηκαν από την παρακολούθηση των μαθημάτων Γενικής Παιδείας.

Η ΟΛΤΕΕ ζητούσε να  ορισθούν ανώτατα όρια απουσιών (δικαιολογημένες, αδικαιολόγητες) αυτής της κατηγορίας μαθητών με τροποποίηση της Υ.Α. 141641/Γ2/08-09-2014.

 Ειδικώς για φέτος, να διαγραφούν ΟΛΕΣ ανεξαιρέτως οι απουσίες του Α’  τετραμήνου 2014 αυτής της κατηγορίας των μαθητών (μόνο απόφοιτοι Λυκείου, μόνο στη Β΄ τάξη), και ο έλεγχος της φοίτησης των συγκεκριμένων μαθητών να γίνει μόνο με τις απουσίες του Β΄ τετραμήνου (ελεγχόμενες βέβαια με το μισό των ανωτάτων ορίων) ώστε να δοθεί η δυνατότητα να επανέλθουν στο σχολείο και όσοι μαθητές το εγκατέλειψαν εξαιτίας των επιλογών της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου.

«Η λύση που ζητούμε είναι καθόλα εφαρμόσιμη, δεδομένου και του ότι το Υπουργείο εφάρμοσε παρόμοιο (και απείρως δραστικότερο) μέτρο μόλις πρόσφατα, δίνοντας τη δυνατότητα στους μαθητές της τελευταίας τάξης των καταργημένων ειδικοτήτων να συμμετάσχουν στις εξετάσεις, ακόμη κι αν δεν είχαν παρακολουθήσει ούτε μία ώρα μαθήματος !» υπογράμμισε στο δελτίο τύπου της η ΟΛΤΕΕ.

Καλόγηρος Βασίλης

NEWS.GR

ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΟΛΤΕΕ


 

Ένα σχόλιο

  1. Δημήτρης Αμπόνης, ΓΓ ΟΛΤΕΕ

    Καλά, κοτζάμ Υφυπουργός, δεν ξέρει οτι πρέπει να εκδώσει ΑΠΟΦΑΣΗ για να διαγράψουν οι Σύλλογοι τις απουσίες ?? Πώς γίνονταν αυτά στον καιρό του ?? Με προφορικές δηλώσεις σε …ραδιοφωνικούς σταθμούς ???

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...