Home / HEADER-NEWS / Ι.Ε.Π.: Σύγκλιση με τις θέσεις των επιστημονικών ενώσεων Γερμανικής-Γαλλικής για το διδακτικό υλικό στα Δημοτικά σχολεία

Ι.Ε.Π.: Σύγκλιση με τις θέσεις των επιστημονικών ενώσεων Γερμανικής-Γαλλικής για το διδακτικό υλικό στα Δημοτικά σχολεία

Δημοσιεύτηκε: 6:27 πμ Ιανουάριος 26th, 2015  


iep

Ι.Ε.Π. Σύγκλιση με τις θέσεις των επιστημονικών ενώσεων Γερμανικής-Γαλλικής για το διδακτικό υλικό στα Δημοτικά σχολεία – Θετική αντίδραση από το ΔΣ της Π.Ε.ΚΑ.ΓΕ.Π.Ε (25.01.2015)

Στην απάντηση (Αρ. Πρωτ. 370/14-01-2015) που απέστειλε το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) στις προτάσεις των επιστημονικών ενώσεων Γερμανικής-Γαλλικής Φιλολογίας προτείνει στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ να υιοθετήσει την πρόταση να «οριστεί ανώτατη τιμή προμήθειας για τις διδακτικές σειρές και τα ελεύθερα βοηθήματα, έτσι ώστε να δίνεται έμφαση στο περιεχόμενο και στην ποιότητα». Το Δ.Σ. της Π.Ε.ΚΑ.ΓΕ.Π.Ε χαιρετίζει τη νέα αυτή ρεαλιστική προσέγγιση του Ι.Ε.Π. που θα θέσει τέρμα στις «δημοπρασίες», που ταλάνισαν την ελληνική εκπαίδευση τα προηγούμενα χρόνια.

Υπενθυμίζουμε πως το Δ.Σ. της Π.Ε.ΚΑ.ΓΕ.Π.Ε με έγγραφο του (Αρ. Πρωτ. 82/2014 στις 14.12.2014) είχε ασκήσει αυστηρή κριτική σε προηγούμενο έγγραφο του Ι.Ε.Π (Αριθ. Πρωτ. 13236/21-11-2014) καθώς σε αυτό υπερασπιζόταν την τακτική των «δημοπρασιών».
Στο έγγραφο αναφερόταν χαρακτηριστικά: «Επιβάλλεται για λόγους διασφάλισης της ποιότητας του εκπαιδευτικού υλικού, η αλλαγή της διαδικασίας προμήθειας των βιβλίων στα Δημοτικά σχολεία από το ελεύθερο εμπόριο. Προτείνουμε να οριστεί ανώτατη τιμή για την προμήθεια των βιβλίων Γαλλικής και Γερμανικής γλώσσας. Η απάντηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής για το ζήτημα αυτό, που περιλαμβάνεται στο με Αριθ. Πρωτ. 13236/21-11-2014 έγγραφο του ΙΕΠ μπορεί να εκληφθεί επιεικώς μόνο ως προσβολή της νοημοσύνης των εκπαιδευτικών Γερμανικής και Γαλλικής Φιλολογίας και ιδιαίτερα ως βάναυση προσβολή του κύρους και της νοημοσύνης της Σχολικής Συμβούλου Γερμανικής γλώσσας κ. Σοφίας Ιωαννίδου, της Σχολικής Συμβούλου Γαλλικής γλώσσας Δρ. Θηρεσίας Φωτιάδου και των συναδέλφων Γερμανικής και Γαλλικής Φιλολογίας που συγκρότησαν την επιτροπή κρίσης ελευθέρων βοηθημάτων Γαλλικής και Γερμανικής Γλώσσας Δημοτικού Σχολείου για το σχολικό έτος 2014-15»

Στα επισυναπτόμενα αρχεία μπορείτε να δείτε όλα τα σχετικά έγγραφα του Ι.Ε.Π. και της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Π.Ε. καθώς και σχετικό άρθρο, που δημοσιεύτηκε στο τριμηνιαίο περιοδικό “aktuell” τον Αύγουστο του 2014.

DEUTSCH.GR


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...