Home / HEADER-NEWS / Αρ. Μπαλτάς – Καμία αναστάτωση μέσα στη σχολική χρονιά

Αρ. Μπαλτάς – Καμία αναστάτωση μέσα στη σχολική χρονιά

Δημοσιεύτηκε: 11:05 πμ Ιανουάριος 30th, 2015  


mpaltas

«Ο πρωθυπουργός έχει τονίσει ότι είναι πρόωρες οι δηλώσεις των στελεχών πριν γίνει η ανάγνωση των προγραμματικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης». Αυτό δήλωσε χθες στην «Κ» ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς, ξεκαθαρίζοντας ότι οι όποιες αλλαγές δεν πρόκειται να γίνουν κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σχολικής χρονιάς.

Ο κ. Μπαλτάς αποσαφήνισε στην «Κ» ότι δεν θα γίνουν αλλαγές στο σύστημα εξετάσεων της φετινής Γ΄ Λυκείου. Ουσιαστικά, ο κ. Μπαλτάς παίρνει αποστάσεις από τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας Τάσου Κουράκη, ο οποίος την Τρίτη είπε ότι «θα διευρυνθούν τα επιστημονικά πεδία». Από την άλλη, ο κ. Μπαλτάς πρόσθεσε ότι με τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης θα τεθούν οι προτεραιότητες και θα αρχίσει διάλογος για τα εκπαιδευτικά ζητήματα.

Από την πλευρά του, ο κ. Κουράκης είχε συνάντηση χθες με τη βουλευτή των ΑΝΕΛ Σταυρούλα Ξουλίδου και όπως ανέφερε η βουλευτής, συζήτησαν τη σύσταση επιστημονικών ομάδων για την επανεξέταση της διδακτέας ύλης και τη συγγραφή νέων βιβλίων, την κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και των εξετάσεων πανελλαδικού τύπου στην Α΄ και Β΄ Λυκείου, την επανατοποθέτηση των διαθέσιμων και των απολυμένων καθηγητών, διοικητικών υπαλλήλων και σχολικών φυλάκων.

Πάντως, χθες, μετά την παραλαβή από τον απερχόμερνο υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο, ο κ. Μπαλτάς συναντήθηκε στο υπουργείο και με την κ. Φρόσω Κιάου, η οποία διετέλεσε υπηρεσιακή υπουργός Παιδείας στην κυβέρνηση Παναγιώτη Πικραμμένου από τις 17 Μαΐου 2012 έως 17 Ιουνίου 2012. Ο κ. Μπαλτάς και η κ. Κιάου διατηρούν μακρά φιλική σχέση.

Τέλος, προκαταρκτική έρευνα παρήγγειλε η εισαγγελέας Ευτέρπη Κουτζαμάνη για να διερευνηθεί περιστατικό με 9χρονο σε Δημοτικό της Λέσβου, που δημοσιοποιήθηκε χθες. Σύμφωνα με τη μαρτυρία της μητέρας του παιδιού, ο γυμναστής ζήτησε από τους 12χρονους να σηκώσουν τον 9χρονο ώς την μπασκέτα προκειμένου να κατεβάσει μια μπάλα. Οταν ο γυμναστής έφυγε, τα άλλα παιδιά άφησαν κρεμασμένο τον 9χρονο, ο οποίος εκλιπαρούσε να τον βοηθήσουν μέχρι που έπεσε στο έδαφος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με κατάγματα. Ερευνα για το θέμα διεξάγει και το υπουργείο Παιδείας.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΑΥΓΗ

Αναδημοσίευση από dictyo.gr

κλικ στην εικόνα

87949112 (1)

Χωρίς αλλαγές οι Πανελλαδικές 2015 Ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς, ξεκαθάρισε ότι οι αλλαγές στις Πανελλαδικές δεν πρόκειται να γίνουν κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σχολικής χρονιάς 2015 – 2016 αλλά θα προκύψουν μετά από διάλογο και θα ισχύσουν απο του χρόνου.

Ο κ. Μπαλτάς μιλώντας στην Καθημερινή αποσαφήνισε, ότι δεν θα γίνουν αλλαγές στο σύστημα εξετάσεων της φετινής Γ΄ Λυκείου. Ουσιαστικά, ο κ. Μπαλτάς παίρνει αποστάσεις από τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας Τάσου Κουράκη, ο οποίος την Τρίτη είπε ότι «θα διευρυνθούν τα επιστημονικά πεδία». Από την άλλη, ο κ. Μπαλτάς πρόσθεσε ότι με τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης θα τεθούν οι προτεραιότητες και θα αρχίσει διάλογος για τα εκπαιδευτικά ζητήματα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης είχε δηλώσει ότι οι μαθητές της Α’ και της Β’ Λυκείου θα δώσουν προαγωγικές εξετάσεις χωρίς την Τράπεζα Θεμάτων η οποία καταργείται, ενώ καταργούνται και οι εξετάσεις που θα προσμετρούν σε ποσοστό για την είσοδο στην ανώτατη εκπαίδευση.

Ποιες αλλαγές προτίθεται να υλοποιήσει το υπουργείο Παιδείας Καταργείται από εφέτος η «Τράπεζα θεμάτων» – Καταργούνται από εφέτος οι πανελλαδικού τύπου εξετάσεις στην Α’ και την Β΄ Λυκείου – Στην Γ’ Λυκείου θα διευρυνθούν τα επιστημονικά πεδία, έτσι ώστε να δοθούν περισσότερες ευκαιρίες για σπουδές στους υποψηφίους σε τμήματα που είναι κοντά στην περιοχή κατοικίας τους. – Επιστρέφουν οι «αιώνιοι» φοιτητές και καταργείται ο νόμος που ορίζει την διαγραφή τους.

Όσοι ενδιαφέρονται θα συνεχίσουν κανονικά τις σπουδές τους, χωρίς περιορισμό χρόνου

– Οι μετεγγραφές σε κάθε περίπτωση θα διευκολύνονται έτσι ώστε να μπορούν να σπουδάσουν πιο εύκολα οι νέοι και οι νέες

– Οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων που απομακρύνθηκαν με το μέτρο της διαθεσιμότητας, επιστρέφουν στις θέσεις τους

– Επαναπροσλαμβάνονται αλλά από την επόμενη σχολική χρονιά όλοι οι καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης και ειδικά των Επαγγελματικών Λυκείων, που καταργήθηκαν οι ειδικότητες τους

– Επιστρέφουν στις θέσεις τους οι σχολικοί φύλακες που απολύθηκαν

– Θα γίνει αναμόρφωση των αναλυτικών προγραμμάτων και θα γραφτούν νέα βιβλία στα σχολεία

– Θα καταργηθεί το ένα σύγγραμμα στα πανεπιστήμια και οι φοιτητές θα έχουν πρόσβαση με αξιόπιστο τρόπο στις «ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες»


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...