Home / HEADER-NEWS / Αποδοκιμασίες, μπηχτές και κόκκινοι φάκελοι στο Υπ. Παιδείας

Αποδοκιμασίες, μπηχτές και κόκκινοι φάκελοι στο Υπ. Παιδείας

Δημοσιεύτηκε: 8:55 μμ Ιανουάριος 28th, 2015  


DSC00473

Αποδοκιμασίες των υπαλλήλων στον απερχόμενο υπουργό, μπηχτή του νέου υπουργού για την αχαρακτήριστη στάση Σαμαρά αλλά και στοίβες κόκκινοι φάκελοι σε άλλο ένα σόου Λοβέρδου…Απ’  όλα είχε η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπερυπουργείο πλέον Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Καταρχάς η απερχόμενη ηγεσία άνοιξε την μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων, ανέμενε για αρκετή ώρα τον νέο υπουργό, τους αναπληρωτές και τον υφυπουργό, δήλωσε υπερήφανη για το έργο της και έτοιμη να κάνει δημιουργική αντιπολίτευση στο μέλλον. Όλα δηλαδή έγιναν σε κλίμα πολιτικού πολιτισμού και ευγένειας. Ήταν άλλωστε και το πρώτο πράγμα που σημείωσε ο νέος υπουργός Αριστείδης Μπαλτάς σε αντιδιαστολή με την στάση του απερχόμενου Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ο οποίος αρνήθηκε να παραδώσει στον Αλέξη Τσίπρα.

Συμπεριφορά που έφερε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τα γαλάζια στελέχη και σχολιάστηκε πολύ αρνητικά από το σύνολο του πολιτικού και δημοσιογραφικού κόσμου. Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση βρέθηκε ο απερχόμενος υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος όταν στο τέλος της ομιλίας του διαβεβαίωσε ότι ουδέποτε, στη θητεία του, ελήφθησαν υπόψιν οι πολιτικές πεποιθήσεις των υπαλλήλων. Η κατάμεστη από εργαζόμενους, αίθουσα εκδηλώσεων του υπουργείου αντήχησε από αποδοκιμασίες και σχόλια που ανάγκασαν τον Ανδρέα Λοβέρδο να σπεύσει να δικαιολογηθεί. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του 360pedia.gr, το υπουργείο Παιδείας ήταν, τους τελευταίους μήνες που καταρτιζόταν ο νέος Οργανισμός, καζάνι που βράζει. Οι υπάλληλοι μιλούν για αυθαιρεσία στις τοποθετήσεις προσώπων στις θέσεις ευθύνης.

Σχολιάζουν ότι παρακάμφθηκε η πρόβλεψη ότι προηγούνται όσοι έχουν προϋπηρεσία προϊσταμένου η αναπληρωτή και εκφράζουν αγανάκτηση για το φαινόμενο διορισμού όλων σχεδόν των συνδικαλιστών σε θέσεις ευθύνης με αποκορύφωμα την έκδοση φωτογραφικού ΦΕΚ για να αναλάβει διεύθυνση ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων Κώστας Κοτζαμπασάκης χωρίς να είναι κάτοχος πανεπιστημιακού πτυχίου. Οι αντιδράσεις ήταν σφοδρές και ο Ανδρέας Λοβέρδος αναγκάστηκε να ανακαλέσει την απόφασή του.

Οι κόκκινοι φάκελοι

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η επιμονή του κ. Λοβέρδου να παραδώσει αμέσως τις εκκρεμότητες του υπουργείου. Σε όλη την διάρκεια της αναμονής κράδαινε έναν κόκκινο φάκελο με το λογότυπο του υπουργείου και την χειρόγραφη επισήμανση «Δράσεις του Υπουργείου».

Μόλις έφτασαν ο νέος υπουργός, οι αναπληρωτές και ο υφυπουργός, η πρώτη του κουβέντα, σχεδόν πριν ολοκληρώσει τις χειραψίες με όλους ήταν ότι πρέπει να παραδώσει αμέσως τους… φακέλους. Αμέσως μετά την τελετή, στο υπουργικό γραφείο στον 3ο όροφο, οι δύο αναπληρωτές, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Τάσος Κουράκης και Έρευνας και Τεχνολογίας, Κώστας Φωτάκης  και οι συνεργάτες τους ήρθαν αντιμέτωποι με στοίβες κόκκινους φακέλους.

Το θέαμα προκάλεσε μια κάποια θυμηδία για να αποδειχθεί τελικά ότι τα επείγοντα θέματα για τα οποία θεωρούσε ο κ. Λοβέρδος επιβεβλημένο να ενημερώσει ήταν: η μεταφορά του υλικού της εθνικής βιβλιοθήκης στο Φαληρικό Δέλτα σε κτίριο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, οι έδρες ελληνικής γλώσσας σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, η εκδίκαση των προσφυγών των Αρχιτεκτονικών Σχολών Αθήνας και Θεσσαλονίκης κατά των μετεγγραφών, από το ΣτΕ στα μέσα Φεβρουαρίου και μια αόριστη αναφορά στις δεσμεύσεις απέναντι στην τρόικα.

Αυτό ωστόσο που πραγματικά καίει μαθητές και καθηγητές είναι οι προαγωγικές εξετάσεις του Λυκείου τον Ιούνιο. Υπάρχουν σοβαρές παράμετροι με βάση το νόμο του Νέου Λυκείου που δεν έχουν ακόμη καθοριστεί. Η νέα πολιτική ηγεσία ωστόσο έχει προαναγγείλει σοβαρές αλλαγές από εφέτος και είναι ίσως από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να ανακοινωθούν ώστε να γνωρίζουν με απόλυτη βεβαιότητα μαθητές και καθηγητές πως θα διεξαχθούν οι προαγωγικές εξετάσεις και βάσει ποιων αναλυτικών προγραμμάτων.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΗΧΗΤΙΚΑ / VIDEO ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΗΓΗ

https://360pedia.gr/kokinoi-fakeloi/

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...