Home / Featured / Άμεσες και ευχάριστες οι αλλαγές για τους μαθητές Λυκείου

Άμεσες και ευχάριστες οι αλλαγές για τους μαθητές Λυκείου

Δημοσιεύτηκε: 12:49 μμ Ιανουάριος 26th, 2015  


TRAPEZA_THEMATWN

Το αποτέλεσμα των εκλογών αναμένεται να φέρει αλλαγές στους μαθητές των Λυκείων όπως έχει γράψει το news.gr. Από τις σημαντικότερες αλλαγές είναι η κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων που συνοδεύεται και από την συνακόλουθη κατάργηση της προσμέτρησης των βαθμών των τριών τάξεων για την εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Να σημειώσουμε ότι η Τράπεζα Θεμάτων αναμένεται να καταργηθεί από τις φετινές εξετάσεις αφού το Τμήμα Παιδείας έχει καταλήξει στο να εξεταστούν τον Ιούνιο του 2015 οι μαθητές τόσο στην Α Λυκείου όσο και στη Β σε θέματα που θα τεθούν από τους διδάσκοντες. Οι μαθητές θα προάγονται με ενδοσχολικές εξετάσεις συνυπολογίζοντας τους προφορικούς βαθμούς των τετραμήνων όπως ίσχυε στο παρελθόν.

Α ΛΥΚΕΙΟΥ – ΥΠΑΡΧΟΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗ
50% ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΘΕΤΟΥΝ ΟΙ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ, 50% ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ. ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΕΤΟΥΝ ΟΙ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ ΣΤΟ 100%
Β ΛΥΚΕΙΟΥ- ΥΠΑΡΧΟΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗ
50% ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΘΕΤΟΥΝ ΟΙ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ, 50% ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ. ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΕΤΟΥΝ ΟΙ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ ΣΤΟ 100%
Γ ΛΥΚΕΙΟΥ-ΥΠΑΡΧΟΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗ
50% ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΘΕΤΟΥΝ ΟΙ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ, 50% ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ. ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΕΤΟΥΝ ΟΙ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ ΣΤΟ 100%

Όπως προειπώθηκε καταργείται ο Βαθμός Προαγωγής και Απόλυσης που προκύπτει από τις επιδόσεις των υποψηφίων στις τρείς τάξεις του Λυκείου. Πλέον για την εισαγωγή θα υπολογίζονται οι βαθμολογίες που σημείωσαν οι υποψήφιοι στις πανελλαδικές.

ΥΠΑΡΧΟΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗ
ΒΑΘΜΟΣ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΗΣ + ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΗΣ. ΔΕ ΘΑ ΜΕΤΡΟΥΝ ΟΙ ΒΑΘΜΟΙ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΑΞΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΑΕΙ-ΤΕΙ

 

 

 

Διεύρυνση των επιλογών των υποψηφίων

Αλλαγές αναμένεται να έχουμε και στις επιλογές που θα έχουν οι υποψήφιοι. Με το υπάρχον σύστημα οι υποψήφιοι είχαν το δικαίωμα να δηλώσουν τις σχολές ενός μόνο επιστημονικού πεδίου με αποτέλεσμα να περιορίζονται δραστικά οι επιλογές των σχολών.

Σύμφωνα με το Τμήμα Παιδείας αναγκαία είναι η διεύρυνση των επιλογών των υποψηφίων. Η πρόσβαση στις Παιδαγωγικές Επιστήμες να μπορεί να γίνει από όλα τα επιστημονικά πεδία, ενώ να δοθεί η δυνατότητα πρόσβασης σε σχολές των Θετικών, Τεχνολογικών και Επιστημών Υγείας από τη Β’ αλλά και από τη Γ’ ομάδα προσανατολισμού. Με την ίδια λογική να υπάρχει η ίδια δυνατότητα σε απολυτηριούχους της Α’ και της Δ’ ομάδας προσανατολισμού.

News.gr


 

21 Σχόλια

  1. τα 5 πεδια της επομενης 3ης λυκειου την επομενη χρονια θα ισχυσουν?

  2. ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΚΛΕΧΘΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΦΗΜΗ ;

  3. μπραβο. ειδικα με την καταργηση της τραπεζας θεματων εχουμε να αντικρισουμε καθε καρδιας καρυδι σε ΑΕΙ-ΤΕΙ . Μου φαινεται οτι δεν γνωριζουν ολοι την κατασταση που επικρατει στα σχολεια αναμεσα στους μαθητες και καθηγητες…. υπεροχα αμεσα μετρα. Οσο για τους σχολικους συμβουλους που και καλα ερχονται και κρινουν καποιους καθηγητες , εναν πετυχα και αυτος ηταν στο δημοτικο. Στο Γυμνασιο και το Λυκειο κανεις. Και ειχαμε πολλα θεματα με τους καθηγητες.

    • Τόσα χρόνια δηλαδή που δεν υπήρχε η τράπεζα θεμάτων τι γινόταν? Κατά τη γνώμη μου το σύστημα Τράπεζα θεμάτων σε συνδυασμό με τις εξετάσεις σε «πανελλαδικό» επίπεδο σε Α’ και Β’ Λυκείου σπρώχνουν γονείς και μαθητές ακόμη περισσότερο στα φροντιστήρια – όχι ότι δεν πηγαίνουν ήδη, βέβαια.
      Όσο για τις αξιολογήσεις καθηγητών και δασκάλων μαζί σου με 1000!! Χρειαζόμαστε ανθρώπους με γνώσεις, δυνατότητες και θέληση για να μορφώσουν και να διαπαιδαγωγήσουν τις νέες γενιές και όχι ανθρώπους με ψυχολογικά και βαρεμάρα!!

    • μαθητρια α' λυκειου!

      Μην λες ότι θέλεις..αναφερομαι στο πρώτο σχόλιο σου για την τράπεζα θεμάτων..Φαινεται οτι εσυ δεν ξέρεις πως ειναι όλο αυτο εφόσον εισαι φοιτητής όπως λες,αν ήσουν στην θέση μας,αν ζουσες οτι ζουμε δεν θα μιλούσες τωρα.Απο την στιγμή που δεν πας λύκειο και δεν ξέρεις σε πόση πίεση και κούραση υποβάλλονται οι μαθητές ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να εκφέρεις γνώμη.Ενισχυονται τα φροντιστήρια,μειώνεται ο ελεύθερος χρόνος,το μαθημα γινεται βιαστικά και όχι δημιουργικά λόγω της ύλης που πρέπει να βγει και το άγχος κυριεύει ακομα και καλούς μαθητές.-μαθήτρια α’ λυκείου,απουσιολόγος της τάξης με μ.ο. 19 και 5 για να μην με περάσεις και για «κακη μαθήτρια» απλως αντιμετοπιζω την πραγματικότητα και αντιδρώ σε γνώμες σαν αυτη που λαμβάνονται χωρίς επίγνωση της κατάστασης..και εύχομαι να καταργηθεί αυτο το βασανηστηριο που όρισε η προηγούμενη κυβέρνηση.Κυβέρνηση που αποτελούσαν άνθρωποι οι οποίοι είχαν το κεφαλαιο και έστελναν τα παιδιά τους στο εξωτερικό για σπουδές..εεε λοιπόν εμείς δεν ειμαστε ετσι εμείς παλεύουμε και δεν αντεχαμε αλλο να μας κόβουν τα όνειρα μας και γι αυτό ευελπιστούμε στην νέα κυβέρνηση για να δουμε ενα καλύτερο αυριο ως μαθητές του νέου λυκείου!

      • και εγω περασα απο λυκειο και μαλιστα ΓΕΛ , ξερω οτι ειναι δυσκολο και πιεστικο αλλα ειναι δικο μας λαθος αυτο το «αγχος» . Υπαρχουν πολλα εκπαιδευτικα συστηματα και αυτο που παει να εφαρμοστει τωρα δε νομιζω να δουλεψει.Αυτο που λες για το κεφαλαιο ειναι κατι που ισχυει παντου, δεν εχει σχεση με το εκπαιδευτικο συστημα αλλα με το τι χαρτι θα παρεις οταν τελειωσεις και πως μπορεις να το υποστηριξεις. Οσο για το οτι δε μπορω να εχω γνωμη πηγαινα απο γυμνασιο σε φροντηστηριο. Ειναι αδικο βεβαια σε μια τετοια εποχη να μας οδηγουν εκει , αλλα αν θες να βαλεις προγραμμα στο διαβασμα , να αρχισεις να βαζεις στοχους και να ΜΟΡΦΩΝΕΣΑΙ τοτε θα πας και φροντηστηριο. Ο δασκαλος στο σχολειο δεν εχει οσος χρονος χρειαζεται για να ανταποκριθεις σε θεματα πανελληνιων. Και θα δεις καποια στιγμη οτι αν εχεις «καλους» καθηγητες στο λυκειο θα φας μεγαλο αγγουρι στο πανεπηστημιο…Αν παραπονιεστε οτι σας πιεζει ο χρονος γιατι δε μπορειται να διαβασετε ενα βιβλιο 300 σελιδων σε 9 μηνες πες μου τι θα κανετε οταν θα πρεπει να διαβασετε ενα τομο 500+ σελιδων σε 4 μηνες. Επισης μην νομιζεις οτι σε ολα τα σχολεια υπαρχουν καθηγητες με λογικη..οπως ειπα στο 1ο σχολιο ειχαμε καθηγητες και καθηγητες ! Και σιγουρα δε θα ηθελα να μου εβαζαν θεματα στο τελος.

      • 1ον μπορω να λεω οτι θελω και οπου θελω.Αυτο να το θυμασαι γιατι θα ακουσεις πολλα αυτες τις μερες.2ον και εγω περασα απο ΓΕΛ , ξερω οτι ειναι δυσκολο και πιεστικο αλλα ειναι δικο μας λαθος αυτο το «αγχος» . Υπαρχουν πολλα εκπαιδευτικα συστηματα και αυτο που παει να εφαρμοστει τωρα δε νομιζω να δουλεψει.Αυτο που λες για το κεφαλαιο ειναι κατι που ισχυει παντου, δεν εχει σχεση με το εκπαιδευτικο συστημα αλλα με το τι χαρτι θα παρεις οταν τελειωσεις και πως μπορεις να το υποστηριξεις. Οσο για το οτι δε μπορω να εχω γνωμη πηγαινα απο γυμνασιο σε φροντηστηριο. Ειναι αδικο βεβαια σε μια τετοια εποχη να μας οδηγουν εκει , αλλα αν θες να βαλεις προγραμμα στο διαβασμα , να αρχισεις να βαζεις στοχους και να ΜΟΡΦΩΝΕΣΑΙ τοτε θα πας και φροντηστηριο. Ο δασκαλος στο σχολειο δεν εχει οσος χρονος χρειαζεται για να ανταποκριθεις σε θεματα πανελληνιων. Και θα δεις καποια στιγμη οτι αν εχεις «καλους» καθηγητες στο λυκειο θα φας μεγαλο αγγουρι στο πανεπηστημιο…Αν παραπονιεστε οτι σας πιεζει ο χρονος γιατι δε μπορειται να διαβασετε ενα βιβλιο 300 σελιδων σε 9 μηνες πες μου τι θα κανετε οταν θα πρεπει να διαβασετε ενα τομο 500+ σελιδων σε 4 μηνες. Επισης μην νομιζεις οτι σε ολα τα σχολεια υπαρχουν καθηγητες με λογικη..οπως ειπα στο 1ο σχολιο ειχαμε καθηγητες και καθηγητες ! Και σιγουρα δε θα ηθελα να μου εβαζαν θεματα στο τελος.

  4. Ειναι σίγουρο αυτο ή μονο λόγια ?Μακαρι παντως να ισχυσει!!!

  5. Βαση νομου δεν μπορει να αλλαξει ενα συστημα στη μεση της χρονιας..ειναι αδυνατο αυτο που λεν για φετος

    • O νόμος αλλάζει με νόμο, θα δούμε τι θα κάνουν πάντως δήλωσαν ότι δεν θα μετρήσουν οι βαθμολογίες Α και Β λυκείου. Θεωρητικά θα φέρουν νόμο

  6. Είναι σίγουρο αυτο ή μονο λόγια? Μακαρι παντως να ισχυσει!!!!

  7. Τον Μαιο του 14 ειχε δηλωσει ο συριζα οτι αν βγει στη κυβερνηση θα καταργησει τις πανελληνιες..

  8. μαθητης Γ' λυκείου

    Για την ώρα κύριοι μου,ο κ.Τσιπρας δεν έχει χρόνο ούτε για ανάσα
    Για να υλοποιηθούν τα παραπάνω μέτρα ως προς την παιδεία , θα χρειαστούν μήνες η και ακόμα χρόνος (όσο διήρκησε και επι Σαμαρα)
    Το να δίνετε ψεύτικες βάσεις και ιχνοι παραπληροφόρησης σε μαθητές λυκείου η ακόμα και γυμνασίου , για να πάρουν μια ανάσα , είτε το κάνετε με καλό σκοπό είτε με κακό, το θεωρώ εντελώς ακατάλληλο!ευχαριστω!

  9. Εγω πιστευω πως η καταργηση της τραπεζας θεματων δεν θα ωφελήσει. ειμαι μαθητρια Δευτερας Λυκειου μπορω να σας πω πως ναι ολα τα παιδια αγχωνονται. εχω γραψει ηδη με την τραπεζα και καποια θεματα δεν μπορουσα καν να καταλαβω με ποια λογικη τα εβαλαν. ομως εντελει γινεται ενα ξεκαθαρισμα γνωσεων απο τα ιδια τα παιδια, τι εμαθαν και τι οχι, που πρεπει να προσπαθησουν περισσοτερο και ποια μαθηματα πραγματικα τους αφορουν. Δεν νομιζω πως υπαρχει περιορισμος επιλογων αφου το παιδι απο την Γ Λυκειου καλειται να διαλεξει τον κλαδο που πραγματικα επιθυμει και ειλικρινα πιστευω πως τα μαθηματα καθε πεδιου ειναι ακριβως αυτα που θα επρεπε να ειναι. υπαρχει ποικιλια σχολων και αυτο δεν αμφισβητειται. Οσον αφορα την τραπεζα θεματων αυτη καθαυτή και το τι συνεπειες εχει στους μαθητες, ναι πραγματι μειωνεται ο ελευθερος χρονος και τα λοιπα και τα παιδια καταφευγουν στα φροντιστηρια. ομως εγω δεν ξερω παιδι που και με αλλα εκπαιδευτικα συστηματα να μην πηγε φροντιστηριο και να μην μειωθηκε ο ελευθερος χρονος του τουλαχιστον για την τελευταια ταξη του λυκειου. ειναι δηλαδη πολυ υγιες για ενα παιδι να κρινεται το μελλον του απο 2 εβδομαδες εξετασεων και οχι απο την δουλεια που καταβαλει 3 χρονια.

  10. Την παπαρα ομως εμεις τη φαγαμε περυσι

  11. Re pedare ta ma8imata oi baseis 8a einai to 8 opos htan perish h 8a 8elei 10 se ka8e ma8ima 3exorista???

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...