Home / HEADER-NEWS / Τι ισχύει για τοποθετήσεις εκπαιδευτικών σε διοικητικές θέσεις

Τι ισχύει για τοποθετήσεις εκπαιδευτικών σε διοικητικές θέσεις

Δημοσιεύτηκε: 1:52 μμ Δεκέμβριος 15th, 2014  


vouli
Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης είναι αυτός που λαμβάνει την απόφαση για διάθεση εκπαιδευτικού για γραμματειακή υποστήριξη σύμφωνα με τα όσα προβλέπει Υπουργική Απόφαση του 2003.
Σε όλως εξαιρετικές περιπτώσεις επιτακτικής ανάγκης διατίθενται εκπαιδευτικοί στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για άσκηση διοικητικού έργου και ειδικά για διοικητικές εργασίες για τις οποίες έχουν την απαιτούμενη εμπειρία ή ειδίκευση, με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή, ύστερα από αιτιολογημένη πρόταση του αρμόδιου υπηρεσιακού Συμβουλίου, εφαρμόζοντας τις διατάξεις του άρθρου 30 του Ν.3528/2007 στον οποίο υπάγονται και οι εκπαιδευτικοί.
Τα παραπάνω αναφέρει μεταξύ των άλλων σε γραπτή του απάντηση ο υπουργός Παιδείας μετά από ερώτηση για τις σημαντικές ελλείψεις που παρουσιάζει η στελέχωση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Λασιθίου. Σύμφωνα με τον ερωτώντα Βουλευτή κ. Δερμιτζάκη υπηρετούν μόλις 3 μόνιμοι και οι υπόλοιποι είναι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί με μικρή εμπειρία σε διοικητικά θέματα.
Στην απάντηση του υπουργού σημειώνεται ότι στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Λασιθίου καταβάλλεται προσπάθεια να καλύπτονται οι ανάγκες σε διοικητικό προσωπικό με διάθεση εκπαιδευτικών από ειδικότητες που πλεονάζουν.
Καλόγηρος Βασίλειος
news.gr

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...