Home / HEADER-NEWS / Σε οριακή κατάσταση το Τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του ΕΚΠΑ

Σε οριακή κατάσταση το Τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του ΕΚΠΑ

Δημοσιεύτηκε: 5:29 μμ Δεκέμβριος 2nd, 2014  


ekpa

Τα πραγματικά προβλήματα των φοιτητών του Τμήματος Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθήνας φέρνουν επιτακτικά στο προσκήνιο με τις κινητοποιήσεις τους οι φοιτητές του Τμήματος.

Με απόφαση της γενικής συνέλευσης του Συλλόγου τους, οι φοιτητές έχουν προχωρήσει από τις 27 Νοέμβρη σε κατάληψη του κτιρίου που στεγάζει το Τμήμα στην οδό Καπλάνων 6. Πρόκειται, όπως τονίστηκε από τους εκπροσώπους τους στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, για κτίριο που νοικιάζεται έναντι 4.000 ευρώ αφού δεν ανήκει στο Πανεπιστήμιο.

Σε ό,τι αφορά τις υποδομές χαρακτηρίζεται από τους φοιτητές εντελώς ακατάλληλο για μάθημα αφού διαθέτει ελάχιστους χώρους. Η μεγαλύτερη αίθουσά του χωρά 70 φοιτητές, αν και όπως τόνισαν, έχουν καταφέρει να στριμωχτούν σε αυτό και 100. Σε κάποια εξεταστική, δε, αξιοποιήθηκε ακόμα και ο χώρος του …ασανσέρ προκειμένου να γράψουν οι φοιτητές. Υπάρχουν 3 τουαλέτες για 300 και πλέον φοιτητές, ενώ σε περίπτωση σεισμού ή πυρκαγιάς δεν υπάρχουν τρόποι ασφαλούς εξόδου πέρα από τη μοναδική είσοδο και έξοδο.

Ούτε λόγος για προτζέκτορες, εκτυπωτές, φωτοτυπικά και άλλο απαραίτητο εξοπλισμό, ενώ οι φοιτητές πληρώνουν οι ίδιοι τις φωτοτυπίες που χρειάζονται όχι μόνο για να μελετήσουν, αλλά και για την παράδοση. Λόγω έλλειψης του απαραίτητου χώρου οι φοιτητές συναντώνται με τους καθηγητές τους σε παρακείμενη καφετέρια, ενώ υπάρχουν καθηγητές του Τμήματος που κάνουν και 9 αντικείμενα. Σε ό,τι αφορά τη στελέχωση, περιορίζεται σε μία διοικητική υπάλληλο.

Την ίδια στιγμή, όπως και σε άλλα κτίρια του ΕΚΠΑ, το ζήτημα της καθαριότητας έφτασε σε οριακά σημεία, αναγκάζοντας τους φοιτητές να καθαρίσουν οι ίδιοι, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να δεχτούν να πέσει στις πλάτες τους αυτή η απαραίτητη για τη λειτουργία δραστηριότητα.

Ο κατάλογος των προβλημάτων που δημιουργούν μία ασφυκτική κατάσταση κάνουν αδύνατες τις σπουδές και οι φοιτητές του Τμήματος δεν μένουν με σταυρωμένα χέρια. Με τις κινητοποιήσεις τους ζητούν να φύγει το Τμήμα από το συγκεκριμένο κτίριο και να εγκατασταθεί σε κτίριο του Πανεπιστημίου που θα καλύπτει τις ανάγκες. Απαιτούν άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με τα χρήματα που εδώ και 10 χρόνια δίνονται για ενοίκιο του κτιρίου. Συνδέουν τον αγώνα για τα ειδικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την απαίτηση για δημόσια χρηματοδότηση, ενάντια σε ιδιώτες που θα θελήσουν να παρέμβουν στο πρόγραμμα σπουδών, για επιστημονική μόρφωση υψηλού επιπέδου στην υπηρεσία του λαού και όχι των μονοπωλίων. Στέκονται απέναντι στην προσπάθεια διάλυσης των φοιτητικών συλλόγων και τις προσπάθειες καταστολής του φοιτητικού κινήματος.

902.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...