Home / HEADER-NEWS / Το portfolio δεν είναι δεσμευτικό για την αξιολόγηση του διευθυντή σχολικής μονάδας

Το portfolio δεν είναι δεσμευτικό για την αξιολόγηση του διευθυντή σχολικής μονάδας

Δημοσιεύτηκε: 12:08 μμ Δεκέμβριος 6th, 2014  


Είτε το κάνει, είτε δεν το κάνει ένας διευθυντής το portfolio ΔΕΝ είναι δεσμευτικό για την αξιολογική  απόφαση είτε του Διευθυντή Εκπαίδευσης είτε του Σχολικού Συμβούλου που θα τον αξιολογήσει.

Τώρα από που προκύπτει νομικά πως ο σχολικός σύμβουλος είναι ανώτερος ιεραρχικά του διευθυντή του σχολείου ώστε να τον αξιολογήσει αυτό είναι κάτι που δεν προκύπτει από πουθενά.Το προεδρικό διάταγμα 152 πάσχει νομικά ως προς αυτήν την παράμετρο όπως δηλώνουν έγκριτοι νομικοί κύκλοι.

Αυτό γιατί ο νόμος 1566/85 αναφέρει ονομαστικά ποια είναι τα στελέχη διοίκησης της εκπαίδευσης χωρίς να τα διακρίνει ιεραρχικά και χωρίς να θέτει ως  ιεραρχικά ανώτερους για θέματα διοίκησης τους σχολικούς συμβούλους από τους διευθυντές των σχολικών μονάδων.

Τέλος σε ότι αφορά την δεσμευτικότητα του portfolio (Δεν μπορούσαμε άραγε ως λειτουργοί της ελληνικής Παιδείας να βρούμε μια ελληνική λέξη; Γιατί δεν βρήκαμε άραγε; ) ισχύουν οι διατάξεις του Π.Δ 152/2013 ( υπό την αίρεση των ενστάσεων που προαναφέραμε ) Άρθρο 17 Παράγραφος 4.

Η έκθεση αυτοαξιολόγησης και ο ατομικός φάκελος αποσκοπούν στην πληρέστερη ενημέρωση του αξιολογητή και δεν τον δεσμεύουν στην αξιολογική του κρίση.

https://www.greekteachers.gr/?p=15172

Τι θα γίνει με τους Διευθυντές σχολείων που δεν κατέθεσαν portfolio αξιολόγησης

Σύμφωνα με πληροφορίες υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Παιδείας συζητούν τι θα κάνουν με τους Διευθυντές σχολείων που δεν κατέθεσαν το portfolio για την αξιολόγησή τους.

Οι προτάσεις που κατατέθηκαν είναι:

–          Να αποκλεισθούν από τις υπόλοιπες διαδικασίες αξιολόγησης, να είναι δηλαδή υποψήφιοι στις επόμενες κρίσεις στελεχών εκπαίδευσης, οι οποίες εκτιμάτε ότι θα γίνουν λίγο πριν το καλοκαίρι, ή

–          Να προχωρήσει κανονικά η αξιολόγησή τους κουβαλώντας μαζί τον χαρακτηρισμό “Ανεπαρκής” διότι δεν κατέθεσε το portfolio ή

–          Να δοθεί μία ακόμη δυνατότητα καταχώρισης του portfolio , ανοίγοντας και πάλι το σύστημα αποκλειστικά για όσους Διευθυντές δηλώσουν στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης που ανήκουν ότι “δεν πρόλαβαν”. Σήμερα, ενδεχομένως, να ληφθεί απόφαση μία από τις τρεις παραπάνω προτάσεις.

 

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...