Home / HEADER-NEWS / Οι αποδοχές στο Δημόσιο θα συνδέονται με την αξιολόγηση – Τι αλλάζει στους μισθούς χιλιάδων υπαλλήλων

Οι αποδοχές στο Δημόσιο θα συνδέονται με την αξιολόγηση – Τι αλλάζει στους μισθούς χιλιάδων υπαλλήλων

Δημοσιεύτηκε: 11:25 πμ Δεκέμβριος 2nd, 2014  


meioseis_misthon

Από τον Ιανουάριο του 2016 αναμένεται να μπει σε πλήρη εφαρμογή το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο με σύνδεση πλέον των αποδοχών με την αξιολόγηση. Ο σχεδιασμός προβλέπει επίσης νέους εισαγωγικούς μισθούς για τους νεοπροσλαμβανόμενους από 1/1/2015, σταδιακή κατάργηση της αποκαλούμενης προσωπικής διαφοράς από 1/7/2015, καθώς και «κούρεμα» των οδοιπορικών, των υπερωριών και των εκτός έδρας.

Συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά την προσωπική διαφορά, τα χρήματα δηλαδή που εξακολουθεί να εισπράττει το 13% των δημοσίων υπαλλήλων, ως μέρος των ειδικών επιδομάτων τους τα οποία καταργήθηκαν το 2012 με το ενιαίο μισθολόγιο, αναμένεται σταδιακή κατάργησή της, με τις παρεμβάσεις να ξεκινούν από τον προσεχή Ιούλιο για τους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών.

Αξίζει να σημειωθεί άλλωστε ότι από τους συνολικά 66.000 δημοσίους υπαλλήλους που συνεχίζουν από το 2012 μέχρι και σήμερα να λαμβάνουν την προσωπική διαφορά, οι 15.000 είναι υπάλληλοι του συγκεκριμένου υπουργείου.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Οικονομικών, το Ελεγκτικό Συνέδριο και το υπουργείο Ανάπτυξης, καθώς και όσοι είναι υπάλληλοι της ΕΛΣΤΑΤ αναμένεται να είναι εκείνοι που θα πληγούν περισσότερο από τις περικοπές που θα γίνουν στη λεγόμενη «προσωπική διαφορά». Για παράδειγμα, οι ελεγκτές του υπουργείου Οικονομιών θα δουν σημαντικές περικοπές στους μισθούς τους, καθώς παίρνουν προσωπική διαφορά έως και 691 ευρώ μηνιαίως. Πιθανότατα η «προσωπική διαφορά» να αντικατασταθεί από πριμ παραγωγικότητας, ωστόσο το «ψαλίδι» στις αμοιβές είναι σίγουρο.

Για τους νεοεισερχόμενους στο Δημόσιο και για τη διετή δοκιμαστική περίοδο, υπάρχει συμφωνία, για μείωση του μισθού από 780 σε 684 ευρώ, ενώ γι’ αυτούς που καλούνται να υπηρετήσουν μακριά από τα σπίτια τους (π.χ. καθηγητές, γιατροί), η μείωση αναμένεται να καλυφθεί από την καταβολή επιδόματος στέγασης. Χαμηλότερες αποδοχές περιμένουν στο μέλλον και όσοι δημόσιοι υπάλληλοι παίρνουν γενικά οδοιπορικά, αμοιβές για εκτός έδρας εργασία ή υπερωρίες, τα οποία ουσιαστικά οδηγούνται προς κατάργηση. Θα κοπούν ακόμη τα κονδύλια για έξτρα αμοιβές λόγω συμμετοχών σε συμβούλια αλλά και γενικότερα κάθε ποσό που ανέβαζε το μισθό σε ΔΕΚΟ και Νομικά Πρόσωπα, σε όρια υψηλότερα από αυτά που καθόριζε το ενιαίο μισθολόγιο.

Πηγή: Ημερησία


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...