Home / HEADER-NEWS / Δήλωση συμμετοχής σχολικής μονάδας στις πιλοτικές δράσεις των Ευρωπαϊκών Έργων ‘Open Discovery Space’ και ‘Ιnspiring Science Education’

Δήλωση συμμετοχής σχολικής μονάδας στις πιλοτικές δράσεις των Ευρωπαϊκών Έργων ‘Open Discovery Space’ και ‘Ιnspiring Science Education’

Δημοσιεύτηκε: 10:11 πμ Νοέμβριος 28th, 2014  


ODS_Logo1

Το έργο Open Discovery Space αποτελεί μια συντονισμένη πανευρωπαϊκή προσπάθεια με στόχο την ενθάρρυνση και υποστήριξη των σχολείων της Ευρώπης στην εισαγωγή της καινοτομίας και της λογικής των Καλών Πρακτικών, καθώς και στην αξιοποίηση ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού στη διδασκαλία. Στο πλαίσιο του Open Discovery Space δημιουργείται μια πολύγλωσση πύλη κοινωνικής δικτύωσης για τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, με πρόσβαση στους ψηφιακούς εκπαιδευτικούς πόρους πολλών Ευρωπαϊκών Αποθετηρίων εκπαιδευτικού υλικού, όπως το «Φωτόδεντρο». Ειδικότερα, το Open Discovery Space παρέχει στον εκπαιδευτικό μια μηχανή αναζήτησης εκπαιδευτικού υλικού, καθώς και τα κατάλληλα εργαλεία για να δημιουργήσει, να αποθηκεύσει και να μοιραστεί με άλλους τα δικά του εκπαιδευτικά σχέδια και σενάρια και δίνει τη δυνατότητα σε κάθε σχολείο να δημιουργήσει γρήγορα, εύκολα και χωρίς κόστος τη δική του σχολική πύλη ή/και ψηφιακή κοινότητα. Επίσης, στην πύλη του Open Discovery Space λειτουργούν Ακαδημίες Εκπαιδευτικών και Γονέων με πλούσιο υλικό κατάρτισης στις νέες τεχνολογίες και εκπαιδευτικές μεθόδους, στη σύνταξη και υποβολή μιας αίτησης για κατάρτιση στο πρόγραμμα Erasmus+ κ.α.

Το έργο Inspiring Science Education έχει ως στόχο το σχεδιασμό και την εφαρμογή μεγάλης κλίμακας πιλοτικών δράσεων και προγραμμάτων για τον εμπλουτισμό της διδασκαλίας των επιστημών σε 5000 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε 15 χώρες της Ευρώπης. Το έργο θα ερευνήσει τη χρήση ψηφιακών εργαλείων στην τάξη, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο αυτά μπορούν να ενταχθούν στη διδασκαλία και στη σχολική πραγματικότητα γενικότερα, δίνοντας στη Διδακτική της Επιστήμης έναν πιο ελκυστικό χαρακτήρα.

Η αίτηση συμπληρώνεται από τον Διευθυντή/ τη Διευθύντρια της σχολικής μονάδας. Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα υποχρεωτικά πεδία. Τα παρακάτω στοιχεία θα ληφθούν υπόψη αποκλειστικά για τη συμμετοχή του σχολείου σας στις δράσεις των προγραμμάτων Open Discovery Space και Ιnspiring Science Education. Σχολεία που συμμετέχουν ήδη στα έργα, δεν χρειάζεται να ξανακάνουν εγγραφή.

Η τελική επιλογή των σχολείων θα καθοριστεί σύμφωνα με τους προϋπολογισμούς και τα τεχνικά δελτία των έργων και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Στο Open Discovery Space θα ενταχθούν 10 σχολεία (10 Νηπιαγωγεία, 60 Δημοτικά και 30 Γυμνάσια-Λύκεια). Στο Inspiring Science Education θα ενταχθούν 240 σχολεία (40 Δημοτικά και 200 Γυμνάσια-Λύκεια). Η επιλογή των εμπλεκόμενων σχολείων θα γίνει σύμφωνα με τα εξής ενδεικτικά (και όχι αποκλειστικά) κριτήρια:

• Σχολεία που διαθέτουν βασική υποδομή (π.χ. σύνδεση στο διαδίκτυο)
• Σχολεία όλων των βαθμίδων: Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια
• Απομακρυσμένα & ακριτικά σχολεία
• Σχολεία σε αστικά κέντρα
• Σχολεία όλων των τύπων (πρότυπα, διαπολιτισμικά, ειδικά, ολιγοθέσια, ολοήμερα, εσπερινά, μουσικά, σχολεία με υψηλά ποσοστά αλλοδαπών μαθητών ή Ρομά, με τμήματα ένταξης, κλπ.)


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...