Home / HEADER-NEWS / Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί σχολιάζουν τις δηλώσεις Λοβέρδου

Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί σχολιάζουν τις δηλώσεις Λοβέρδου

Δημοσιεύτηκε: 8:16 πμ Νοέμβριος 8th, 2014  


galera

Σίγουρα δεν θα μπορούσαν να μείνουν ασχολίαστες οι δηλώσεις Λοβέρδου «Περί εθελοντών εκπαιδευτικών..»

Δείτε όμως τι έγραψαν στις σελίδες τους μερικοί από αυτούς:

 

Μην ασχολείστε με τον Λοβέρδο… Προφανώς έχει ανάγκη ο ίδιος από παράλληλη στήριξη…(Αποστόλης)

 

ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ. Κάθε μήνα όλοι οι βουλευτές να δίνουν εθελοντικά 3000 ευρώ από το μισθό τους για τους μισθούς των δασκάλων. Με αυτήν την πρόταση θα βρεθούν άμεσα και σίγουρα πάνω από 1000 πιστώσεις για προσλήψεις αναπληρωτών στα σχολεία. Να δούμε έχουμε εθελοντές βουλευτές ???Για 7 μήνες μόνο θα δώσουν αυτά τα χρήματα. Μέχρι την λήξη του σχολικού έτους! (Λάμπρος)

 

Πρόταση προς τον Υπουργό Παιδείας, κο Λοβέρδο: Αντί να γίνουνε οι εκπαιδευτικοί εθελοντές , λόγω του ότι υπάρχουν 1.100 κενά στα σχολεία που δεν μπορούν να καλυφθούν και θέλουν να δώσουν σε αυτούς τους εθελοντές μόνο μόρια και όχι μισθό, προτείνω οι 300 της Βουλής να δουλεύουν αμισθί, εφόσον ενδιαφέρονται για το καλό του λαού και αντί για χρήματα να παίρνουν…την ψήφο μας!!! Έτσι γίνονται οι εξής μηνιαίοι υπολογισμοί: 5.700€ ο μισθός του κάθε βουλευτή τον μήνα (το είδα σε άρθρο εφημερίδας) επι 300 που είναι οι βουλευτές = 1.710.000€ . Αν διαιρέσουμε αυτό το ποσό με τον μέσο όρο ενός μισθού αναπληρωτή (περίπου 850€) μας βγάζει 2.011 εκπαιδευτικούς! Οπότε καλύπτεται το έλλειμμα των 1.100 εκπαιδευτικών και έχεις και 911 εκπαιδευτικούς δώρο!!!!!ε; τι λέτε; (Νατάσα)

 

Έλα βρε! Μα πώς δεν το σκεφτήκαμε απ’ τις προηγούμενες χρονιές; Ειλικρινά, από του χρόνου ξανάρχομαι Ικαρία και δε θέλω ευρώ. Μου φτάνει που θα παίρνω τα 10 μόρια. Θα τρώω 0,8 μόριο τον μήνα και θα ‘μαι οκ. Βρε δεν πάτε σπίτια σας λέω εγώ…(Τάνια)

 

Τρέξτε να σώσετε την παιδεία, βρέθηκε τρόπος! Loverboy forever!! (Μελίνα)

 

Διαβάζοντας αυτή την είδηση νιώθω σχεδόν ντροπή που κατοικώ σε αυτή τη χώρα. Αλλά μόνο έτσι, υποβαθμίζοντας ολοένα και περισσότερο την παιδεία, μπορούν αυτοί οι πολιτικοί να επιζούν. Γιατί τα παιδιά είναι οι αυριανοί πολίτες δηλαδή το μέλλον αυτού του τόπου. Χωρίς παιδεία δεν υπάρχει μέλλον. Αλλά αυτό είναι το ζητούμενό τους τελικά. Μια γενιά που δεν θα σκέφτεται, μια γενιά φοβισμένη, μια γενιά φερέφωνο. (Έφη)

 

Τι είπε ο άνθρωπος… τι είπε ο άνθρωπος!!!! (Ειρήνη)

 

Τη στιγμή που πιστώνονται στους λογαριασμούς των στρατιωτικών σταδιακά «αναδρομικά» δύο ετών, αν δεν κάνω λάθος, για τη διαφύλαξη του «αξιόμαχου» για πολέμους που δεν έγιναν ποτέ και για ασφάλεια πολιτών ανεπαρκής έως ανύπαρκτη, τη στιγμή που σε μερικές περιοχές της Ελλάδας απασχολούνται εκπ/κοί σε τμήματα σχολείων με ελάχιστους μαθητές ή και καθόλου, όντας αποσπασμένοι από εδώ και από κει (δεν είναι πολλοί πλέον πάντως), ενώ στην Αθήνα έχουμε ταβανιάσει με τα 25άρια τμήματα, ο Λοβέρδος ψάχνει «εθελοντές» εκπ/κούς για να εργαστούν ΔΩΡΕΑΝ για να καλυφθούν τα κενά στα σχολεία. Αν είναι δυνατόν, αυτός δε θέλει ΕΔΕ, αλλά εγκεφαλογράφημα (Νίκος;)

 

Θα ακούμε για Κοινωφελή του ΟΑΕΔ σε λίγο και θα μας φαίνεται «κελεπούρι» η δουλειά αυτή μπροστά στην δουλειά με αμοιβή αέρα κοπανιστό, δηλαδή μόρια…Ζούμε τραγελαφικές καταστάσεις… (Σπύρος)

 

Οι κατηγορίες των αναπληρωτή δασκάλων: 1. Κρατικού (είδος υπό εξαφάνιση) 2. Ολοήμερου(γνωστοί και ως babysitters) 3. ΠΔΕ (νέο είδος – γνωστό και ως «εκτάκτου ανάγκης») 4. Παράλληλης στήριξης (απειλούμενο είδος κι αυτοί) 5. ΖΕΠ (αγνοείται η τύχη τους) Και φυσικά το ολοκαίνουριο είδος… του εθελοντή! (αγγλιστί the desperate teachers ή «για μια θέση στον ήλιο») Όσοι ανήκετε στις 5 πρώτες κατηγορίες… ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!

Τουλάχιστον πληρώνεστε (όποτε το θυμούνται). (Αργυρένια)

 

Στο τέλος θα μας ζητήσουν να πληρώνουμε για να δουλεύουμε! (Μαρία)

 

Ο μαθητευόμενος μάγος υπουργός (ΕΔΕ για τη δοξολογία, το πρωτάκουστο των καταλήψεων, το ότι ανάμεσα στις καθηγήτριες τολμούν να συγκαταλέγονται και έγκυες και άλλα τοιαύτα), αλλά συνειδητός διαπομπέας οροθετικών γυναικών και στεντόριος υποστηριχτής των ηθών, πάλι γίνεται Ιφιγένεια και θυσιάζει τα πάντα (τα πάντα όλους) για την εκπαίδευση… Δεν είναι απλώς καραγκιοζιλίκι. Είναι επικίνδυνος ολοκληρωτισμός, που ξεπερνά σε αχρειότητα ακόμα και τον δουλοκτητικό τρόπο παραγωγής, ο οποίος στην τελική ένα πιάτο φαΐ το εξασφάλιζε… Φάτε αέρα κοπανιστό, που θέλετε και να πληρώνεστε. Όσο για τη δημόσια εκπαίδευση, ναι ανήκει στον απόπατο της ολιγαρχίας. Πολύ λυπάμαι, αλλά αν σας ενοχλώ με τη φρασεολογία μου, δεν λυπάμαι καθόλου. Σε κάθε κοιμισμένο αξίζει ένας βούρδουλας τέτοιες ώρες, και ακόμα κι αν νομίζετε πως είμαι επηρμένη και προπετής, χαλάλι. Στα παιδιά, χαλάλι! (Έβη)

 

Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προσλάβει το Υπουργείο εθελοντές για τα κενά των σχολείων της χώρας. Οι εθελοντές δεν θα λαμβάνουν μισθό, αλλά θα παίρνουν μόρια. Πριν σχολιάσετε, πριν βρίσετε, πριν πείτε οτιδήποτε, σκεφτείτε το τι θαύματα έχουν κάνει στη Ζακυνθο οι Άγγλοι εθελοντές με την καρέττα-καρέττα. Τα μισά να κάναμε εμείς οι δάσκαλοι για την εκπαίδευση θα την είχαμε σώσει.  Άίντε χαραμοφάηδες θέλετε και μισθό! ~ Vygotsky (Σέξυ αναπληρωτές δάσκαλοι)

 

Έχω πάθει ανοσία μετά από τόσα που έχω ακούσει, ωστόσο αυτό με έχει σοκάρει. (Τζίνα)

 

Και εκεί που λες δεν μπορεί, δεν έχει παρακάτω, τελικά δεν υπάρχει πια πάτος σ΄ αυτό το βαρέλι ας το πάρουμε απόφαση και ο καθένας ας πορευθεί αναλόγως… (Τίνα)

 

Είμαι καλή για το φροντιστήριο με 3,60 (πραγματικό το ποσό πια), είμαι καλή για ιδιαίτερα, είμαι καλή για ωρομίσθια ή αναπληρώτρια, τώρα είμαι καλή και για εθελόντρια… Ποτέ, μα ποτέ, όμως, δεν είμαι καλή για μόνιμη εκπαιδευτικός. Εγώ θα το πω όσο πιο ξεκάθαρα μπορώ κι ας θεωρηθεί και θράσος και δε με νοιάζει τι. Όποιος συμμετέχει σε αυτό που ο Λοβέρδος ανακοίνωσε να του κοπούν τα πόδια. Ντροπή του να λέγετε όχι εκπαιδευτικός, αλλά άνθρωπος. Ντροπή του να τολμήσει να μιλήσει για ανθρώπινους όρους δουλειάς, για μόνιμους διορισμούς, για δημόσιο σχολείο. Ντροπή του (Χρυσούλα)

 

Εγώ προτείνω κάθε εκπαιδευτικός που εργάζεται σε σχολείο να πληρώνει 100 το μήνα στο κράτος και να εργάζεται άνευ μισθού φυσικά. Έτσι θα συνεισφέρει στην πατρίδα και θα δείχνει έμπρακτα ότι δεν το κάνει για τα λεφτά αλλά επειδή αγαπάει το επάγγελμα του ! Οι αιρετοί της κυβέρνησης παρακαλούνται να το προωθήσουν άμεσα ! (Κώστας)

 

Έχει χαθεί κάθε όριο…Κάθε έννοια δικαίου….Το ακούσαμε κι αυτό…Να πηγαίνουμε λέει εθελοντές στα σχολεία και να μοριοδοτούμαστε για μελλοντικό διορισμό μας(!). Πραγματικά αν ήταν Πρωταπριλιά θα έλεγα…»πετυχημένο»! Δεν είναι όμως! Είναι τουλάχιστον τραγικό να δίνονται τέτοιου είδους ελπίδες στους νέους συναδέλφους, που διψούν να δουλέψουν….. Ποιόν διορισμό ρε?? Ποιον κοροιδεύτε ρε??? Ποιανού τα όνειρα τα κάνετε βωμό στη δική σας ανικανότητα??? Να πας εσύ εθελοντής ρε Λοβέρδο!!!!!!! Ούτως η άλλως τσάμπα σε πληρώνουνε… (Χρυσούλα)

 

Στην Ελλάδα την εποχή της κρίσης κάποιοι διαστρεβλώνουν σκοπίμως την έννοια την εθελοντισμού…. Έχεις δικαίωμα ως κράτος να ζητάς από τους πολίτες σου να συμμετέχουν εθελοντικά σε διάφορες δράσεις όταν προηγουμένως τους προσφέρεις εργασία και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης. Δεν μπορείς να προσπαθείς να αντικαταστάσεις την εργασία με τον εθελοντισμό…. Είναι γελειότητα…. Όπως πολύ σωστά ειπώθηκε από τον πάντα επίκαιρο Μπρεχτ: Κάποιοι θεωρούν ταπεινό να μιλούν για φαγητό, πολύ απλά γιατί έχουν ήδη χορτάσει…. «Αυτοί που παίρνουν το ψωμί από το τραπέζι μας διδάσκουν να ευχαριστιόμαστε με τα λίγα. Εκείνοι που γι’ αυτούς προορίζεται η πλούσια διανομή ζητούν θυσίες. Εκείνοι που τρώνε μέχρι σκασμού μιλούν στους πεινασμένους για τους ωραίους καιρούς που θα έρθουν…» (Αναστασία)

https://e-mesara.gr/


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...