Home / HEADER-NEWS / Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου πρέπει άμεσα να μελετηθεί και να γίνει αντίστοιχη προσφυγή

Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου πρέπει άμεσα να μελετηθεί και να γίνει αντίστοιχη προσφυγή

Δημοσιεύτηκε: 7:13 μμ Νοέμβριος 29th, 2014  


law

Την απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου, που δικαιώνει το συνδικάτο των εκπαιδευτικών της Ιταλίας, που προσέφυγε επειδή η Ιταλική κυβέρνηση δεν έκανε μόνιμους διορισμούς και κάλυπτε τις ανάγκες με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ,πρέπει να μελετήσει το Δ.Σ. της ΔΟΕ και η νομική της σύμβουλος.

Επί της ουσίας η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου λέει πως όποιος έχει πάνω από 36 μήνες προϋπηρεσία πρέπει να μονιμοποιηθεί. Η απόφαση είναι υποχρεωτική για την Ιταλική κυβέρνηση.

Εφόσον έτσι έχουν τα πράγματα θα πρέπει η ΔΟΕ να καταθέσει άμεσα προσφυγή και για τους Έλληνες αναπληρωτές συναδέλφους ,οι οποίοι βιώνουν ακριβώς την ίδια κατάσταση με τους Ιταλούς.

Επίσης το ΔΣ της ΔΟΕ θα πρέπει να καταθέσει άμεσα στο Συμβούλιο Επικρατείας αίτηση ακύρωση της ρύθμισης Λοβέρδου για την αναγνώριση της μισής προϋπηρεσίας ,από 1-9-10,και να ζητά την αναγνώριση ολόκληρης από 1-9-12,κάτι για το οποίο έχει δεσμευθεί στους αναπληρωτές συναδέλφους μας.

Ως αιρετός έχω θέσει το θέμα στο Δ.Σ της Δ.Ο.Ε. εδώ και ένα μήνα και πριν λίγες μέρες το έθεσα και πάλι σε μέλη του προεδρείου.

Πέρα από τη συνδικαλιστική διεκδίκηση του θέματος χρειάζεται και η νομική διεκδίκηση και οι όποιες ενέργειες πρέπει να γίνουν ΤΩΡΑ,αφού ο χρόνος που μένει ως τον Ιούνιο είναι ελάχιστος κι αν οι πίνακες συνταχθούν με βάση τη ρύθμιση Λοβέρδου θα δημιουργηθούν μεγάλες αδικίες.

Επισημαίνω ότι οι αναπληρωτές είναι μέλη των Συλλόγων της ΔΟΕ και θα πρέπει να νιώθουν πως έχουν τη στήριξη της Ομοσπονδίας στα δίκαια αιτήματά τους.

https://www.facebook.com/d.mpratis?fref=ts

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΕΔΩ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...