Home / HEADER-NEWS / Έρχεται το Κοινωνικό Σχολείο στα δημοτικά!

Έρχεται το Κοινωνικό Σχολείο στα δημοτικά!

Δημοσιεύτηκε: 10:50 πμ Νοέμβριος 26th, 2014  


sxoleio32

«Αν στην αλλαγή που προωθούμε στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ενσωματωθεί το Κοινωνικό Σχολείο στο ημερήσιο πρόγραμμα, εκεί τους χρειάζεσαι».

Το παραπάνω δήλωσε ο υπουργός Παιδείας αναφερόμενος στις ειδικότητες που θα έχουν προτεραιότητα σε διορισμούς εάν η εκπαίδευση βγει από το 1 προς 10. Ο κ. Λοβέρδος δήλωσε ότι δεν είναι βέβαιος ότι στον εσωτερικό πια καταμερισμό που θα κάνουν το υπουργείο ή τα ιδρύματα, θα έχουν προτεραιότητα ειδικότητες που δεν είναι κύριες.

Ο υπουργός συνδύασε, όπως προειπώθηκε, τις ανάγκες σε μελλοντικούς διορισμούς εκπαιδευτικών δευτερευουσών ειδικοτήτων με την προώθηση της μεταρρύθμισης στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

«Εάν προχωρήσει, είναι απολύτως αναγκαίοι. Εάν δεν προχωρήσει, εκτιμώ ότι η ανάγκη ως προς αυτούς είναι δευτερεύουσα και τα μαθήματα αυτά που αναφέρετε ως μορφή παράλληλης ανάθεσης, μπορούν να τα κάνουν και άλλοι», επεσήμανε ο υπουργός.

Ο κ. Λοβέρδος αναφερόμενος στα πιο πάνω είπε μεταξύ των άλλων: «Θα μου πείτε ότι αυτό είναι σκληρή απάντηση στους ανθρώπους αυτούς. Εγώ δεν θέλω να λέω ψέματα. Σε μεμονωμένα αιτήματα που ψηφιακώς κατατίθενται στο υπουργείο μέσα από το διαδίκτυο, έτσι απαντώ, όπως σας απαντώ εδώ, στην αίθουσα αυτή».

Πηγή: news.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...