Home / HEADER-NEWS / Διαμαρτυρία για την παράλληλη στήριξη και τη διδασκαλία των Γαλλικών – Γερμανικών

Διαμαρτυρία για την παράλληλη στήριξη και τη διδασκαλία των Γαλλικών – Γερμανικών

Δημοσιεύτηκε: 5:13 μμ Νοέμβριος 20th, 2014  


germgal

Τα προβλήματα λειτουργίας σχολείων, ειδικότερα σε ό,τι αφορά την παράλληλη στήριξη και τη διδασκαλία των Γαλλικών – Γερμανικών, βρέθηκαν στο επίκεντρο της κινητοποίησης που έγινε την Τρίτη 18 Νοέμβρη στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης». Σε αυτή συμμετείχαν επίσης οι πρόεδροι των Ενώσεων Γονέων Ηρακλείου και Νέας Ιωνίας, εκπρόσωπος από την Ενωση Γονέων Μεταμόρφωσης και άλλα μέλη των Ενώσεων Γονέων. Επίσης, συμμετείχαν οι πρόεδροι των Συλλόγων Εκπαιδευτικών ΠΕ Αμαρουσίου και «Περικλής» και εκπαιδευτικοί.

Σημειώνεται ότι εκπαιδευτικοί Γαλλικών και Γερμανικών οδηγούνται να κάνουν ό,τι μάθημα να ‘ναι μέσα στα σχολεία προκειμένου να καλύψουν κενά και να λειτουργήσουν τα σχολεία, ενώ την ίδια στιγμή η δεύτερη ξένη γλώσσα παραμένει ως δικαίωμα μόνο στα χαρτιά. Σύμφωνα με το Σύλλογο «Γ. Σεφέρης», από πλευράς της Διεύθυνσης δε δόθηκε καμία ουσιαστική απάντηση, ενώ σε ό,τι αφορά τις ελλείψεις προσωπικού για την παράλληλη στήριξη, οι συγκεντρωμένοι ενημερώθηκαν ότι υπήρξαν 225 αιτήσεις (δηλαδή γνωματεύσεις του ΚΕΔΔΥ) παράλληλης στήριξης, αλλά μόνο 76 τοποθετήσεις.

Οι φορείς που συμμετείχαν στην κινητοποίηση δήλωσαν πως θα συνεχίσουν με παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής. Ο Σύλλογος «Γ. Σεφέρης» καλεί εκπαιδευτικούς και γονείς να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να αναπτύξουν το κίνημα εκείνο που μπορεί να σταθεί εμπόδιο στα αντιεκπαιδευτικά σχέδια του υπουργείου, της ΕΕ, του «νέου σχολείου».

902.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...