Home / HEADER-NEWS / Αναζητείται λύση για όσους εκπαιδευτικούς μένουν εκτός των προκηρύξεων 8/2013 και 10/2014

Αναζητείται λύση για όσους εκπαιδευτικούς μένουν εκτός των προκηρύξεων 8/2013 και 10/2014

Δημοσιεύτηκε: 10:49 πμ Νοέμβριος 15th, 2014  


vouli

Στη Βουλή το θέμα των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα

Αναζητείται λύση για όσους μένουν εκτός των προκηρύξεων 8/2013 και 10/2014

«Όσον αφορά το θέμα της 8/2013 έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των ενστάσεων, έχουν ελεγχθεί οι ενστάσεις, έχει γίνει η ανάρτηση του προσωρινού πίνακα.

Όσον αφορά την προκήρυξη 10/2013, μετά από πληροφόρηση που είχαμε από τον ΑΣΕΠ, την επόμενη εβδομάδα θα έχει ολοκληρωθεί και ο προσωρινός πίνακας και αυτό που πρέπει να γίνει πια είναι να γίνει μία εκκαθάριση αυτών των δύο πινάκων, γιατί ξέρετε ότι υπάρχουν οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι είναι και στους δύο πίνακες.

Έχουν κληθεί ήδη οι επιτυχόντες να επιλέξουν σε ποιον από τους δύο πίνακες θέλουν να είναι. Επιλέγουν, έτσι ώστε να γίνει ξανά ένα γύρισμα του πίνακα, για να καλυφθούν και οι θέσεις από κάτω των εκπαιδευτικών οι οποίοι ήταν εκτός. Είναι μία διαδικασία σύνθετη».

Τα παραπάνω αναφέρθηκαν από τον Υφυπουργό Παιδείας μετά από ερώτηση της Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτού Σερρών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κυρίας Μαρίας Κόλλια – Τσαρουχά σχετικά με την έκδοση πινάκων διάθεσης και κατάταξης προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ο Υφυπουργός υποστήριξε ότι δεν ανακοινώνονται τα αποτελέσματα της 8/2013 και της 10/2014 για έναν πάρα πολύ απλό λόγο: «Γιατί με βάση το νόμο, εάν ανακοινωθούν, αυτόματα όσοι δεν θεωρούνται επιτυχόντες τίθενται εκτός επαγγέλματος. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνει μία συντονισμένη ενέργεια –και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε- πρώτον, για να κλείσει η ιστορία των 8/2013 και 10/2014 και δεύτερον, για να δούμε οι εναπομείναντες τι ειδικότητες έχουν και πού μπορούν να τοποθετηθούν, έτσι ώστε να βγάλουμε και μία τελευταία ανακοίνωση που θα καλύπτει και το σύνολο των υπολοίπων. Είμαστε, λοιπόν, σε μια συνεννόηση ο Υπουργός Παιδείας με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το πώς θα προχωρήσει η τελευταία ανακοίνωση που θα κλείσει αυτό το ζήτημα οριστικά» τόνισε ο κ. Δερμεντζόπουλος.

Η κ. Κόλλια ζήτησε τη δέσμευση του Υπουργείου Παιδείας  για λύση στο πρόβλημα ωστόσο ο κ. Δερμεντζόπουλος  απάντησε ότι «εάν ήταν αποκλειστικά και μόνο αρμοδιότητα του Υπουργείου Παιδείας, θα μπορούσατε να έχετε οποιαδήποτε δέσμευση ζητάτε. Αυτό φαίνεται αποδεδειγμένα, εξάλλου, από τις μέχρι τώρα επαφές που έχουμε κάνει και με εσάς και με άλλους συναδέλφους μας και με τους ίδιους τους διαθεσίμους. Αλλά δεν είναι όμως κάτι που εμείς, αν δεσμευθούμε, μπορούμε να το υλοποιήσουμε, γιατί, όπως σας είπα και πριν, είναι ένα θέμα που η επίλυσή του δεν μπορεί να προκύψει μόνο μέσα από τις ενέργειες του Υπουργείου Παιδείας».

Ο κ. Δερμεντζόπουλος ανέφερε ότι  ο Υπουργός, ο κ. Λοβέρδος είναι σε διαρκή επικοινωνία, έτσι ώστε να βρεθεί η καλύτερη λύση και να καλυφθεί  το σύνολο των διαθεσίμων που μένουν εκτός των προκηρύξεων 8/2013 και 10/2014.

«Είναι μια διαδικασία η οποία είναι σε εξέλιξη. Κατανοούμε ότι έχει καθυστερήσει πάρα πολύ και γι’ αυτό έχουμε και τις τακτικότατες επικοινωνίες με τους ανθρώπους αυτούς και με το Υπουργείο, ώστε να βρούμε τον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσουμε να τους τακτοποιήσουμε» δήλωσε ο κ Δερμεντζόπουλος.

Καλόγηρος Βασίλειος

news.gr

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...