Home / HEADER-NEWS / Τελικά ποιος γέμισε την τσάντα του μαθητή με άχρηστο υλικό;

Τελικά ποιος γέμισε την τσάντα του μαθητή με άχρηστο υλικό;

Δημοσιεύτηκε: 1:23 μμ Οκτώβριος 22nd, 2014  


kapsalakis

Του Ζαχαρία Καψαλάκη*

Τελικά σ΄ αυτό τον τόπο κανένας δεν αναλαμβάνεις τις ευθύνες που του αναλογούν, αλλά πάντα έχει τον τρόπο να τις διοχετεύει σε ξένες πλάτες.

Ο λόγος για τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού παιδείας που σχολιάσαμε μέσα από τις φιλόξενες σελίδες του “e-mesara.gr”. (https://e-mesara.gr/index.php/2014-01-29-19-20-37/5168-synexizei-proklitikos-o-k-loverdos-xoris-kanenas-na-tou-apanta).

Για όσους δεν θυμούνται, να θυμίσουμε ότι ο υπουργός είπε ότι:  «Παιδάκι, 8, 9, 10, 11 χρονών κουβαλάει μια τσάντα 20 κιλά και παίρνει άχρηστες πληροφορίες, χωρίς να παίρνει παιδεία, που μισεί το σχολείο, είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει».

Για να δούμε τα πράγματα με τη σειρά και αφού πια το «παιχνίδι» παίζεται όχι σε θέματα ουσίας, αλλά σε επικοινωνίας:

·                     Ποιος αλήθεια γέμισε την τσάντα του μαθητή υπουργέ μου; Μα οι …«μεταρρυθμιστές» συνάδελφοί σου.

·                     Ποιος αλήθεια πέρασε από τη φιλοσοφία «όλη η δουλειά στο σχολείο», στο όλη η δουλειά στο σπίτι; Μήπως αυτοί που διέλυσαν τα ολοήμερα; Μήπως αυτοί που αναθέτουν στις ειδικότητες εκπαιδευτικών να κάνουν την απογευματινή μελέτη; Μήπως αυτοί που έδιωξαν τους δασκάλους από τα ολοήμερα; Για κοιταχτείτε λίγο στον καθρέπτη υπουργέ μου και θα καταλάβετε τι θέλω να πω…

·                     Ποιος αλήθεια παραμυθιάζει τους σχολικούς συμβούλους να επιδίδονται σε σεμινάρια επί παντός επιστητού για να μαζεύουν χαρτιά στο βιογραφικό τους και ουσιαστικά χάθηκε η ουσία της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών. Της πραγματικής επιμόρφωσης.

·                     Ποιος διοχέτευσε άχρηστα σχολικά εγχειρίδια στο Δημοτικό Σχολείο; Ο δάσκαλος; Όχι υπουργέ μου. Οι προκάτοχοί σας. Ρωτήστε να μάθετε σε ποιες τάξεις του Δημοτικό Σχολείου δεν διδάσκονται τα βιβλία των μαθηματικών, καθώς δεν μπορούν να διδαχθούν…

Δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ δάσκαλος που να μην επιθυμεί τη μείωση της σχολικής ύλης. ΚΑΝΕΝΑΣ..

Κανένας όμως δε ζητά και τη μείωση του σχολικού χρόνου!

Ως εκπαιδευτικοί διεκδικούμε:

·                     Ένα δημόσιο σχολείο ισότιμο, ανθρώπινο και αξιοπρεπές και για εκπαιδευτικούς και για μαθητές και για γονείς!

·                     Ένα δημόσιο σχολείο με πραγματικά ολοήμερα τμήματα που θα έχουν ως βάση το ΔΑΣΚΑΛΟ και θα στηρίζεται υποστηρικτικά από τις ειδικότητες.

·                     Ένα ολοήμερο που θα καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες των μαθητών των του και όχι χώρος εναπόθεσης των ωρών και των ειδικοτήτων  που περισσεύουν από τη β/θμια.

https://e-mesara.gr/

*          Ο Ζαχαρίας Καψαλάκης είναι δάσκαλος στο 2/θέσιο Δ. Σ. Καλυβιανής, Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και υποψήφιος αιρετός ΚΥΣΠΕ με το ψηφοδέλτιο της Ανεξάρτητης Ενωτικής Εκ-κίνησης Εκπαιδευτικών Π. Ε.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...