Home / HEADER-NEWS / Συνάντηση της ΔΕ της ΕΕΧ με τον Υπουργό Παιδείας κ. Α. Λοβέρδο

Συνάντηση της ΔΕ της ΕΕΧ με τον Υπουργό Παιδείας κ. Α. Λοβέρδο

Δημοσιεύτηκε: 11:20 πμ Οκτώβριος 24th, 2014  


letter

Αρ. πρωτ.         

Αθήνα 23/10/2014

Δελτίο Τύπου

Θέμα: Συνάντηση της ΔΕ της ΕΕΧ με τον Υπουργό Παιδείας κ. Α.  Λοβέρδο

Εξαμελής αντιπροσωπεία της Διοικούσας Επιτροπής της Ένωσης Ελλήνων Χημικών (ΕΕΧ) συναντήθηκε σήμερα  Πέμπτη 23-10-2014 με τον Υπουργό Παιδείας κ. Α. Λοβέρδο  με θέμα τη θέση της Χημείας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με σημείο αιχμής το εξεταστικό σύστημα. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα και έγινε ευρεία συζήτηση τόσο για το εξεταστικό, όσο και για το σύνολο των θεμάτων του ενδιαφέροντος της ΕΕΧ, παρότι δεν υπήρξε σύγκλιση απόψεων σε ότι αφορά στο εξεταστικό.

Η ΕΕΧ διαμαρτυρήθηκε έντονα για τη στοχοποίηση της Χημείας για μια ακόμη φορά, κατέθεσε τα στοιχεία της έκθεσης Rocard (2007) για την ανάγκη αναβάθμισης της διδασκαλίας των Φυσικών Επιστημών στην Ευρώπη, τα στοιχεία της εξωτερικής αξιολόγησης της ΑΔΙΠΠ για το ΕΜΠ, η οποία επισημαίνει το έλλειμμα γνώσεων Χημείας, κατέθεσε δύο εναλλακτικές προτάσεις για το εξεταστικό σύστημα, αλλά κυρίως ζήτησε από τον Υπουργό να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για να καταλήξουν σε κοινή πρόταση οι Επιστημονικές Ενώσεις των Θετικών Επιστημών, οι οποίες έχουν ήδη ξεκινήσει το διάλογο. Ο κ. Υπουργός, παρότι επέμεινε στην απόφασή του να καταθέσει σύντομα τροπολογία για την εισαγωγή της Πληροφορικής στα εξεταζόμενα μαθήματα, αποφάσισε να οργανώσει συνάντηση εργασίας όλων των Επιστημονικών Ενώσεων των Θετικών Επιστημών τη Δευτέρα 27-10-14, με στόχο τη σύγκλιση των απόψεων και την κατάθεση κοινής πρότασης.

Η ΔΕ της ΕΕΧ κατέθεσε υπόμνημα σχετικά με τον αντιπαιδαγωγικό χαρακτήρα της μονόωρης διδασκαλίας της Χημείας στο Γυμνάσιο, την ανάγκη καθιέρωσης εργαστηριακής ώρας με δύο καθηγητές, τις αναθέσεις των μαθημάτων και κυρίως του μαθήματος «Εισαγωγή στις Φυσικές Επιστήμες». Επίσης, κατέθεσε το σχέδιο αναλυτικού προγράμματος σπουδών Χημείας που έχει εκπονήσει και υπόμνημα για την ενεργή συμμετοχή όλων των Επιστημονικών Ενώσεων στις Επιτροπές για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Η ΕΕΧ είναι σταθερά προσανατολισμένη στο διάλογο με στόχο την υιοθέτηση της βέλτιστης λύσης για τους μαθητές και προσβλέπει στην δημιουργική συνεργασία των Επιστημονικών Ενώσεων με στόχο η Εκπαίδευση να αποτελέσει το μοχλό για την ανάπτυξη και την καινοτομία.

……………………………………

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

rsz 20141023 1717111Συνάντηση Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέα Λοβέρδου με την Ένωση Ελλήνων Χημικών

 

Συνάντηση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Ανδρέα Λοβέρδου με την Ένωση Ελλήνων Χημικών πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα και προτάσεις της Ένωσης όπως το μάθημα της Χημείας στο Γυμνάσιο και η Χημεία στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Ο Υπουργός τόνισε πως η επιστήμη της Χημείας έχει σημαντική θέση στο εκπαιδευτικό σύστημα η οποία δεν αλλοιώθηκε με την εισαγωγή του μαθήματος της Πληροφορικής ως πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα.

Τέλος συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα συνάντηση με εκπροσώπους και των έξι επιστημονικών ενώσεων.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...