Home / HEADER-NEWS / Σχετικά με τις πληρωμές των εκπαιδευτικών που έχουν προσληφθεί μέσω Π.Δ.Ε.

Σχετικά με τις πληρωμές των εκπαιδευτικών που έχουν προσληφθεί μέσω Π.Δ.Ε.

Δημοσιεύτηκε: 11:09 πμ Οκτώβριος 30th, 2014  


ekpaideytikos

Στη Βουλή έφθασε η καθυστέρηση στην πληρωμή των αναπληρωτών που έχουν προσληφθεί μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Σε ερώτηση που κατέθεσαν στις 23 Οκτωβρίου οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Τριανταφύλλου και Βαρεμένος, αναφέρεται ότι οι εκπαιδευτικοί είναι απλήρωτοι από το Σεπτέμβριο.

Οι δυο βουλευτές τονίζουν ότι είναι απαράδεκτο να μένουν νέοι αναπληρωτές, απλήρωτοι, στη δυσκολότερη οικονομική συγκυρία και να το βιώνουν με το χειρότερο τρόπο, μακριά από τις οικογένειές τους.

Μεταξύ των άλλων, οι βουλευτές υποστηρίζουν ότι οι αναπληρωτές βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο, αφού δεν μπορούν να πληρώσουν το ενοίκιό τους και τη μετακίνησή τους προς τις σχολικές μονάδες, αντιμετωπίζοντας σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.Οι βουλευτές ζητούν να μάθουν τι προτίθεται να πράξει το υπουργείο προκειμένου να πληρώνονται οι αναπληρωτές εγκαίρως όπως προβλέπεται από τη σύμβασή τους.

Να αναφέρουμε ότι πρόσφατα το υπουργείο Παιδείας προχώρησε στην έκδοση Υπουργικής Απόφασης, που καθορίζει τα διαδικαστικά για την πληρωμή των αναπληρωτών των Δημοσίων Επενδύσεων μεταξύ των άλλων αναφέρονται τα εξής:

Προκαταβολή και οδοιπορικά

Οι εκπαιδευτικοί που μετακινούνται εκτός της έδρας του σχολείου, για να διδάξουν σε τμήματα, δικαιούνται οδοιπορικά έξοδα σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης.

Κατά τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος, δύναται να χορηγούνται προκαταβολές στους δικαιούχους εκπαιδευτικούς, οι οποίες δεν μπορεί να υπερβαίνουν το 100% των καθαρών μηνιαίων αποδοχών και οι οποίες θα συμψηφίζονται κατά την εκκαθάριση μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών.

Διαδικασίες πληρωμής

Κάθε Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διατηρεί τραπεζικό λογαριασμό με την επωνυμία «Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας − Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης», ο οποίος τηρείται αποκλειστικά για το εν λόγω πρόγραμμα. Ως υπόλογος του αναφερόμενου λογαριασμού ορίζεται ο Διευθυντής της οικείας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

Από τον αναφερόμενο λογαριασμό και μόνο πραγματοποιούνται οι πληρωμές των δικαιούχων του εν λόγω προγράμματος.

Για την εκκαθάριση και την πληρωμή, αποστέλλονται στην Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων οι μισθοδοτικές καταστάσεις, οι οποίες υπογράφονται και βεβαιώνονται από τον αρμόδιο Διευθυντή Εκπαίδευσης.

Μετά την εξόφληση των εκπαιδευτικών, του Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών και των Ασφαλιστικών Ταμείων, αποστέλλονται στην EYE ΕΔ τα αντίστοιχα αποδεικτικά εξόφλησης.

Καλόγηρος Βασίλειος


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...