Home / HEADER-NEWS / Ποιος θα τους σταματήσει;

Ποιος θα τους σταματήσει;

Δημοσιεύτηκε: 6:45 πμ Οκτώβριος 23rd, 2014  


daskalos

Του Ζαχαρία Καψαλάκη*

Το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο: κ. Ζαχαρία. Ακούμε πολλά, και το άγχος είναι στο κατακόρυφο ! Μόλις είδα & αυτή την ανακοίνωση που σας στέλνω στο link, και το καμπανάκι χτύπησε με τρέλα!».

Ήταν το link φροντιστηρίου που έκανε μαθήματα ΑΣΕΠ. Διαβάστε  πρόλογο: «Ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας η προετοιμασία διαγωνισμού ΑΣΕΠ για την πρόσληψη 15.000 εκπαιδευτικών. Θα διενεργηθεί στις αρχές του 2015 και θα αφορά καθηγητές, δασκάλους και νηπιαγωγούς».

Προσπάθησα να ηρεμίσω τη συναδέλφισα ότι δεν προκηρύχθηκε ΑΣΕΠ, αλλά και ΑΣΕΠ να προκηρυχθεί προεκλογικά δεν πρόκειται να γίνει, γιατί τα μνημόνια που έχουν υπογράψει δεν προβλέπουν προσλήψεις. Τα νεύρα των συναδέλφων κουρέλια. Αξίζει άραγε για την επανεκλογή ενός προσώπου, να υφίσταται τέτοια ψυχική ταλαιπωρία χιλιάδες άνθρωποι; Να καταθέτουν από το υστερικά του χρήματα σε φροντιστήρια που δε γνωρίζουν ύλη, που δεν γνωρίζουν καν αν θα γίνει ΑΣΕΠ;

Ειλικρινά τρομάζω από τις συμπληγάδες που περνούν καθημερινά χιλιάδες  αδιόριστοι εκπαιδευτικοί.

Και το μυαλό μου γυρνά στο φίλο μου τον Τάσο, που διορίστηκε δάσκαλος πολύ μακριά από το σπίτι του και παραιτήθηκε γιατί τα 600 ευρώ που έπαιρνε, δεν τον έφταναν να ζήσει, να επιβιώσει. Γιατί ντρεπόταν να πηγαίνει νηστικός στο σχολείο… Και άλλαξε δουλειά!

Πολύ φοβάμαι ότι στο μέλλον πολλοί που σήμερα αγωνιούν, θα βρεθούν στη θέση του Τάσου.

Αλήθεια, ποιος θα τους σταματήσει;

*          Ο Ζαχαρίας Καψαλάκης είναι δάσκαλος στο 2/θέσιο Δ. Σ. Καλυβιανής, Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και υποψήφιος αιρετός ΚΥΣΠΕ με το ψηφοδέλτιο της Ανεξάρτητης Ενωτικής Εκ-κίνησης Εκπαιδευτικών Π. Ε.

 https://www.e-mesara.gr/


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...