Home / HEADER-NEWS / Η Κομισιόν «μπλοκάρει» την αντιστοίχιση του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων (NQF) με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο (EQF)

Η Κομισιόν «μπλοκάρει» την αντιστοίχιση του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων (NQF) με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο (EQF)

Δημοσιεύτηκε: 6:57 μμ Οκτώβριος 1st, 2014  


 

OIELE_logo

Ιδιαίτερα σημαντικές είναι οι εξελίξεις από τις Βρυξέλλες. Η σημερινή συνάντηση του European Advisory Group αναβλήθηκε, καθώς το Υπουργείο Παιδείας – για ποιο λόγο, άραγε; – δεν απέστειλε μέλος της πολιτικής του ηγεσίας (Υπουργό, Υφυπουργό, Γενικό Γραμματέα) στη συνάντηση. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, λόγω της σημασίας του ζητήματος ζήτησε το Υ.ΠΑΙ.Θ. να εκπροσωπηθεί στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, ώστε να δοθούν εξηγήσεις για όσα καταγγέλθηκαν από τους κοινωνικούς εταίρους και τον Πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ για τους παράνομους τίτλους σπουδών!

Η Κομισιόν πληροφόρησε το Υπουργείο Παιδείας ότι δεν θα επικυρωθεί η αντιστοίχιση του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων με το αντίστοιχο Ευρωπαϊκό, αν δεν δώσει το Υπουργείο Παιδείας εξηγήσεις για τις καταγγελίες του Προέδρου της ΟΙΕΛΕ  και των κοινωνικών εταίρων για το ζήτημα των παράνομων τίτλων σπουδών που εκδίδονται στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και δεν ληφθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Παραθέτουμε χαρακτηριστικό απόσπασμα δήλωσης μέλους της επιτροπής:

“The European Commission asked the representatives of the Ministry of Education to explain the national concerns on the Greek quality assurance system and certification, also on the Greek Referencing Report to the EQF group in a later meeting, because the Greek Referencing Report will be approved by the EQF group only if the Greek ministry explains the problems you rose to the European Commission”.

Στο περιθώριο της συνάντησης, ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Μιχάλης Κουρουτός και ο Αντιπρόεδρος Νίκος Παΐζης πραγματοποίησαν σημαντικές επαφές με μέλη του Advisory Group εκθέτοντας τις θέσεις των κοινωνικών εταίρων και της Ομοσπονδίας. Συναντήθηκαν, επίσης, με την εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Εκπαιδευτικών Συνδικάτων (ETUCE) Agnes Roman και με μέλη της Επιτροπής, οι οποίοι διαβεβαίωσαν ότι θα σταθούν στο πλευρό των Ελλήνων συναδέλφων τους στον αγώνα τους για την αποκατάσταση της νομιμότητας.

Είναι, πλέον, φανερό ότι το Υ.ΠΑΙ.Θ. βρίσκεται σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο σταυροδρόμι. Ή θα επιλέξει να συμμορφωθεί με όσα επιβάλλει το Σύνταγμα, η εγχώρια και η διεθνής νομοθεσία, ώστε να εξυγιανθεί ο χώρος της ιδιωτικής εκπαίδευσης, ή θα αφήσει να συνεχίζεται το πάρτι της αδιαφάνειας που έχουν επιβάλλει ισχυρά οικονομικά συμφέροντα εις βάρος της κοινωνίας.

Δείτε εδώ το δελτίο τύπου που εξέδωσε η Ομοσπονδία.

Είχε προηγηθεί κοινή συνάντηση ΟΛΜΕ / ΟΙΕΛΕ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ

Όπως αναφέρθηκε στο δελτίο τύπου που εξέδωσε η Ομοσπονδία, μετά από την κοινή συνεδρίαση των ΔΣ ΟΙΕΛΕ και ΟΛΜΕ συντάχθηκε επιστολή των δύο Ομοσπονδιών που στάλθηκε στην Κομισιόν, ενόψει της αυριανής συζήτησης στις Βρυξέλλες του ζητήματος των παράνομων τίτλων σπουδών, και στην ETUCE (Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Συνδικάτων της Εκπαίδευσης).

Την κοινή επιστολή ΟΙΕΛΕ και ΟΛΜΕ

ΟΙΕΛΕ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...