Home / HEADER-NEWS / Η παράλληλη στήριξη της ντροπής…

Η παράλληλη στήριξη της ντροπής…

Δημοσιεύτηκε: 10:43 πμ Οκτώβριος 26th, 2014  


paralilistirixi

Του Ζαχαρία Καψαλάκη*

Ειλικρινά δεν θα ήθελα να ήμουν στη θέση όλων όσων θα κληθούν να διαχειριστούν τις πιστώσεις για παράλληλη στήριξη, τόσο στο Ηράκλειο, όσο και σε κανένα άλλο μέρος της Ελλάδας και να δώσουν κενά.

Στην ουσία από τις 150 πιστώσεις που ζητήθηκαν στο Ηράκλειο, δόθηκαν 26, ενώ πέρυσι είχαν δοθεί 60. Το ίδια αναλογικά ισχύει και για την άλλη Ελλάδα.

Βλέπετε τα κοράκια του μνημονίου εξάντλησαν όλη την αυστηρότητά τους για περικοπές, που αλλού; Στους (φαινομενικά) αδύνατους… Στους μαθητές με αναπηρίες! Στην ειδική αγωγή…

Χιλιάδες (κυριολεκτικά) τα κενά, ούτε 1000 οι προσλήψεις… Περνώντας αυτές τις μέρες από τα σχολεία, αντιλαμβάνεσαι τη διάχυτη αγωνία εκπαιδευτικών και γονέων «τι θα γίνει με την παράλληλη», καθώς πάρα πολλά σχολεία περιμένουν.

Και βέβαια υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος που λέγεται ή ιδιωτική παράλληλη ή παραμονή στο σπίτι.

Βλέπετε στην Ελλάδα οι ευκαιρίες μόρφωσης σε (φαινομενικά) αδύνατους συνεχώς λιγοστεύουν.

Το ίδιο έγινε και με τους συναδέλφους μας του πίνακα Α. Τους πέταξαν στον καιάδα της ανεργίας και της αβεβαιότητας. Αυτή τη στιγμή – επειδή μιλώ με πολλούς από αυτούς – αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης, ενώ η υγεία τους έχει επιδεινωθεί εξ αιτίας της εργασιακής τους αβεβαιότητας. Μόλις 22 εκπαιδευτικοί έχουν μείνει από τους συναδέλφους ΑΜΕΑ που περιμένουν.

Οι άνθρωποι της ειδικής αγωγής στο υπουργείο (Αλεβίζος και Λολίτσας) ας ψάξουν λύσεις.

Να μεταφέρουν χρήματα από το έκτρωμα της αξιολόγησης και να τα κάνουν προσλήψεις στην ειδική αγωγή. Να καλυφθούν μέσα τα κενά, να προσληφθούν το συντομότερο οι 22 εναπομείναντες συνάδελφοι αναπληρωτές ΑΜεΑ…

Η μόνη λύση!

*          Ο Ζαχαρίας Καψαλάκης είναι δάσκαλος Π. Ε. 70,50 στο 2/θέσιο Δ. Σ. Καλυβιανής, Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και υποψήφιος αιρετός ΚΥΣΠΕ με το ψηφοδέλτιο της Ανεξάρτητης Ενωτικής Εκ-κίνησης Εκπαιδευτικών Π. Ε.

https://www.e-mesara.gr/


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...