Home / HEADER-NEWS / Εξέπνευσε ο 54χρονος καθηγητής μουσικής που είχε καταρρεύσει μέσα στην τάξη

Εξέπνευσε ο 54χρονος καθηγητής μουσικής που είχε καταρρεύσει μέσα στην τάξη

Δημοσιεύτηκε: 12:50 μμ Οκτώβριος 30th, 2014  


14146208771201753782

Αφησε την τελευταία του πνοή στη ΜΕΘ στο Νοσοκομείο βυθίζοντας στο πένθος οικείους και εκπαιδευτική οικογένεια

Βυθισμένη στο πένθος είναι από χθες η εκπαιδευτική οικογένεια του νομού.  Ο θάνατος του 54χρονου καθηγητή μουσικής, Χρήστου Κοτόπουλου, που είχε καταρρεύσει την περασμένη Παρασκευή, μέσα στην τάξη, μπροστά στα μάτια των μαθητών του, έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία, που τις τελευταίες ημέρες έγινε μάρτυρας του αγώνα που έδωσε για να κρατηθεί στη ζωή.

Τελικώς δεν τα κατάφερε. Υπέκυψε, αφήνοντας την τελευταία του πνοή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου νοσηλεύτηκε σχεδόν τέσσερα 24ωρα.

Ο 54χρονος παρέδιδε μάθημα μουσικής σε τμήμα της Β’ Λυκείου, στο Μουσικό Σχολείο Βόλου όταν αισθάνθηκε αδιαθεσία. Πήγε να καθίσει στην καρέκλα του στην έδρα, αλλά πριν προλάβει κατέρρευσε μπροστά στα μάτια των έντρομων μαθητών του.

Επικράτησε αναστάτωση. Οι μαθητές έσπευσαν να ειδοποιήσουν τη Διευθύντρια του Σχολείου. Αμεσα ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ που μετέφερε τον καθηγητή με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο. Κατά τη διαδρομή, οι διασώστες έδωσαν μάχη να τον κρατήσουν στη ζωή. Ο αγώνας συνεχίστηκε και στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, όπου οι γιατροί κατάφεραν να τον επαναφέρουν μετά από μία ώρα στη ζωή. Ακολούθησε αξονική εξέταση στην οποία εντοπίστηκε εγκεφαλικό οίδημα και υποξυγοναιμία.  Μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εμφραγμάτων για πλήρη καρδιολογικό έλεγχο και στη συνέχεια στη ΜΕΘ όπου νοσηλευόταν σε βαθιά καταστολή. Τελικώς δεν άντεξε. Αφησε την τελευταία του πνοή, συγκλονίζοντας το οικογενειακό και εκπαιδευτικό περιβάλλον αλλά και όλους όσους τον γνώριζαν. Σημειώνεται ότι το περιστατικό είχε προκαλέσει το προσωπικό ενδιαφέρον του Υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος είχε έρθει σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου, Κων. Καραμπάτσα προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάστασή του.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα, στις 4μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Αλλης Μεριάς. Εκτός από καθηγητής μουσικολόγος, ο 54χρονος ήταν και ιεροψάλτης. Κατέλιπε σύζυγο και τέσσερα παιδιά.

Ψήφισμα για το θάνατό του εξέδωσε ο Σύνδεσμος Ιεροψαλτών Βόλου, «Ιωάννης Κουκουζέλης».

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

https://www.taxydromos.gr/article.php?id=145650&cat=1


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...