Home / HEADER-NEWS / Διοικητικό πρόβλημα στερεί τη δυνατότητα πρόσληψης 600 αναπληρωτών

Διοικητικό πρόβλημα στερεί τη δυνατότητα πρόσληψης 600 αναπληρωτών

Δημοσιεύτηκε: 11:22 πμ Οκτώβριος 31st, 2014  


ypep8-marousi-5

«Κολλάει» η αξιοποίηση των χρημάτων από τις 600 άδειες άνευ αποδοχών, που, σύμφωνα με πληροφορίες και ανακοινώσεις επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη των κενών.

Θυμίζουμε ότι ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Φιλολόγων είχε πληροφορηθεί από υψηλόβαθμο στέλεχος ότι το Υπουργείο προτίθεται να μεταφέρει τα κονδύλια της μισθοδοσίας μονίμων εκπαιδευτικών που εξωθήθηκαν να κάνουν χρήση αδειών άνευ αποδοχών στην πρόσληψη αναπληρωτών αποκλειστικά στη Δ/θμια εκπαίδευση.

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από τον αιρετό και εκ νέου υποψήφιο για το ΚΥΣΠΕ κ. Παληγιάννη είναι δύσκολο να αξιοποιηθούν τα χρήματα από τις άδειες άνευ αποδοχών.

Το θέμα δεν είναι οικονομικό, αφού οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σε άδεια δεν πληρώνονται, αλλά διοικητικό καθώς οι εν λόγω εκπαιδευτικοί δεν διαγράφονται από τα μητρώα μισθοδοτούμενων του δημοσίου και ως εκ τούτου δεν μπορούν να μεταφερθούν τα κονδύλια για τις προσλήψεις αναπληρωτών.Για να καταφέρει το υπουργείο να προχωρήσει στην αξιοποίησή τους πιθανόν να χρειάζεται η κατάθεση μιας τροπολογίας όπως έγινε και με το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων που αν και δεν προβλέπεται να χρηματοδοτεί τις προσλήψεις αναπληρωτών παρόλα αυτά τα κενά οδήγησαν το Υπουργείο στην αξιοποίησή του.

Ο κ. Παληγιάννης δεν παρέλειψε να μας δηλώσει ότι αν υπάρχει βούληση όλα γίνονται ενώ μας ανέφερε επί του θέματος και τη λαϊκή παροιμία «όποιος δε θέλει να ζυμώσει 10 μέρες κοσκινίζει», με την οποία δηλώνεται η αναβλητικότητα του υπουργείου.

Καλόγηρος Βασίλειος

news.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...