Home / HEADER-NEWS / Απών από τη δοξολογία στην Αθήνα ο υπουργός Παιδείας

Απών από τη δοξολογία στην Αθήνα ο υπουργός Παιδείας

Δημοσιεύτηκε: 3:04 μμ Οκτώβριος 28th, 2014  


loverdos_madata_253601939

Σε έλλειψη συννενόησης μεταξύ των αρμοδίων γενικών γραμματέων της κυβέρνησης  αποδίδουν κύκλοι του υπουργείου Παιδείας, την απουσία του υπουργού κ. Ανδρέα Λοβέρδου σήμερα το πρωί απο την δοξολογία για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Πάντως, ο υπουργός δεν ενημερώθηκε σήμερα ότι πρέπει να παραστεί ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης στην δοξολογία που έγινε πριν την μαθητική παρέλαση όπως αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι, ενώ διέταξε  ένορκη διοικητική εξέταση για το θέμα και τις παραλείψεις στο σημερινό του πρόγραμμα.

Αποτέλεσμα ήταν να καθυστερήσει η έναρξη της  λειτουργίας υπό τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο κατά 15 λεπτά λόγω της απουσίας του, πριν ξεκινήσουν οι παριστάμενοι για την μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα.

Ο υπουργός Παιδείας παρέστη κανονικά στην  έναρξη της παρέλασης στο Σύνταγμα και όταν ρωτήθηκε σχετικά απέδωσε την απουσία του σε κακή συνεννόηση με τους συνεργάτες του, καθώς κανείς δεν τον ειδοποίησε ότι έπρεπε να παραστεί στη δοξολογία. Κύκλοι απο το περιβάλλον του κ. Λοβέρδου έλεγαν ότι το πρόβλημα δεν ξεκίνησε απο το γραφείο του υπουργού Παιδείας, αλλά απο την έλλειψη ενημέρωσης απο τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης που δεν επικοινώνησε σχετικά με το γραφείο του και την διεύθυνση φυσικής αγωγής που ήταν αρμόδια για τις σημερινές εκδηλώσεις.

Την ένορκη διοικητική εξέταση για το θέμα, ο υπουργός Παιδείας, την  ανέθεσε στην διευθύντρια διοικητικού του υπουργείου κυρία Διονυσοπούλου. 

Νωρίτερα, πριν ξεκινήσει η παρέλαση έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας οι σχολικοί φύλακες που απολύθηκαν απο τις θέσεις τους.

«Όλες οι μέρες είναι μέρες ελευθερίας για τον καθένα να εκφράσει μέσα στα όρια του Συντάγματος και του νόμου τις διαμαρτυρίες του, να πει τις απόψεις του» σχολίασε απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο κ. Λοβέρδος.

«Υπάρχουν ορισμένες στιγμές μέσα στο χρόνο που πρέπει να τις σεβαστούμε και, αν τις σεβαστούμε, να τις γιορτάζουμε και να πούμε ότι αυτές τις ημέρες θα είμαστε όλοι μαζί, τότε και οι παρελάσεις θα γίνονται, όπως στο παρελθόν» τόνισε.

«Νομίζω», ανέφερε, «ότι έφτασε η στιγμή να πούμε ότι είναι οι τελευταίες φορές όπου αυτές οι επέτειοι θα γιορτάζονται με αυτά τα μέτρα ασφαλείας που είναι όμως απαραίτητα».

TO BHMA

ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με τις παραλείψεις που υπήρξαν στο πρόγραμμα του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέα Λοβέρδου για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, ο Υπουργός διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση, την οποία ανέθεσε στην διευθύντρια διοικητικού του Υ.ΠΑΙ.Θ κ. Διονυσοπούλου.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...