Home / HEADER-NEWS / Συνταξιοδοτήσεις και άδειες κύησης αυξάνουν τα κενά στα σχολεία. Πάνω από 6.000 τα κενά σε Π.Ε. και Δ.Ε.

Συνταξιοδοτήσεις και άδειες κύησης αυξάνουν τα κενά στα σχολεία. Πάνω από 6.000 τα κενά σε Π.Ε. και Δ.Ε.

Δημοσιεύτηκε: 2:02 μμ Οκτώβριος 19th, 2014  


sxoleio

Εκπαιδευτικοί: Τη Δευτέρα η εκτίμηση του αριθμού των κενών

Συνταξιοδοτήσεις και άδειες κύησης αυξάνουν τα κενά

Τη Δευτέρα το πρωί θα γίνει εκτίμηση του αριθμού των κενών που υπάρχουν στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπως προκύπτει από πληροφορίες του news.gr, αλλά και από δηλώσεις του υπουργού Παιδείας στο ραδιόφωνο ALPHA FM.

Αυτή τη στιγμή τα κενά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με στοιχεία του αιρετού κ. Κορδή, ανέρχονται σε 1.064 ενώ μαζί με την πρωτοβάθμια και την ειδική αγωγή ξεπερνούν τα 5.000.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο αριθμός των κενών αυξάνεται από αιτήσεις συνταξιοδότησης που καταθέτουν εκπαιδευτικοί επικαλούμενοι σοβαρούς λόγους αλλά και άδειες κύησης. Από την αρχή του σχολικού έτους οι άδειες κύησης ανέρχονται σε 300-400. Ο υπουργός Παιδείας παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης των κενών που προβλέπει ο νόμος, οι υπουργικές αποφάσεις και οι κανονιστικές πράξεις.

«Ας πούμε τα Ολοήμερα σχολεία ξέρουμε τα προβλήματα που έχουν και δεν μπορούμε να δώσουμε τις λύσεις που θα ήταν ικανοποιητικές, αλλά μπορούμε να δώσουμε λύσεις και δίνουμε λύσεις που είναι επαρκείς. Αυτό είναι και το στοίχημά μας άλλωστε» τόνισε  ο κ. Λοβέρδος.

Καλόγηρος Βασίλειος

news.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...