Home / Featured / Τι προσλήψεις εκπαιδευτικών περιμένουμε αυτή τη βδομάδα

Τι προσλήψεις εκπαιδευτικών περιμένουμε αυτή τη βδομάδα

Δημοσιεύτηκε: 1:05 μμ Σεπτέμβριος 29th, 2014  


kathigitis

Οι προσλήψεις αναπληρωτών που αναμένονται αυτή την εβδομάδα

Σε δέκα μέρες αναμένεται νέα φάση πρόσληψης αναπληρωτών στη δευτεροβάθμια Εκπαίδευση σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας.

Αυτή την εβδομάδα αναμένονται οι προσλήψεις ειδικοτήτων για σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Πρόγραμμα καθώς και προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή για τη δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να προσληφθούν περίπου 500 αναπληρωτές για τα σχολεία με Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα. Εκτός απροόπτου σήμερα θα ανακοινωθούν οι προσλήψεις για τις ειδικότητες Καλλιτεχνικών Μαθημάτων, καθηγητών Φυσικής Αγωγής και εκπαιδευτικών Μουσικής (ΠΕ16) ενώ θα ακολουθήσουν και προσλήψεις για εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ19.

Επίσης, σύμφωνα με ενημέρωση από τον αιρετό στο ΚΥΣΔΕ, κ. Κορδή θα γίνουν και 310 προσλήψεις εκπαιδευτικών της ειδικότητας Φιλολόγων Ειδικής Αγωγής.

Δηλώσεις για τα κενά έκανε και ο υφυπουργός Παιδείας κ. Δερμεντζόπουλος μέσω του ραδιοφώνου του ΣΚΑΪ, όπου ανέφερε ότι στόχος του Υπουργείου είναι η ελαχιστοποίηση των κενών μέχρι και την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου θα καλύψουμε τον μεγαλύτερο αριθμό των κενών».

Ο κ. Δερμεντζόπουλος δήλωσε ότι υπάρχουν «σποραδικά κενά και ότι το υπουργείο έχει φροντίσει να γίνει ισομερής κατανομή του προσωπικού, ώστε να μην υπάρχουν μεγάλα κενά».

Σύμφωνα με τον αιρετό στο ΚΥΣΠΕ, κ. Παληγιάννη, η πρωτοβάθμια εκπαίδευση και οι δομές της Ειδικής Αγωγής αριθμούν περίπου 5.000 κενά. Αν σε αυτά προσθέσουμε τα 1.200 της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και τα κενά στην Ειδική Αγωγή, πιθανόν ο αριθμός τους αυτή τη στιγμή να ξεπερνά τα 7.000, παρά τις περίπου 10.000 προσλήψεις των αναπληρωτών.

Καλόγηρος Βασίλειος

news.gr

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Θα πάρει και ξενόγλωσσους αυτή τη βδομάδα


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...