Home / HEADER-NEWS / Τι προβλέπει η νομοθεσία για τις συνθήκες εργασίας στα νηπιαγωγεία

Τι προβλέπει η νομοθεσία για τις συνθήκες εργασίας στα νηπιαγωγεία

Δημοσιεύτηκε: 5:43 μμ Σεπτέμβριος 16th, 2014  


NIPIAGOGIO

Με αφορμή το όργιο αυθαιρεσίας σε πολλά ιδιωτικά νηπιαγωγεία, όπου συνάδελφοι καλούνται να εργαστούν 8 και πλέον ώρες με εξευτελιστικές αποδοχές, η Ομοσπονδία μας είχε δημοσιεύσει άρθρο, όπου περιέχονται πληροφορίες για το νόμιμο ωράριο και τις αποδοχές σε νηπιαγωγείο.

Η εγκύκλιος που αφορά  τη λειτουργία των Ολοήμερων Νηπιαγωγείων είναι η ίδια με την περσινή και ισχύει για δημόσια και ιδιωτικά νηπιαγωγεία (αποδέκτης είναι και η Διεύθυνση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘ).

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η συντριπτική πλειονότητα των ιδιωτικών νηπιαγωγείων είναι ολοήμερα, όσα αναφέρονται στην εγκύκλιο αφορούν το σύνολο σχεδόν των ιδιωτικών εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε νηπιαγωγεία.

Όπως μπορεί κανείς να διαπιστώσει διαβάζοντας την εγκύκλιο, για το ολοήμερο πρόγραμμα απαιτούνται δύο νηπιαγωγοί για να καλύπτουν τις εκπαιδευτικές ανάγκες. Ο ένας από τις 8 έως τις 12 και ο δεύτερος από τις 11:45 έως τις 15:45. Οι αποδοχές τους καθορίζονται με βάση όσα ισχύουν για τους δημόσιους εκπαιδευτικούς. Οποιαδήποτε άλλη μορφή εργασίας σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία, και μάλιστα χωρίς τη νόμιμη καταβολή των υπερωριών, είναι παράνομη.

Ζητούμε από τους συναδέλφους που υπηρετούν σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία να καταγγείλουν παρανομίες στα σχολεία τους επικοινωνώντας με την ΟΙΕΛΕ. Ο μόνος τρόπος για να καθαρίσει το τοπίο και να επικρατήσει η νομιμότητα είναι να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι παραβάτες της νομοθεσίας και εκμεταλλευτές του κόπου μας.

Διαβάστε

τι προβλέπει η εγκύκλιος για τη λειτουργία των ολοήμερων νηπιαγωγείων και για το σχολικό έτος 2014-15.

ΟΙΕΛΕ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...