Home / HEADER-NEWS / Σοβαρά λάθη στην απόλυση της αναπληρώτριας δασκάλας που έχει κατηγορηθεί για παιδοφιλία…

Σοβαρά λάθη στην απόλυση της αναπληρώτριας δασκάλας που έχει κατηγορηθεί για παιδοφιλία…

Δημοσιεύτηκε: 6:25 πμ Σεπτέμβριος 30th, 2014  


sovaralathoistinapolisitisdaskalas

Του Ζαχαρία Καψαλάκη

Όπως πρώτο έγραψε το “e-mesara.gr” χθες Κυριακή (https://e-mesara.gr/index.php/2014-01-29-19-20-37/4656-entellesthe-tou-k-loverdou-tous-perifereiakoys-gia-tous-paidofilous-ekpaideftikoys) πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση Υπηρεσιακού Συμβουλίου στην Κρήτη και αποφάσισε την απόλυση εκπαιδευτικού που είχε κατηγορηθεί για παιδοφιλία.

Πριν λίγο ο κ. Λοβέρδος ανακοίνωσε από τη σελίδα του στο f/bτην απόφαση: «Σήμερα απολύθηκε η αναπληρώτρια δασκάλα η οποία είχε κατηγορηθεί για αποπλάνηση ανηλίκου και είχε προσληφθεί σε δημοτικό σχολείο του Ηρακλείου της Κρήτης .Είχαμε πει πως όλοι αυτοί οι εκπαιδευτικοί με τέτοιου είδους δραστηριότητα, θα τεθούν αμέσως εκτός εκπαιδευτικού συστήματος και αυτό κάνουμε».

Το περιστατικό είχε συμβεί στα Χανιά πριν κάποια χρόνια και από τότε η δασκάλα συνέχιζε να εργάζεται κανονικά στα σχολεία, ενώ τα δυο τελευταία χρόνια δίδασκε στο Ηράκλειο.

Ήταν σε γνώση όλων το θέμα αλλά κανένας δεν επενέβηκε, καθώς δεν υπήρχε απόφαση δικαστηρίου.

Σοβαρά λάθη στην απόλυση…

Και τώρα  οι αποφάσεις που λήφθηκαν από το ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου, ήταν βιαστικές και νομικά διάτρητες, καθώς δεν υπάρχει απόφαση δικαστηρίου, δεν προηγήθηκε ΕΔΕ με την οποία θα παραπέμπονταν για απόλυση η συγκεκριμένη δασκάλα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του “e-mesara.gr”, το ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου πήρε αποφάσεις με μόνα στοιχεία το «εντέλλεσθε» του κ. Λοβέρδου και ένα έγγραφο Εισαγγελέα σύμφωνα με το οποίο υπάρχουν ενδείξεις για την ενοχή της δασκάλας.

Βλέπετε η βιασύνη του κ. Λοβέρδου να ανακοινώσει στα ΜΜΕ τις απολύσεις, χωρίς να έχει προχωρήσει καμιά διαδικασία απόλυσης, οδήγησε σε διάτρητες αποφάσεις…

Θέματα παιδοφυλίας σε σχολεία είναι αδιανόητο να καθυστερούν τόσο καιρό και οι υποθέσεις θα πρέπει να οδηγούνται το συντομότερο στις δικαστικές αίθουσες και όχι μετά την παρέλευση χρόνων…

Τέλος είναι αδιανόητο να κατηγορείται ολόκληρος κλάδος εκπαιδευτικών και να διαπομπεύεται, χωρίς να δίνονται ονόματα και στοιχεία, αλλά να διαρρέουν περιοχές (στη συγκεκριμένη περίπτωση το Ρέθυμνο) και να στοχοποιούνται οι εκπαιδευτικοί των συγκεκριμένων Νομών…

Οι πρακτικές του Goebbels, δεν έχουν θέση στην εκπαίδευση…

https://www.e-mesara.gr/

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΕΔΩ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...