Home / Featured / Περιορισμός των αποσπάσεων και νέα φάση πρόσληψης αναπληρωτών

Περιορισμός των αποσπάσεων και νέα φάση πρόσληψης αναπληρωτών

Δημοσιεύτηκε: 2:36 μμ Σεπτέμβριος 15th, 2014  


ekpaideytikos

Εκπαιδευτικοί: Λίγες αποσπάσεις, πολλοί αναπληρωτές

Την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι συνεδριάσεις των ΚΥΣΔΕ και ΚΥΣΠΕ για τη Β’ φάση των αποσπάσεων από περιοχή σε περιοχή.

Από το υπουργείο Παιδείας δόθηκε η εντολή οι αποσπάσεις να πραγματοποιηθούν μόνο από περιοχές όπου πλεονάζουν εκπαιδευτικοί σε ελλειμματικές περιοχές.

Όπως αναφέρει ο αιρετός στο ΚΥΣΠΕ κ. Παληγιάννης σε ενημερωτικό του το παραπάνω θα έχει ως αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθούν αποσπάσεις αν και υπάρχουν πολλά κενά ανά την Ελλάδα ώστε οι εκπαιδευτικοί να βρεθούν κοντά στις οικογένειές τους.

Ο αιρετός στο ΚΥΣΔΕ κ. Κορδής δήλωσε με τη σειρά του στο news.gr ότι σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν αποσπάσεις σε ειδικότητες που πλεονάζουν είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν πρόκειται να αποσπαστούν φιλόλογοι, μαθηματικοί, φυσικοί, οικονομολόγοι και οι αποσπάσεις θα αφορούν λίγες ειδικότητες όπως οι καθηγητές φυσικής αγωγής και οι εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ19-20.

Μετά τις αποσπάσεις αναμένεται να πραγματοποιηθεί μια νέα φάση πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε  από το Υπουργείο Παιδείας αναμένεται να προσληφθούν 3000 εκπαιδευτικοί, πιθανόν στις 17 Σεπτεμβρίου.

Δε μας δόθηκαν αναλυτικές πληροφορίες όσον αφορά τις ειδικότητες που θα προσληφθούν.

Ωστόσο, αναμένεται να γίνουν προσλήψεις νηπιαγωγών Ειδικής Αγωγής καθώς ο αριθμός των αναπληρωτών που προσλήφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα δεν επαρκεί για την κάλυψη των 300 και πλέον κενών σε δομές της Ειδικής Αγωγής ενώ αναμένεται να προσληφθούν και μουσικοί για να καλύψουν κενά στα αντίστοιχα σχολεία. Πρόθεση του Υπουργείου είναι να γίνουν προσλήψεις και σε Αθμια και σε Βθμια Εκπαίδευση.

Όσον αφορά τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση να αναφέρουμε ότι σήμερα θα ξεκαθαρίσει ο αριθμός των κενών που έχει η κάθε ειδικότητα καθώς μέχρι το μεσημέρι θα πρέπει να στείλουν όλες οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τα κενά που έχουν.

Στα παραπάνω να προσθέσουμε και τη δέσμευση του υπουργού Παιδείας προς τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Δωδεκανήσων για κάλυψη των κενών μέχρι τέλος της εβδομάδας, δήλωση που συνηγορεί σε προσλήψεις αναπληρωτών.

Καλόγηρος Βασίλειος

News.gr

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...