Home / Featured / Έρχεται πάγιο σύστημα αξιολόγησης στο Δημόσιο

Έρχεται πάγιο σύστημα αξιολόγησης στο Δημόσιο

Δημοσιεύτηκε: 8:42 πμ Σεπτέμβριος 21st, 2014  


xristofilopoulou

Η Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, παραχώρησε, σήμερα, συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ 100,3», όπου κυριότερα, σχολίασε τη στάση της Περιφερειάρχου Αττικής, Ρένας Δούρου και των 19 Δημάρχων, που αντιδρούν στην διαδικασία αξιολόγησης στα Νομικά Πρόσωπα ευθύνης τους, καταγγέλλοντας σκόπιμη συγκάλυψη.

Επίσης, η κα. Χριστοφιλοπούλου, μιλώντας για την διαδικασία “αξιολόγησης” στο Δημόσιο, προανήγγειλε, ότι σύντομα έρχεται το πάγιο σύστημα εφαρμογής αυτής.

«Ας απαντήσει η κυρία Δούρου και οι εν λόγω Δήμαρχοι στον Ελληνικό λαό που τους ψήφισε: Ποιους θέλουν άραγε να υπερασπισθούν; Αυτούς που προσλήφθηκαν με καραμπινάτες παρανομίες, με πλαστά πτυχία και πιστοποιητικά; Από τη μία δήθεν καταγγέλλουν τα πελατειακά δίκτυα, την παρανομία και τη διαφθορά και από την άλλη τα προστατεύουν όταν αντιστέκονται στους ελέγχους και δεν εφαρμόζουν το νόμο που στοχεύει ακριβώς στην αποκάλυψή τους;» και συνεχίζει μιλώντας για την “αξιολόγηση” στο Δημόσιο:

«Δεν μπορεί να επικαλούνται σύνδεση της αξιολόγησης με απολύσεις! Για να τελειώνουμε με το “κυνήγι μαγισσών” και την παραπληροφόρηση, νομοθετήσαμε ρύθμιση με βάση την οποία η αξιολόγηση όχι απλώς δεν συνδέεται με τις απολύσεις, αλλά και με μισθολογικές κυρώσεις ή οποιαδήποτε άλλη αρνητική υπηρεσιακή μεταβολή.

Σύντομα θα παρουσιάσουμε τις προτάσεις μας, για το πάγιο σύστημα αξιολόγησης, που θα ισχύσει εφεξής.

Στο μεταξύ, για να διασφαλίσουμε τους υπαλλήλους και να τους δώσουμε κίνητρο βελτίωσης, νομοθετήσαμε, ότι εφόσον η αξιολόγηση του 2014 με το νέο σύστημα είναι καλύτερη βαθμολογικά για τον υπάλληλο από αυτή του 2013, τότε θα ισχύει η καλύτερη και η δυσμενέστερη έκθεση θα αφαιρείται από τον φάκελο του υπαλλήλου.

Αυτά διαψεύδουν απολύτως τις επικλήσεις της κυρίας Δούρου και των Δημάρχων και καλούνται να απαντήσουν στον ελληνικό λαό ποιους καλύπτουν» τόνισε η Υφυπουργός.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...