Home / HEADER-NEWS / Να ξεκαθαρίσει άμεσα η κατάσταση με τον παιδόφιλο του Ρεθύμνου. Ένας εκ των παιδεραστών ήθελε να συγγράψει βιβλίο

Να ξεκαθαρίσει άμεσα η κατάσταση με τον παιδόφιλο του Ρεθύμνου. Ένας εκ των παιδεραστών ήθελε να συγγράψει βιβλίο

Δημοσιεύτηκε: 9:24 μμ Σεπτέμβριος 25th, 2014  


naksekathariseiamesatotopio

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. Ρεθύμνου κ. Γιώργος Τρούλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Οι εκπαιδευτικοί καταδικάζουμε κάθε περίπτωση παιδοφιλίας-παιδεραστίας με τον πιο σκληρό και κατηγορηματικό τρόπο.

Είμαστε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών που διέγραψε τον Σειραγάκη από μέλος του κλάδου των εκπαιδευτικών και το καταδίκασε από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε τότε η είδηση.

Όμως δεν μπορεί κανείς να παίζει επικοινωνιακά με περιοχές που ταλαιπωρήθηκαν στο παρελθόν από αντίστοιχα περιστατικά και έναν εκπαιδευτικό κόσμο που δίδει την ψυχή του στην εκπαίδευση των παιδιών μας.

Οι πληγές δεν έχουν επουλωθεί και ξεκινάνε δημοσιεύματα με «διαρροή» πληροφοριών ότι ένας από τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχε σε διακίνηση παιδικής πορνογραφία είναι δάσκαλος στο Ρέθυμνο, χωρίς να αναφέρεται πουθενά όνομα. Ζητώ να σταματήσει ο επικοινωνισμός!!!

Αν υπάρχει εκπαιδευτικός, από τους 900 περίπου που υπηρετούν στην πρωτοβάθμια, σε Δημοτικό Σχολείο του Ρεθύμνου περιμένουμε ΑΜΕΣΑ τη δημοσιοποίηση του ονόματός του από τις αρμόδιες αρχές.

Δεν φταίει μια κοινωνία, αυτή του Ρεθύμνου, και το σύνολο των δασκάλων του Ρεθύμνου να μπαίνουν ξανά σε αυτή τη διαδικασία.

Να ξεκαθαρίσει άμεσα το τοπίο!

https://www.e-mesara.gr/

……………………………………………………

Υποψήφιος συγγραφέας σχολικών βιβλίων ύποπτος για παιδική πορνογραφία

Πάνω από επτά οι εμπλεκόμενοι εκπαιδευτικοί

“Έχει απολυθεί οριστικά. Δήλωσε συμμετοχή διαδικτυακά για να συμμετάσχει στη συγγραφή βιβλίων και τέθηκε εκτός προ 20 ημερών. Τον εντοπίσαμε και τον βγάλαμε έξω”. Τα παραπάνω ανέφερε ο Υπουργός Παιδείας στη συνέντευξη που έδωσε για την πρώτη εφαρμογή στα σχολεία του προγράμματος Cyberkid, που αφορά στην ασφαλή πλοήγηση των μαθητών στο διαδίκτυο και μετά από ερωτήσεις των δημοσιογράφων για τους εκπαιδευτικούς που εμπλέκονται σε παιδική πορνογραφία.

Ο κ. Λοβέρδος δήλωσε ότι έμεινε εμβρόντητος όταν του έγινε γνωστό ότι ανάμεσα στον αριθμό των παιδεραστών υπάρχουν και εκπαιδευτικοί. Ο αριθμός των εκπαιδευτικών είναι 8 ή 9, αποκάλυψε, και τόνισε ότι δεν επιθυμεί τέτοιους ανθρώπους στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Ο Υπουργός έκανε γνωστό ότι υπέγραψε 2 απολύσεις εμπλεκόμενων εκπαιδευτικών, αναφέροντας ότι πρόκειται για υποθέσεις που τελεσιδίκησαν. Όσον αφορά στην καθυστέρηση απόδοσης πειθαρχικής ευθύνης σε τέτοιες περιπτώσεις, ο κ. Λοβέρδος δήλωσε τα εξής:

“Για την καθυστέρηση απόδοσης πειθαρχικής ευθύνης, εμείς με τον κ. Κικίλια θα κόψουμε τον γόρδιο δεσμό. Αντί να γίνουμε υπάλληλοι αυτών των διαδικασιών και κάθε στρεψοδιακίας θα χτυπήσουμε στο κεφάλι και όποιος θέλει ας πάει στα δικαστήρια με τους δικηγόρους να υποβάλλει το αίτημά του. Θα κάνουμε μία πρόταση στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που εποπτεύει τα θέματα της εφαρμογής του υπαλληλικού κώδικά, να μην καλύπτονται τέτοιες πράξεις πίσω από τον τίτλο “ανάξιοι περί της υπηρεσίας”, αλλά να αποκτήσουν στον υπαλληλικό κώδικα την ακριβή ονομασία τους, όπως την έχει ο ποινικός κώδικας, έτσι ώστε να μην είναι δυσδιάκριτο αν πίσω από αυτόν τον τίτλο κρύβεται το αδίκημα μίας οικονομικής διαχείρισης ή μία καθυστέρηση προσέλευσης ή μία παιδοφιλική συμπεριφορά. Ο πρωθυπουργός, το είπε, το ανέφερε ο κ. Σφακιανάκης, το επαναλαμβάνω και εγώ , καμία ανοχή. Αν έχουν οποιεσδήποτε νομικές αιτιάσεις να πάνε στα δικαστήρια”.

news.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...