Home / HEADER-NEWS / Λοβέρδος – Υπεγράφη η Υπ. Απόφαση για την προϋπηρεσία

Λοβέρδος – Υπεγράφη η Υπ. Απόφαση για την προϋπηρεσία

Δημοσιεύτηκε: 5:48 μμ Σεπτέμβριος 22nd, 2014  


loverdos_madata_253601939

Μόλις υπεγράφη: Aπό το διδακτικό έτος 2014-15 και εφεξής και αποκλειστικά για θέματα προσμέτρησης προϋπηρεσίας σε πίνακες κατάταξης, ως ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας των αναπληρωτών εκπ/κών λογίζεται η εναρκτήρια ημερομηνία της οριζόμενης στη σχετική Υπουργική Απόφαση προθεσμίας, υπό την προϋπόθεση ότι η ανάληψη υπηρεσίας γίνεται εντός της προθεσμίας αυτής.

https://www.facebook.com/andreas.loverdos.50?fref=nf

…………………………………………………………………………………

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

news.gr

Ένα αίτημα πολλών αναπληρωτών εκπαιδευτικών  ικανοποίησε ο Υπουργός Παιδείας. Αυτό δεν είναι άλλο από το χρόνο προσμέτρησης της προϋπηρεσίας στους πίνακες κατάταξης κατά την ανακοίνωση των προσλήψεων.

Σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε ο κ. Λοβέρδος από το διδακτικό έτος 2014-15 και εφεξής και αποκλειστικά για θέματα προσμέτρησης προϋπηρεσίας σε πίνακες κατάταξης, ως ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών λογίζεται η εναρκτήρια ημερομηνία της οριζόμενης στη σχετική Υπουργική Απόφαση προθεσμίας, υπό την προϋπόθεση ότι η ανάληψη υπηρεσίας γίνεται εντός της προθεσμίας αυτής.

Με την απόφαση αυτή αντιμετωπίζεται ένα σοβαρό θέμα που είχαν εκπαιδευτικοί που προσλαμβάνονταν ως αναπληρωτές σε απομακρυσμένες περιοχές. Προκειμένου να μη χάσουν ούτε μια μέρα προϋπηρεσίας επιδίδονταν σε έναν «αγώνα δρόμου» για να καταφέρουν να είναι παρόντες από την πρώτη μέρα, που ορίζει η απόφαση πρόσληψης, καθώς η προϋπηρεσία μετρούσε από την ημέρα ανάληψης της υπηρεσίας.

Καλόγηρος Βασίλειος


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...