Home / HEADER-NEWS / Λοβέρδος: Αύριο θα θέσω σε αργία 4 εκπαιδευτικούς που εμπλέκονται σε παιδική πορνογραφία

Λοβέρδος: Αύριο θα θέσω σε αργία 4 εκπαιδευτικούς που εμπλέκονται σε παιδική πορνογραφία

Δημοσιεύτηκε: 8:54 μμ Σεπτέμβριος 23rd, 2014  


cybersex

MHNYMA TOY ΥΠΟΥΡΓΟΥ

Αύριο κιόλας θα τεθούν εκτός υπηρεσίας οι εκπαιδευτικοί που έχουν εντοπιστεί από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι συμμετέχουν σε κυκλώματα παιδοφιλίας. Θα το κάνω με δική μου προσωπική ευθύνη
χωρίς να περιμένω την απόφαση των υπηρεσιακών συμβουλίων. Διαφυλάττουμε την ψυχική υγεία και τη σωματική ασφάλεια των μαθητών καταδικάζοντας αμέσως τέτοια περιστατικά. Αυτοί οι εκπαιδευτικοί δεν μπορεί να αποτελούν μέρος της εκπαιδευτικής κοινότητας

ΠΗΓΗ FACEBOOK

…………………………………………………….

Σε μια δήλωση-βόμβα προέβη ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, στην επιτροπή Μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής, ανακοινώνοντας ότι θα θέσει σε αργία τέσσερις εκπαιδευτικούς οι οποίοι εμπλέκονται σε παιδική πορνογραφία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι έχει από τον Μανώλη Σφακιανάκη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στοιχεία για την εμπλοκή τεσσάρων εκπαιδευτικών σε παιδική πορνογραφία. Οι τρεις εργάζονται στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και ο τέταρτος είναι στο Πανεπιστήμιο. Μάλιστα, ο υπουργός Παιδείας τόνισε ότι θα τους θέσει σε αργία και δεν θα περιμένει την επίσημη δημοσιοποίηση των ονομάτων ούτε τις αποφάσεις από υπηρεσιακά συμβούλια. Ο Ανδρέας Λοβέρδος σημείωσε, ακόμη, ότι ο επικεφαλής της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος έχει ήδη δώσει τα ονόματα στη δικαιοσύνη και μέχρι το βράδυ θα τα έχει δώσει και στον ίδιο.

https://www.iefimerida.gr

……………………………………………………..

Σε αργία τίθενται από αύριο οι τέσσερις εκπαιδευτικοί που έχουν συλληφθεί για συμμετοχή σε κύκλωμα παιδοφίλων, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, ενημερώνοντας την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Οι εκπαιδευτικοί για δικαστικούς λόγους δεν έχουν τεθεί ακόμη υπό κράτηση, αλλά όπως χαρακτηριστικά είπε ο Υπουργός, θα τεθούν εκτός υπηρεσίας, χωρίς να υπάρξει η απόφαση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων

……………………………………………………….

Τέσσερις εκπαιδευτικούς, τρεις της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας και έναν της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που ελέγχονται για εγκλήματα παιδοφιλίας, θέτει με απόφασή του εκτός υπηρεσίας ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της βουλής, σήμερα θα του γνωστοποιηθούν τα ονόματα και αμέσως θα τους θέσει με δική του ευθύνη εκτός της εκπαιδευτικής κοινότητας ανεξαρτήτως της απόφασης των υπηρεσιακών συμβουλίων.

Ανέφερε, επίσης, ότι αρνήθηκε να υπογράψει επαναφορά στην υπηρεσία διοικητικού υπαλλήλου ο
οποίος συνελήφθη να «κατεβάζει» παιδοφιλικό πορνογραφικό υλικό δίπλα σε σχολείο, δικάστηκε «κάτι λίγο» και μετά αιτήθηκε επαναφοράς.

«Αυτός να πάει να βρει το δίκιο του στον πάπα της Ρώμης. Όπως και αυτοί που θα αποκαλυφθούν αύριο να πάνε στα δικαστήρια. Εγώ θα τους διώξω» είπε ο υπουργός Παιδείας.

Ο κ. Λοβέρδος ενημέρωσε ακόμη την επιτροπή ότι ο υπεύθυνος της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, ταξίαρχος Μανώλης Σφακιανάκης, την ερχόμενη Πέμπτη θα ξεκινήσει από το υπουργείο Παιδείας την εφαρμογή προγράμματος με βάση το οποίο η χρήση του διαδικτύου θα γίνεται από τα παιδιά μέσω ενός ιστότοπου που θα ελέγχεται από την υπηρεσία και με αυτόματο τρόπο θα εντοπίζεται ο αποστολέας «ύποπτου ηλεκτρονικού μηνύματος».

«Το πρόγραμμα αυτό χρειάζεται τη στήριξη όλων των πολιτικών δυνάμεων γιατί υπάρχει πάρα πολύ σοβαρό θέμα. Το ποσοστό είναι πολύ επικίνδυνο», τόνισε ο κ. Λοβέρδος, ζητώντας να κληθεί στην βουλή η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος ώστε να ενημερώσει για το ζήτημα.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...