Home / HEADER-NEWS / Το Ι.Ε.Π. αδυνατεί να απορροφήσει κονδύλια ΕΣΠΑ. Πρέπει να μειώσει τον προϋπολογισμό κατά 50%

Το Ι.Ε.Π. αδυνατεί να απορροφήσει κονδύλια ΕΣΠΑ. Πρέπει να μειώσει τον προϋπολογισμό κατά 50%

Δημοσιεύτηκε: 11:09 πμ Σεπτέμβριος 23rd, 2014  


iep
Αδυναμία στην απορροφητικότητα των κονδυλίων μέσω ΕΣΠΑ, διαπιστώνει στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής , το υπουργείο Παιδείας, με αποτέλεσμα να του ζητά εγγράφως  να τροποποιήσει τις πράξεις, μειώνοντας  τον προϋπολογισμό στο ήμισυ.
 Ειδικότερα το έγγραφο του υπουργείου Παιδείας προς το ΙΕΠ  αναφέρει πως λόγω «του χαμηλού ποσοστού απορρόφησης που παρουσιάζουν οι Πράξεις που υλοποιεί το ΙΕΠ»:
 
Α.Κρίνεται απαραίτητη η αναμόρφωση του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου των πράξεων  ώστε ο συνολικός προϋπολογισμός τους να μειωθεί , σύμφωνα με το σχετικό πίνακα  χωρίς να

επηρεασθεί ουσιαστικά ο σκοπός τους».
 

Β.Με βάση τον πίνακα το ποσοστό μείωσης επί του συνολικού προϋπολογισμού των έργων ανέρχεται  στο 48%.
 
Γ.Για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων εφαρμογής των μέτρων, όπως προκύπτει από το έγγραφο, το υπουργείο Παιδείας καλεί το ΙΕΠ να υποβάλει τροποποιημένα Τεχνικά Δελτία και των αποφάσεων εκτέλεσης με ίδια μέσα με τους μειωμένους προϋπολογισμούς να γίνεται σταδιακά και να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την 26η Σεπτεμβρίου.
 
Δ.Ειδικά για το Τεχνικό Δελτίο και τις αποφάσεις Αυτεπιστασίας του Εργου «Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών για  την αξιοποίηση και εφαρμογή των ΤΠΕ στη διδακτική πράξη η υποβολή μπορεί να γίνεται μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.
 
Ε.Η  έγκαιρη ανταπόκριση του ΙΕΠ αποτελεί σημαντική προϋπόθεση για την ομαλή εκταμίευση των επομένων χρηματοδοτήσεων των Πράξεων.
Το έτος 2012   Το ΙΕΠ χρωστούσε 13 εκ ευρώ, δεν πλήρωνε  ΔΕΗ  και κινδύνευε να χάσει 250 εκ από ΕΣΠΑ
Ο Επιστημονικός Σύμβουλος του υπουργού Παιδείας , το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) ήταν   το 2012 στην τρίτη θέση πανελλαδικά σε σπουδαιότητα για την απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ, και είχε   απορροφήσει μόνο το 7% των εγκεκριμένων προϋπολογισμών, που ανέρχονταν σε ύψος 267 εκατομμυρίων ευρώ.

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...